Η Βελανιδιά

Αρχείο Παίχτηκε από 30/01/2023 έως 11/04/2023
στο Bios
Κείμενο: Tim Crouch
Μετάφραση: Ανδρέας Γ. Ανδρέου
Σκηνοθέτης: Ανδρέας Γ. Ανδρέου
Σκηνογραφία: Ελένη Στρούλια
Κοστούμια: Ελένη Στρούλια
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Ερμηνεύουν: Μαρίνα Αργυρίδου

και οι καλεσμένοι Δήμητρα Γαλάνη, Λεωνίδας Κακούρης, Μανώλης Καραντίνης, Σοφία Κόκκαλη, Ελένη Κοκκίδου, Αθηνά Μαξίμου, Άννα Μάσχα, Μιχάλης Μητρούσης, Γιάννης Νιάρρος, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Στάνκογλου, Αλέξανδρος Σφακιανάκης, Τάνια Τσανακλίδου, Ιώβη Φραγκάτου, Μάρθα Φριντζήλα, Στρατής Χατζησταματίου, Νίκος Χατζόπουλος, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη

Περιγραφή

Ο Ανδρέας Ανδρέου επανέρχεται στη σκηνή του Bios, σκηνοθετώντας μία απροσδόκητη ιστορία εξαπάτησης, απώλειας και συμφιλίωσης, δοσμένη με χιούμορ, τρέλα και ευαισθησία. Από τις 30 Ιανουαρίου και κάθε Δευτέρα-Τρίτη στις 21.00.

Περισσότερα

«Κυρίες και κύριοι! Σε πολύ λίγο πρόκειται να ζητήσω εθελοντές από το κοινό, αλλά όχι από εσάς. Οπότε μη σηκώνεστε!»

Ο Άντυ χάνει την κόρη του σε τροχαίο ατύχημα. Από τότε, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Η ζωή του μοιάζει με θεατρικό έργο, στο οποίο πρέπει να συνεχίσει να παίζει χωρίς να ξέρει τα λόγια. Εκείνη που οδηγούσε το αυτοκίνητο είναι επαγγελματίας Υπνωτίστρια. Από το ατύχημα και μετά, έχει χάσει το ταλέντο της. Οι παραστάσεις της είναι για κλάματα. Οι δυο τους έρχονται αντιμέτωποι, όταν ο Άντυ σηκώνεται ως εθελοντής στο σόου της. Και αυτή τη φορά, στ’ αλήθεια δεν ξέρει τα λόγια…

Η Βελανιδιά πραγματοποιεί τον χειρότερο εφιάλτη του ηθοποιού. Κάθε βράδυ και διαφορετικός καλεσμένος ανεβαίνει στη σκηνή χωρίς πρόβα, χωρίς να έχει διαβάσει το κείμενο και χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα τι πρόκειται να ακολουθήσει. Συναντιέται επιτόπου με τη Μαρίνα Αργυρίδου και μαζί πρωταγωνιστούν σε μια τολμηρή θεατρική πρόκληση, όπου τα όρια της πραγματικότητας συνεχώς μεταβάλλονται.

Η Βελανιδιά έχει παιχτεί σε πάνω από είκοσι χώρες από τον βραβευμένο συγγραφέα και ηθοποιό Tim Crouch με τη συμμετοχή καλλιτεχνών όπως οι Frances McDormand, Katherine Hunter, Tim Blake Nelson, Laurie Anderson, Alanis Morissette και πολλοί άλλοι. Για την ελληνική παράσταση, συμπράττει ένα απροσδόκητο μίγμα εκλεκτών καλεσμένων, μεταξύ των οποίων ηθοποιοί, μουσικοί, ένας δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και ένας ινδολόγος.

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

Εικονογράφηση-Αφίσα: Studded Betrayal

Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα

Διεύθυνση Παραγωγής: Νίκος Μαυράκης

Παραγωγή: TooFarEast, Octava L. A.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ

30/01: Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης
31/01: Χάρης Τζωρτζάκης
06/02: Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη
07/02: Στρατής Χατζησταματίου
13/02: Τάνια Τσανακλίδου
14/02: Αλέξανδρος Σφακιανάκης
20/02: Μίλτος Πασχαλίδης
21/02: Μιχάλης Μητρούσης
27/02: Αθηνά Μαξίμου
28/02: Έλενα Τοπαλίδου
06/03: Γιάννης Νιάρρος
07/03: Γιάννης Στάνκογλου
13/03: Άννα Μάσχα
14/03: Μάρθα Φριντζήλα
20/03: Ελένη Κοκκίδου
21/03: Σοφία Κόκκαλη
27/03: Ιώβη Φραγκάτου
28/03: Αμαλία Καβάλη
03/04: Δημήτρης Δρόσος
04/04: Δήμητρα Γαλάνη
10/4: Έλλη Τρίγγου
11/04: Γιώργος Πυρπασόπουλος

Φωτογραφίες

Βίντεο