Ηλίας Πετρόπουλος, ο Λαογράφος του Άστεως

Αρχείο Παίχτηκε από 03/02/2023 έως 31/03/2023
στο Nous (Νους) - Creative space
Κείμενο: Λύτρα Στέβη
Σκηνοθέτης: Λύτρα Στέβη
Κοστούμια: Λύτρα Κρυσταλλία
Ερμηνεύουν: Γιώργος Παπαγεωργίου, Ανδρέας Μανούχος, Νικολέτα Κόκορη Μαρία Μπακάλη Κώστας Ταταράκης, Στάθης Παπαδόπουλος, Νικόλαος Στυλιαν.Χανακούλας, Αλεξάνδρα Παγανή, Αποστόλης Λάγιος, Ανδρέας Ασημακόπουλος και στη φωνή του Δικαστή: Κυριάκος Σάμιος

Περιγραφή

Η θεατρική παράσταση είναι βασισμένη στα βιογραφικά του Ηλία Πετρόπουλου και δημιουργήθηκε για να μνημονεύσει την πολύπλευρη, οξυδερκή και ανήσυχη προσωπικότητα ενός από τους ευφυέστερους ερευνητές της καθημερινότητας, που δεν δίστασε να κάνει τις ατυχίες του ευκαιρίες.

Περισσότερα

Δεν αγαπάμε τον Ηλία μόνο για το έργο του αλλά κυρίως για την βαθιά σοφία και την τέχνη του στο να μεταμορφώνει τα ''μικρά'' σε ''τεράστια''....

Στήριξη παράστασης : Κωνσταντίνος Σπηλιώτης

«Να κάψεις το κουφάρι μου και να ρίξεις τις στάχτες στον υπόνομο. Τέτοια είναι η διαθήκη μου»

Ηλίας Πετρόπουλος

Φωτογραφίες

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πολύ ενδιαφέρον και διαφωτιστικό κείμενο, εξαιρετική ερευνητική δουλειά, όμορφο ταξίδι στο χρόνο, ωραία μουσική! Το παίξιμο λίγο άτονο, και ο θίασος ήταν ιδιαίτερα πολυμελής, χωρίς να υπάρχει λόγος. Μας ταλαιπώρησε ιδιαίτερα η ορθοστασία και η αναμονή: για την παραλαβή των θέσεων, για την είσοδο την αίθουσα (που για περίεργο λόγο ξεκίνησε 20 λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη), για την έναρξη της παράστασης (με 40 λεπτά καθυστέρηση), για το διάλειμμα (που δε χρειαζόταν). Κρίμα, γιατί με αυτές τις ανεξήγητες αναμονές, χάθηκε η μαγεία και το ενδιαφέρον. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση.

 2. Πόσα ωραία πράγματα αλήθεια μαθαίνουμε μέσα απο το θέατρο.Η βιογραφική αυτή παράσταση του Ηλία Πετρόπουλου,ενός άγνωστου συγγραφέα εως τώρα για μένα,ηταν συγκλονιστική.
  Μπράβο για την πρωτοβουλία!
  Ευχαριστώ για την ευκαιρία!

 3. Αξιοπρεπέστατη παράσταση, ατμοσφαιρική, φτιαγμένη με αγάπη, για τον αναρχικό συγγραφέα Ηλία Πετρόπουλο. Ασχολήθηκε κυρίως με τον κόσμο του περιθωρίου ή "του υπογείου", όπως εκείνος έλεγε. Η παράσταση συνδυάζει αφήγηση, multimédia, δραματοποίηση και μουσική της εποχής του.
  Στο θέατρο Nous γίνεται σοβαρή δουλειά κι εμείς πρέπει να την τιμήσουμε!
  Ευχαριστώ πολύ την Θεατρομανία!

 4. Ευχαριστώ τη θεατρομανία για την πρόσκληση που ήταν μία ωραία βιογραφία του Ηλία Πετροπούλου, πολύ μπροστά για τα χρόνια που έζησε και μας βάζεις σε σκέψεις και ιδιαίτερη στοχασμούς. Η ερμηνεία ήταν πολύ καλή άσχετο αν ήταν ερασιτεχνική ομάδα και με ιδιαίτερο λόγο.