Κυνήγι Αρουραίων

Αρχείο Παίχτηκε από 09/05/2024 έως 02/06/2024
στο Studio Μαυρομιχάλη
Διάρκεια: 75 λεπτά
Κείμενο: Peter Turini
Μετάφραση: Γιάννα Τσόκου
Δραματουργική επεξεργασία: Martin Scharnhorst
Σκηνοθέτης: Martin Scharnhorst
Σκηνογραφία: Γιάννης Κατρανίτσας
Ερμηνεύουν: Μαριλένα Καβάζη, Φώτης Λαζάρου

Περιγραφή

Το «Κυνήγι Αρουραίων», του αυστριακού συγγραφέα Peter Turini, το θεατρικό έργο- σκάνδαλο που τα τελευταία 50 χρόνια έχει παιχτεί σε αμέτρητα θέατρα παγκοσμίως, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Υπό την σκηνοθετική προσέγγιση του επίσης αυστριακού σκηνοθέτη Martin Scharnhorst και με πρωταγωνιστές τους Μαριλένα Καβάζη και Φώτη Λαζάρου «έρχεται» στο θέατρο Studio Μαυρομιχάλη τον Μάιο.

Περισσότερα

Η υπόθεση του έργου:

«Αυτός» και  «Αυτή», δύο αρχετυπικοί μα ταυτόχρονα σύγχρονοι και ανθρώπινοι χαρακτήρες, χωρίς όνομα αλλά με σκόπιμα κλισέ, έχουν βγει το πρώτο τους ραντεβού. Μιλούν για τη φύση και το ένστικτο του ανθρώπου, τον καταναλωτισμό και την ανάγκη τους για φυσική επαφή, σκοτώνοντας πού και πού αρουραίους. Στην προσπάθειά τους για ουσιαστική σύνδεση και εγγύτητα, απογυμνώνουν βίαια και αποφασιστικά τους εαυτούς τους από κάθε τι ξένο, ως την απόλυτη απελευθέρωση, ως τον τελευταίο πυροβολισμό...

 

Το έργο γράφτηκε την περίοδο διαμονής του PeterTurrini στην Ρόδο και πρωτοπαρουσιάστηκε στο βιεννέζικο Volkstheater το 1971, όπου αποτέλεσε σκάνδαλο και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο κοινό και στον τύπο, γεγονός που το κατέταξε ανάμεσα στα ριζοσπαστικότερα κοινωνικά θεατρικά κείμενα του 20ου αιώνα. Τόσο η θεματολογία του, η οποία πενήντα χρόνια μετά παραμένει τρομακτικά επίκαιρη, όσο και η αφοπλιστικότητα του λόγου και η αμεσότητα της δράσης, καθιστούν το «Κυνήγι Αρουραίων» ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και προφητικό έργο.

 

 

Η παράσταση έχει γερμανικούς υπέρτιτλους.

 

Συντελεστές:

Ηχητικός σχεδιασμός: Νάσος Σωπύλης

Φωτογραφίες παράστασης: Δανάη Νικολοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη- χειρισμός βίντεο: Ήρα Macphail

Artwork: Nox Scharnhorst

Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παραγωγή:  Art Obsessions

Φωτογραφίες