923

Ήταν ένας και δεν ήταν κανένας

Διαγωνισμός από 09/05 έως 02/06
Διάρκεια: 90' (χωρίς διάλειμμα)
Συγγραφέας: Χρήστος Αγγελάκος
Σκηνοθέτης: Σοφία Παλάντζα
Σκηνογραφία: Μαρία Παλάντζα
Κοστούμια: Μαρία Παλάντζα
Φωτισμοί: Δημήτρης Λογοθέτης
Μουσική: Μιχάλης Καταχανάς
Μουσική σύνθεση: Μιχάλης Καταχανάς
Ερμηνεύουν: (αλφαβητικά) Νικόλας Αλεξίου, Νικόλ Δημητρακοπούλου, Λευτέρης Καταχανάς, Φελίς Τόπη
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Ήταν ένας και δεν ήταν κανένας για την ημέρα Σάββατο 25/05 στις 21:00
Ελάτε στην Κοινότητα της Θεατρομάνια και λάβετε μέρος στους διαγωνισμούς

Περιγραφή

Το δεύτερο θεατρικό του έργο του Χρήστου Αγγελάκου «Ήταν ένας και δεν ήταν κανένας» ανεβαίνει στο θέατρο Σημείο, από 9 Μαΐου έως 2 Ιουνίου, σε σκηνοθεσία Σοφίας Παλάντζα.

Περισσότερα

 

Το 2002 ιδρύθηκε στο Παρίσι μία ανθρωπιστική οργάνωση με την ονομασία «Νεκροί του δρόμου». Έργο της, ο ενταφιασμός όσων βρίσκονταν νεκροί στους δρόμους χωρίς χαρτιά που να πιστοποιούν την ταυτότητά τους: άστεγοι, μετανάστες, περιθωριακοί κλπ. Η είδηση αυτή ήταν το έναυσμα για τη συγγραφή του θεατρικού έργου «Ήταν ένας και δεν ήταν κανένας». Το έργο τοποθετεί τη δράση του σε ένα γραφείο τελετών όπου καταφθάνει ένας άνδρας και μία γυναίκα, ανώνυμοι και άγνωστοι μεταξύ τους για να συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία έναν ανώνυμο άστεγο νεκρό.

Οι ήρωες του έργου επιδίδονται σε ένα ανελέητο παιχνίδι αλληλοεξόντωσης προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη μοναξιά, το κενό, την αποξένωση και την πλήξη. Στο παιχνίδι μπαίνει και μια νεαρή κοπέλα, ιδιοκτήτρια του γραφείου τελετών. Το έργο ακροβατεί ανάμεσα στο φανταστικό και το πραγματικό κάνοντας πολλές φορές δυσδιάκριτα τα μεταξύ τους όρια. Η παράσταση έρχεται να θέσει ερωτήματα σχετικά με τον θάνατο και τη ζωή βλέποντας τις δύο έννοιες ως συγκοινωνούντα δοχεία. Τι είναι ένας ανώνυμος νεκρός; Πόσες εικόνες θανάτου προσπερνάμε καθημερινά; Σε ένα απονεκρωμένο περιβάλλον ένας άνδρας και μία γυναίκα, ως αρχέτυπα σύμβολα προσπαθούν να ξορκίσουν τον θάνατο, το κενό της προσωπικής τους ζωής, να προσδώσουν κάποιο νόημα στην ματαιότητα της ύπαρξής τους ακόμη και μέσα από τις ψευδαισθήσεις τους.

 

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Σημείο

από 09/05 έως 02/06
Χαριλάου Τρικούπη 4 (πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο), Καλλιθέα
Τηλ: 210 9229579 Email: [email protected] Website: semio-theatre.blogspot.gr/

Εισιτήρια: 12€ (γενική είσοδος), 8€ (μειωμένο)
Πληροφορίες: 210 9229579

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π 21:00
Π 21:00
Σ 21:00
Κ 20:00

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευρηματική παράσταση που καταπιάνεται με τις έννοιες της ζωής και του θανάτου εμβαθύνοντας σε πολλαπλές προεκτάσεις τους. Αρκετά καλές ερμηνείες από τους ηθοποιούς. Ευχαριστούμε την θεατρομάνια για τις προσκλήσεις.

  2. Το θέμα είναι σοβαρό κ ισχυρίζεται κοινωνικες προεκτάσεις κ είναι κάτι που πρέπει να αφορά όλους μας. Αλλά όσο αφορά την παράσταση ,παρόλο που οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν εξαιρετικες ,η απόδοση της δραματοποιημενης αυτής μορφής δεν κατάφερε ούτε να με συγκινήσει ούτε να με ταξιδέψει.