1771

Κάτι απ το ημερολόγιο ενός...

Αρχείο Παίχτηκε από 02/11/2018 έως 01/03/2019
στο Λύχνος τέχνης και πολιτισμού

4ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 70' (χωρίς διάλειμμα)
Κείμενο: Μία διασκευή απ "το ημερολόγιο ενός τρελού" του Γκόγκολ
Μετάφραση: Gheorge Trofim
Διασκευή: Κωνσταντίνος Τσεντούρος
Σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Τσεντούρος
Σκηνογραφία: Κάρολος Ρωμούσης
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Τσεντούρος
Τραγουδούν & παιζουν μουσικό όργανο: Βασίλης Τσεντούρος (Τύμπανα-Ερμηνεία)

Περιγραφή

Η εμμονή ενός ανθρώπου να πείσει τον εαυτό του πως είναι κάτι σημαντικό. Μία απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει στον έρωτα και να λυτρωθεί απ΄ την απομόνωση και τα κοροϊδευτικά γέλια των ανθρώπων.

Περισσότερα

Στο "ημερολόγιο ενός τρελού" ο Γκόγκολ καυτηριάζει με γλαφυρό τρόπο την κενότητα της άρχουσας τάξης. Πως οι ταξικές ανισότητες της εποχής παγίδευαν τους απλούς πολίτες και τους καθιστούσαν θύματα των ισχυρών.

Με έναν τέτοιο πολίτη, τον Αξέντι Ιβάνονβιτς, καταπιάνεται στο έργο. Με έναν πολίτη χαμηλής αυτοεκτίμησης που ταπεινά εισπράττει τα κοροϊδευτικά γέλια και τη περιφρόνηση των ανωτέρων του και των κατωτέρων του. Με έναν άνθρωπο που απομονώνεται και σιγά σιγά κυλά από τη λογική στη παραφροσύνη, από τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας στη κατασκευή ενός κόσμου, στον οποίο είναι αρεστός και μπορεί σε μια στιγμή να γίνει ο Βασιλιάς της Ισπανίας.

Βίντεο-Φωτογραφίες: Κανέλλος Φωτογιαννόπουλος
Μάσκες: Δήμητρα Καίσαρη

Η μουσική της παράστασης κυκλοφορεί σε cd και στο φουαγιέ του θεάτρου ΛΥΧΝΟΣ

Βίντεο

19 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μια παράσταση που αξιζει να δει κανείς. Η ερμηνεία του Κωνσταντίνου Τσεντούρου εξαιρετική, δένει με τη μουσική της παραστασης. Πολύ ταλαντουχοι και οι δύο αδελφοί, ηθοποιός και μουσικός. Το κείμενο έχει πολύ ενδιαφέρον και διακινεί σκέψεις και προβληματισμούς. Μου αρεσε πολύ η τελευταία σκηνή της παραστασης,δυνατός ο τρόπος που δίνει το τέλος του πρωταγωνιστή. Ευχαριστούμε πολύ το Θεατρομάνια για την πρόσκληση!

 2. Εξαιρετική παράσταση! Μια από τις καλύτερες ερμηνείες που έχω δει τα τελευταία δύο χρόνια, με άψογη σκηνοθεσία, πανέξυπνο σκηνικό, υπέροχη μουσική. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!
  Ευχαριστώ πολύ θεατρομάνια για την πρόσκληση.

 3. Συγκλονιστική ερμηνεία από έναν εξαιρετικό νέο ηθοποιό που πραγματικά σε καθηλώνει, αρχικά δεν σου γεμίζει το μάτι αλλά στο τέλος φεύγοντας συγκινημένος από την παράσταση νιώθεις τυχερός που παρακολούθησες αυτή την εξαιρετική ερμηνεία!! Σε συνδυασμό με την καταπληκτική μουσική που συνόδευε την παράσταση, ολοκληρώνει ένα πακέτο που θα εκστασιασει και τον πιο απαιτητικό θεατή!! Την συστήνω ανεπιφύλακτα!!

 4. Είχα την τύχη να την δω εχθές.
  Μια παράσταση με αμείωτο ενδιαφέρον και ξεχωριστή προσαρμογή στο γνωστό έργο.
  Με σεβασμό στο συναίσθημα και στον θεατή ο κύριος Τσεντούρος έδωσε τα πάντα και είχε μια υπέροχη και συγκλονιστική παρουσία.
  Υπέροχη μουσική και το τραγούδι ωραιότατο, δεν ξεκολλά από το μυαλό μου.
  Φωτισμοί ευρηματική σκηνοθεσία αλλά πάνω απ όλα ΕΡΜΗΝΕΙΑ.
  Συγχαρητήρια από καρδιάς.

 5. Το θέμα και τα γενικά νόηματα της παράστασης ήταν ενδιαφέροντα όμως η ερμηνεία δεν με κέρδισε. Η υπερβολη στην απόδοση του ρόλου με κούρασε αρκετά. Επίσης, τα εφέ με τα (πυροτεχνήματα) δεν προσέδωσαν κάποια επιπλέον αξία στο έργο. Στα θετικά της παράστασης συγκαταλέγεται η συμμετοχή του μουσικού.