Ισορροπία

Αρχείο Παίχτηκε από 26/01/2019 έως 26/01/2019
στο Show What
Διάρκεια: 90'
Κείμενο: Καλλιόπη Κουτροπούλου
Σκηνοθέτης: Καλλιόπη Κουτροπούλου
Σκηνογραφία: Κατερίνα Μπαξεβάνη
Κοστούμια: Παναγιώτα Κουτροπούλου
Χορογραφία: Καλλιόπη Κουτροπούλου
Ερμηνεύουν: Καλλιόπη Κουτροπούλου, Κατερίνα Μπαξεβάνη, Αιμιλία Σιαφαρίκα

Περιγραφή

Πως μπορείς να ισορροπήσεις σε έναν κόσμο που τον συνθέτουν τόσοι άλλοι; Και ακόμα περισσότερο, πως μπορείς να ισορροπήσεις με διαφορετικούς ανθρώπους, μιλώντας με λέξεις, όνειρα ή νεύματα; Η λέξη «ισορροπία» είναι τόσο γνώριμη στα παιδιά· από τα πρώτα βήματά τους, μέσα από την επικοινωνία τους με άλλους ανθρώπους, μέχρι το ταξίδι τους στον κόσμο.

Περισσότερα

Το έργο μας, ταξιδεύοντας σε μαγικούς κόσμους, συναντά χαρακτήρες με παρόμοιες ανάγκες και ερωτήματα, σαν ενός παιδιού. Χαρακτήρες που αναζητούν την «ισορροπία» μέσα από την επικοινωνία, τη συνεργασία, την πραγματοποίηση των ονείρων τους.

Κάπως έτσι, οι ταξιδευτές προσπαθούν να βρουν την ισορροπία τους πάνω στην γη, φτιάχνοντας έναν καινούριο χάρτη για τους ανθρώπους… Οι άνθρωποι, που ονειρεύονται να ταξιδέψουν, ενώνουν τα όνειρά τους και φτιάχνουν μαγικές ανεμόσκαλες… Οι σιωπηλές χρυσαλλίδες βγαίνουν από το κουκούλι τους και προσπαθούν να μας μάθουν να μιλάμε στην γλώσσα τους, την νοηματική. Για να τραγουδήσουμε όλοι μαζί το τραγούδι του κόσμου.

Η παράσταση απευθύνεται σε όλα τα παιδιά από 2 έως 10 ετών, καθώς και σε ειδικές ομάδες (παιδιά με αυτισμό, με προβλήματα ακοής, ή με μαθησιακές δυσκολίες). Επιπλέον, υπάρχουν διαδραστικά στοιχεία, ώστε να ενισχύεται η ενεργή συμμετοχή των παιδιών, αλλά και ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του έργου.

εικαστική προσέγγιση: Κατερίνα Μπαξεβάνη
videos: Νικόλας Παπατριανταφύλλου

Φωτογραφίες