Η φυλή της βρώμικης πατούσας

Αρχείο Παίχτηκε από 12/05/2024 έως 26/05/2024
στο Θέατρο 2510
Διάρκεια: 70’
Στίχοι: Αλέξανδρος Πενταράς
Σκηνοθέτης: Ναταλία Ήλια
Σκηνογραφία: Γιώτα Παλαιογιάννη, Ναταλία Ήλια
Κοστούμια: Γιώτα Παλαιογιάννη, Ναταλία Ήλια
Μουσική: Αλέξανδρος Πενταράς
Ερμηνεύουν: ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ: Νικόλας, Άγγελος, Ειρήνη, Ιωάννα, Χάρης, Βαλέρια, Μελίνα
ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ: Αλέξανδρος Πενταράς, Πάνος Στεφανίδης, Ναταλία Ήλια
Παίζουν μουσική: Πιάνο επί σκηνής: Νίκος Ζενεμπίσης

Περιγραφή

Μια συναρπαστική ιστορία που ξεκινάει μέσα από τα μάτια και τη φαντασία των παιδιών πλαισιώνοντας την με χιούμορ, δράση, μυστήριο και μαγεία.
Κατάλληλη για παιδιά από 3 ετών.

Περισσότερα

Η παράσταση αγγίζει διαχρονικά θέματα όπως η αγάπη, η φιλία, η εμπιστοσύνη, η αποδοχή και η αλληλοβοήθεια, καλώντας τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους θεατές σε ένα ταξίδι επιστροφής στη φαντασία και την αγνότητα της παιδικής ηλικίας.

Έχεις ακούσει ποτέ για την Φυλή της Βρώμικης Πατούσας;

Είναι μια παρέα παιδιών που ζουν βαθιά μέσα σε ένα πυκνό φοινικόδασος  εναρμονισμένα με τη φύση,  παρέα με τα ζώα και τα πουλιά της ζούγκλας. Ψαρεύουν στο ποτάμι, διαβάζουν τα αστέρια, ξέρουν να μιλούν την γλώσσα των μαϊμούδων και των παπαγάλων και όπου κι αν πάνε, κρατάνε μαζί τους σαν φυλαχτό ένα σκαλισμένο κομμάτι ξύλου σε σχήμα πατούσας, το οποίο  είχαν βρει σε κάποια από τις εξορμήσεις τους στο δάσος, θαμμένο κάτω από ένα πολύ παχύ φύλλο μπανανιάς και από τότε αποφάσισαν ότι θα του δώσουν το όνομα «Βρώμικη Πατούσα».

Μια μοναδική περιπέτεια ξετυλίγεται όταν ο μέγας δασοεξερευνητής και αρχαιολόγος Φρίξος Κλωνταίρ εμφανίζεται στο δρόμο της Φυλής και ζητά να παραδοθεί η Βρώμικη Πατούσα. Ποιο μυστήριο κρύβεται πίσω από αυτόν τον περίεργο τύπο με αυτό το περίεργο όνομα; Τα παιδιά της Φυλής δεν ανέχονται πονηριές και εξυπνάδες και καλούνται να δώσουν μάχη για να υπερασπιστούν τον κόσμο τους ενάντια στον πανούργο Φρίξο. Η Βρώμικη Πατούσα θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο νικητής σε αυτή την μονομαχία.

Η παρέα των παιδιών της Φυλής αντιτάσσεται με θάρρος και αποφασιστικότητα στον θορυβώδη και χαοτικό σύγχρονο τρόπο ζωής που επιβάλλει συνεχώς αυστηρούς κανόνες και προτρέπει το κοινό να ανακαλύψει ξανά την αξία και τη σημασία της φαντασίας, του απρόβλεπτου και της ελευθερίας.

Φωτογραφίες : Χρήστος Κυρίτσης
Σχεδιασμός Αφίσας: Νίκος Σταύρου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας:  Ελευθερία Σακαρέλη

Φωτογραφίες

3 ΣΧΟΛΙΑ