Η παράσταση συνεχίζεται

Αρχείο Παίχτηκε από 05/10/2015 έως 11/10/2015
στο
Συγγραφέας: Ρικ Αμποτ
Σκηνοθέτης: Γιώργος Σίσκος
Ερμηνεύουν: Θεατρική Ομάδα Ηλιούπολης

Περιγραφή

Πρόκειται για μια ιλαρότατη κωμωδία καταστάσεων, όπου οι καταστάσεις είναι οι ίδιες οι πρόβες μιας προετοιμαζόμενης παράστασης αστυνομικού έργου εποχής, το οποίο, πέρα απ' τις αδεξιότητες των καμποτίνων ηθοποιών του, επιβαρύνεται και από τις διαρκείς αλλαγές του που επιφέρει στο κείμενο η τρελάρα συγγραφέας του.

Περισσότερα

Aπό τη Θεατρική Ομάδα Ηλιούπολης

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Η σύλληψη του Άμποτ εμφορείται από αληθινή αγάπη για το θέατρο και τους θεράποντές του. Ακόμα και η γκροτέσκα διαχείριση της ιδέας του γίνεται με καλοκάγαθο χιούμορ και βαθιά γνώση των παρασκηνίων. Τόσο ο απλός θεατής, που κατά τεκμήριο διψάει να κοινωνήσει των μυστικών της κουίντας, όσο και ο εν γένει άνθρωπος του θεάτρου που καθρεφτίζεται, έστω κάπως παραμορφωτικά, σ' αυτό το έργο, είναι βέβαιο ότι θα διασκεδάσουν μέσα σε τούτο το θέατρο εν θεάτρω.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ

ΑΝΤΖΙ: Αναστασία Σιακαβάρα
ΤΖΕΡΥ: Στέφανος Χωνιανάκης
ΠΟΛΛΥ: Άννα Γαλιατσάτου
ΣΑΟΥΛ: Λεωνίδας Παπαγιαννόπουλος
Τίμος Πατητής
ΧΕΝΡΥ: Μιχάλης Γεωργιάδης
ΜΠΙΛΛΥ: Γιώργος Σκούρας
Eduardo Lucena
ΒΙΟΛΕΤΑ: Ματούλα Αϊβαλιώτη
ΣΜΙΤΤΥ: Ευμορφία Χρυσοφού
Εύα Ζήση
ΦΥΛΛΙΣ: Αλεξάνδρα Καώνη

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Μετά το πλημμυρισμένο από μηνύματα έργο του Σμιτ «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ», σκεφθήκαμε να ανεβάσουμε κάτι πιο ελαφρύ, για να διασκεδάσουμε λίγο, κι εμείς, κι εσείς.
Είναι βέβαιο ότι το κοινό έχει απορίες και ερωτηματικά για τον τρόπο, που στήνεται μία παράσταση (πώς δηλαδή οι ηθοποιοί θυμούνται τα λόγια τους, πώς λειτουργούν μεταξύ τους, τι συμβαίνει στα παρασκήνια) και θέλει να μάθει. Έτσι αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε την κωμωδία του ΡΙΚ ΑΜΠΟΤ «Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ», που κατά κάποιον τρόπο δίνει απαντήσεις σ’ αυτά τα Για όσους δεν ξέρουν, η κωμωδία είναι το πιο δύσκολο είδος θεάτρου και καθίσταται δυσκολότερο, όταν αυτή η προσπάθεια γίνεται από μη επαγγελματίες. Η αγάπη της ομάδας μας όμως για το θέατρο και η χαρά της δημιουργίας, ευελπιστούμε ότι θα συμβάλλουν σ’ ένα ευχάριστο αποτέλεσμα.

Καλή διασκέδαση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΣΚΟΣ

Λίγα λόγια για την ομάδα μας Η θεατρική ομάδα Ηλιούπολης δραστηριοποιείται από το 2007 πάντα με την καθοδήγηση και διδασκαλία του ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιώργου Σίσκου.Τα έργα που ανέβασε η ομάδα μας, με χρονική σειρά είναι:

«Τρισεύγενη» του Κωστή Παλαμά (2007), «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη στην Ηλιούπολη (2008) και στο Φεστιβάλ Δήμου Ταύρου (2009), «Η Μικρή μας Πόλη» («Our Town») του Thornton Wilder (2009), «Αντιθέσεις άνευ Λόγου» (2010), «Οίκος Ευγηρίας, Η Ευτυχισμένη Δύσις» του Μ. Κορρέ (2011) στα πλαίσια του Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ Δήμου Ηλιούπολης και σε επανάληψη τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» του Λουίτζι Πιραντέλλο (2012), «Η Νύφη της Κούλουρης» του Ευάγγελου Παντόπουλου,(2013), «Ξενοδοχείο Δύο Κόσμων» του Eric Emmanuel Schmitt (2014) και βλέπουμε...

Ο Rick Abbot (1931-1992), (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Jack Sharkey), γεννήθηκε στις 6 Μαΐου στο Σικάγο. Αποφοίτησε από το κολέγιο με πτυχίο στη Δημιουργική Γραφή. Στην αρχή έγραψε ιστορίες, μυθιστορήματα, άρθρα χιουμοριστικά, καθώς και ιστορίες μυστηρίου. Στο τέλος του 1975 άρχισε να γράφει αποκλειστικά θέατρο, κάτι που έκανε μέχρι και λίγους μήνες πριν από το θάνατό του (1992). Έχει δημοσιεύσει 83 έργα, κυρίως κωμωδίες. Μερικά από τα έργα του είναι τα June Groom, A Turn for the Nurse, Dracula: The Musical?, καθώς και η συνέχεια του Play On (Η Παράσταση Συνεχίζεται), το “Sing On”, στο οποίο ο ίδιος θίασος αποφασίζει να ανεβάσει ένα ακόμα έργο της Φύλλις Μόντακιου, μιούζικαλ αυτή τη φορά.Το έργο του «Η παράσταση συνεχίζεται» είναι μια ιλαρότατη κωμωδία, όπου οι καταστάσεις είναι οι ίδιες οι πρόβες μιας προετοιμαζόμενης παράστασης αστυνομικού έργου εποχής, το οποίο, πέρα απ' τις αδεξιότητες των καμποτίνων ηθοποιών του, επιβαρύνεται και από τις διαρκείς αλλαγές, που επιφέρει στο κείμενό του η ιδιόρρυθμη συγγραφέας του. Ο Ρικ Άμποτ έγραψε ένα έργο σαν πρόβα generale. Δεν έχουν άδικο αρκετοί ηθοποιοί όταν λένε ότι η μαγεία του θεάτρου λήγει με το τέλος των προβών. Ίσως επειδή κάθε τελειότης «είναι η αιτία της μομφής».