Λα πουπέ

Αρχείο Παίχτηκε από 14/05/2016 έως 15/05/2016
στο Σφενδόνη
Διάρκεια: 80'
Κείμενο: Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης
Σκηνοθέτης: Άννα Κοκκίνου
Ερμηνεύουν: Άννα Κοκκίνου

Περιγραφή

Το έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη «Λα Πουπέ», που έκανε πρεμιέρα το 2008, η πιο πρόσφατη δουλειά της Άννας Κοκκίνου «Εγώ ο Θουκυδίδης ένας Αθηναίος» (2014), αλλά και η παράσταση «Μορφές από το έργο του Βιζυηνού» που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1993, επιστρέφουν στο Θέατρο Σφενδόνη πλαισιωμένα από παράλληλες εκδηλώσεις.

Περισσότερα

Τρεις εμβληματικές παραστάσεις, τρεις θεατρικοί μονόλογοι με την Άννα Κοκκίνου επιστρέφουν στη Σφενδόνη το Μάιο στο πλαίσιο μιας ρετροσπεκτίβας, που γίνεται με αφορμή την έναρξη συνεργασίας του Θεάτρου Σφενδόνη με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και τα 120 χρόνια από το θάνατο του Γεώργιου Βιζυηνού.

Η παράσταση «Λα Πουπέ», που πρωτοανέβηκε το 2008 και παίχτηκε συνολικά τρεις θεατρικές σαιζόν με πολύ μεγάλη επιτυχία, είναι ένα εξαιρετικό νεοελληνικό έργο του ταλαντούχου Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη γραμμένο το 2007. Η περσόνα της χοντρούλας ράφτρας Ρίκας έχει μπει πλέον στη θεατρική πινακοθήκη του σύγχρονου ελληνικού κόσμου και αυτή τη φορά παρουσιάζεται σε μια ολοκαίνουργια σκηνική εκδοχή που δίνει την ευκαιρία στην ηρωίδα να αποκαλύψει πιο ανάγλυφα το σκοτάδι που κρύβει η ψυχή της και κυρίως να φανούν  οι κρυφές διαδρομές που κάνει ο νους της.

ΛΑ ΠΟΥΠΕ ©Μαρούσα Θωμά_ 02

Η Ρίκα είναι η πιο επιδέξια ράφτρα φορεμάτων κούκλας στην Αθήνα. Διαθέτει σπάνια κουμπιά και υφάσματα κι ένα ακόμα πιο σπάνιο ταλέντο. Ωστόσο, η ενασχόλησή της αυτή μοιάζει να την έχει καθηλώσει σε μια αφύσικη παιδικότητα. Κλεισμένη στον κοριτσίστικο κόσμο της, δυσκολεύεται να καταλάβει τους άλλους, πληγώνεται και τότε γίνεται τρομαχτική. Ευτυχώς υπάρχει η υπέργηρη κυρία Νέλλη του διπλανού διαμερίσματος και το σκαθάρι στο παράθυρό της που με τις ισχυρές του κεραίες την καθοδηγεί.

Με πολλά τραύματα και με ακόμα περισσότερη ορμή και πείσμα η χοντρούλα δεν είναι από τα πρόσωπα που το βάζουν κάτω! Σηκώνει τα μανίκια και τα βάζει με όλους: πραγματικούς ανθρώπους και φαντάσματα. Ένα σπαρταριστό κείμενο- μια ηρωίδα απόλυτα «χατζηγιαννιδική». Σε μια ολοκαίνουργια σκηνική βερσιόν που δίνει την ευκαιρία στην ηρωίδα να αποκαλύψει πιό ανάγλυφα το σκοτάδι που κρύβει η ψυχή της και κυρίως να φανούν  οι κρυφές διαδρομές που κάνει ο νούς της! Μάρτυρες είναι οι θεατές που θα πρέπει να διαλέξουν: ή να την καταδικάσουν η να την λατρέψουν.

Κείμενο: Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης
Σκηνοθεσία: Άννα Κοκκίνου
Κοστούμια: Χριστίνα Μαθέα
Μουσική σύνθεση – Ενορχήστρωση – Παραγωγή: Στέλλα Γαδέδη
Προγραμματισμός – Ηχογράφηση: Kimo Viglis

Βίντεο