109

Λιωμένο Βούτυρο

Αρχείο Παίχτηκε από 21/11/2019 έως 24/11/2019
στο Άνετον (Θεσσαλονίκη)
Συγγραφέας: Σάκης Σερέφας
Δραματουργία: Κωνσταντίνα Δούκα-Γκόση
Σκηνοθέτης: Μαριλένα Κατρανίδου
Σκηνογραφία: Νάσια Λάζου
Κοστούμια: Νάσια Λάζου
Φωτισμοί: Νάσια Λάζου, Ιφιγένεια Γιαννιού
Ερμηνεύουν: Εβίτα Αγαΐτση, Αργύρης Ζαφείρης, Στέλλα Παπαδοπούλου

Περιγραφή

Το Λιωμένο Βούτυρο του Σάκη Σερέφα μετά το Φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή 2019–Θεατρικές Φωνές στην πόλη»,επιστρέφει στο Θέατρο Άνετον, για 4 μόνο παραστάσεις.

Περισσότερα

Το έργο πραγματεύεται την ανασύνθεση μίας τραγικής ερωτικής ιστορίας ανάμεσα σε δύο νέους, την Λούλα και τον Τάσο. Ένας Συγγραφέας προσπαθεί, μέσα από τις μαρτυρίες ανθρώπων που γνώριζαν το ζευγάρι, να μάθει την αλήθεια για να γράψει το βιβλίο του. Ή μήπως όχι; Ένα έργο που ακροβατεί ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, με σπονδυλωτές αφηγήσεις και εμβόλιμες δραματοποιήσεις, με γρήγορο και ζωντανό διάλογο, έντονους χαρακτήρες-αστραπή, ισορροπημένη και σταδιακή εξέλιξη της δράσης.

Τρεις ηθοποιοί επί σκηνής εναλλάσσονται στα πρόσωπα του έργου, τους δίνουν μορφή και δημιουργούν μία ιστορία, την ιστορία της Λούλας και του Τάσου, μέσα από το βλέμμα των Άλλων. Φόρμα, κίνηση, χρώμα κυριαρχούν. Η παράσταση ως προσπάθεια αναδημιουργίας της πραγματικότητας και αναζήτησης της σχέσης των ανθρώπων με τα γεγονότα και το στοιχείο του αστείου μπροστά στην αμηχανία ενός τραγικού συμβάντος, μπροστά στην ίδια την ζωή.

Φωτογραφίες: Buba Soso Gadebava
Σχεδιασμός αφίσας: Έφη Πάσχου
Παραγωγή: ΟΜΑΖ

Φωτογραφίες