Η επιστροφή των παραμυθιών

Διάρκεια: 70’
Συγγραφέας: Γεωργία Παρασκευά
Σκηνοθέτης: Παναγιώτης Παναγόπουλος
Ερμηνεύουν: Φρύνη Θετάκη, Γιώργος Κοσκορέλλος, Πετρούλα Μαντζουκίδου, Γεωργία Παρασκευά, Θεοδόσης Σκαρβέλης

Περιγραφή

Μετά το «Θα φάμε τα μουστάκια μας..», ένα έργο που τάσσεται κατά του πολέμου και υπέρ της διαφορετικότητας, η ομάδα ΜΠΟΕΜ επανέρχεται με ένα ακόμα θέμα, που ενδιαφέρει παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς: την αξία του βιβλίου και τη σημασία του ν’ αγωνίζεσαι για κάτι που πιστεύεις.

Περισσότερα

« Αν θέλουμε να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο από τον σημερινό, πρέπει ν’ αρχίσουμε από το παιδικό βιβλίο». Jella Lepman, Συγγραφέας.

Οι ήρωες των Παραμυθιών ζουν ξένοιαστοι στην Χώρα τους, απολαμβάνοντας τη δόξα τους. Είναι ευτυχισμένοι, γιατί ξέρουν ότι τα παιδιά τους αγαπούν και διαβάζουν τις ιστορίες τους.

Όμως καθώς περνούν τα χρόνια και η νέα τεχνολογία κάνει δυναμικά την εμφάνισή της, το ενδιαφέρον των παιδιών για τα βιβλία ολοένα και μειώνεται. Έτσι η ανέμελη ζωή των ηρώων αρχίζει να κλονίζεται.

Τι θα γίνει αν τα παιδιά σταματήσουν να διαβάζουν παραμύθια;

Η Χώρα των Παραμυθιών θα καταστραφεί.

Σε μια προσπάθεια να σωθεί η Χώρα, επιστρατεύονται πέντε ήρωες: ο Πίτερ Παν, η Ντάμα Κούπα, η Ωραία Κοιμωμένη, ο Κακός Λύκος και η Τίνκερμπελ.

Θα καταφέρουν οι ήρωες αυτοί να παραμερίσουν τις μεταξύ τους διαφορές και να αγωνιστούν για ένα κοινό σκοπό;

Την επιστροφή των Παραμυθιών..

Γιατί να δει ένα παιδί την «Επιστροφή των Παραμυθιών»

Σε μια εποχή που το βιβλίο έχει παραγκωνιστεί από την κυριαρχία της νέας τεχνολογίας, το σχολείο μέσα από δραστηριότητες που προάγουν την «φιλαναγνωσία», προσπαθεί να αποκαταστήσει την σχέση του παιδιού με το βιβλίο.

Η συγκεκριμένη παράσταση λειτουργεί υποστηρικτικά στην προσπάθεια αυτή, γιατί παρουσιάζει με τρόπο χιουμοριστικό, διασκεδαστικό και σύγχρονο την ανάγκη συμπόρευσης βιβλίου και νέας τεχνολογίας.

Συντελεστές:
Σκηνικά: Χάρης Καραπιπέρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Μανουσάκη
Γραφιστική Επιμέλεια: Γιώτα Παρασκευά
Υπεύθυνη παραστάσεων για σχολεία: Τατιάνα Κόγια (6989373052)
Μια παραγωγή της Θεατρικής Εταιρείας ΜΠΟΕΜ

8 ΣΧΟΛΙΑ