Οι Τρεις Αδελφές

Αρχείο Παίχτηκε από 25/06/2015 έως 27/06/2015
στο Σύγχρονο
Διάρκεια: 110' με διάλλειμα
Συγγραφέας: Άντον Τσέχωφ
Σκηνοθέτης: Νίκος Κατής
Σκηνογραφία: Kenny MacLellan, Μελίνα Μπουρνάζου
Κοστούμια: Kenny MacLellan, Μελίνα Μπουρνάζου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Ερμηνεύουν: Πέννυ Παπαδοπούλου,Δέσποινα Κόκκαλη, Ευγενία Μπρακουμάτσου ,Ειρήνη Βουρλάκου,Σωκράτης Υδραίος,Φίλιππος Δημητρίου ,Γιώργος Κορφιάς,Παλαιολόγος Χαλίδας,Γιώργος Μπακόλας,Γιώργος Χατζηαποστόλου,Βιολέτα Λαμπάρα,Μάνος Σαριτζιώτης

Περιγραφή

Από τη θεατρική ομάδα του ATHENS ACTING STUDIO   Σ’ αυτή την πόλη το να ξέρει κανείς 3 γλώσσες είναι περιττή πολυτέλεια. Και ούτε καν πολυτέλεια. Ένα περιττό εξάρτημα. Σαν ένα έκτο δάχτυλο. Ξέρουμε ένα σωρό πράγματα που είναι άχρηστα… Αλλά πόσο ακριβά τα πληρώσαμε όλα αυτά… [Η Μάσα στις ‘Τρεις Αδελφές’]   Η θεατρική […]

Περισσότερα

Από τη θεατρική ομάδα του ATHENS ACTING STUDIO

 

Σ’ αυτή την πόλη το να ξέρει κανείς 3 γλώσσες είναι περιττή πολυτέλεια. Και ούτε καν πολυτέλεια.

Ένα περιττό εξάρτημα. Σαν ένα έκτο δάχτυλο. Ξέρουμε ένα σωρό πράγματα που είναι άχρηστα…

Αλλά πόσο ακριβά τα πληρώσαμε όλα αυτά… [Η Μάσα στις ‘Τρεις Αδελφές’]

 

Η θεατρική ομάδα του «ATHENS ACTING STUDIO» –γνωστό μέχρι σήμερα ως ‘New York Acting Studio’- παρουσιάζει το έργο του Άντον Τσέχωφ «Οι Τρεις Αδελφές» στο Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45, Γκάζι, τηλ: 210-3464.380 & 210-3425.410), μόνο για 3 παραστάσεις, Πέμπτη 25/6, Παρασκευή 26/6 και Σάββατο 27/6/2015 και ώρα 9:00 μ.μ.

Ο Τσέχωφ έγραψε «Τρεις Αδελφές» το 1901. Οι τρεις αδελφές, η Όλγα, η Μάσα και η Ιρίνα Πραζόρωφ ζουν μαζί με τον αδελφό τους Αντρέι σε μια επαρχιακή πόλη και νοσταλγούν την εποχή που ζούσαν στη Μόσχα μαζί με τον πατέρα τους, που ήταν αξιωματικός του στρατού. Τώρα πια συμβιβάζονται με το να δέχονται αξιωματικούς της φρουράς σπίτι τους και λαχταρούν την επιστροφή στον παλιό τρόπο ζωής τους.

 

«Οι Τρεις Αδελφές» σήμερα

Οι ήρωες του έργου λαχταρούν την επιστροφή στην πατρίδα τους τη Μόσχα και υπόσχονται να αλλάξουν προς το καλύτερο, ενώ η φαντασίωση είναι η μόνη πραγματικότητα που ζουν, αφού όλα τα όνειρα αναβάλλονται για να εκπληρωθούν με την επιστροφή τους.

«Οι Τρεις Αδελφές» είναι ένα έργο για τις ματαιωμένες ελπίδες και την ψευδαίσθηση της ευτυχίας. Μια ευτυχία που είναι πάντα αλλού, σε άλλο τόπο, ενώ οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τη ματαίωση και την αποτυχία κατασκευάζοντας φαντασιώσεις και μελλοντική ευτυχία, χρησιμοποιώντας τον κυνισμό για να λένε ότι «όλα είναι καλά». Η απόδραση από το χαμηλό φωτισμό την ψευδαισθήσεων προς το σκληρό φώς της αλήθειας δεν έρχεται ποτέ και οι ήρωες αρκούνται σε μια ρουτινιάρικη ζωή στερημένη από ποίηση και ιδέες.

«Οι Τρεις Αδελφές» έκλεισαν τα εκατό τους χρόνια στην αρχή του αιώνα μας, και ανήκει σε εκείνα τα έργα που είναι κατάλληλα να μιλήσουν ακριβώς για την εποχή μας, αφού αντικατοπτρίζει το αδιέξοδο της κοινωνίας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι αναζητούν την ταυτότητά τους, συνεχώς μιλούν για το παρελθόν και το μέλλον, αλλά όχι για το σήμερα, περιμένουν και είναι σε αδράνεια. Μια αδράνεια που ίσως μόνο η τέχνη του Τσέχωφ μπόρεσε να περιγράψει πόσο πλούσια είναι σε εσωτερική δραστηριότητα και γοητεία, με το νόημα κρυμμένο κάτω από τα λόγια, στις παύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το ATHENS ACTING STUDIO έχει ήδη παρουσιάσει (ως NYAS) στη θεατρική σκηνή τα έργα «Cabaret» (2012), «20 ήρωες του θεάτρου» (2013), «Αναμονή 13 ονείρων» (2014) και «Same Time Next Year» (2015).

Σχεδιασμός ήχου: Σπύρος Αραβοσιτάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Σκουλιού
Φωτογραφίες: Κατερίνα Καρταλά
Αφίσα: Βιολέτα Λαμπάρα
Παραγωγή: ATHENS ACTING STUDIO

Ηθοποιοί:
Όλγα: Πέννυ Παπαδοπούλου
Μάσα: Δέσποινα Κόκκαλη
Ιρίνα: Ευγενία Μπρακουμάτσου
Νατάσσα: Ειρήνη Βουρλάκου
Αντρέι: Σωκράτης Υδραίος
Τούζενμπαχ: Φίλιππος Δημητρίου
Κουλίγκιν: Γιώργος Κορφιάς
Βερσίνιν: Παλαιολόγος Χαλίδας
Τσεμπουτίκιν: Γιώργος Μπακόλας
Σαλιόνι: Γιώργος Χατζηαποστόλου
Ανφίσα: Βιολέτα Λαμπάρα
Φεραπόντ: Μάνος Σαριτζιώτης

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η κράτηση θέσεων.

-----------------------------

ATHENS ACTING STUDIO | Μιαούλη 11 (3ος όρ.), Ψυρρή ΑΘΗΝΑ

τηλ. 210-3211.445, κιν. 6977-90 61 66

email: [email protected], [email protected]

site: www.athensacting.org, www.newyorkactingstudio.gr

fb: https://www.facebook.com/pages/New-York-Acting-Studio/282059245143088