144

Λήθη. Τρεις νύχτες στην εκκλησία

Αρχείο Παίχτηκε από 02/10/2019 έως 05/10/2019
στο Αγγλικανική Εκκλησία Αγ. Παύλου
Συγγραφέας: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθέτης: Βίκυ Αδάμου, Χρήστος Καπενής
Σκηνογραφία: Βασίλης Αποστολάτος
Κοστούμια: Lazy boy*
Φωτισμοί: Βασίλης Αποστολάτος
Μουσική: Ορέστης Τάνης
Κίνηση: Πετρίνα Γιαννάκου
Ερμηνεύουν: Αδάμου Βίκυ,  Καπενής Χρήστος,  Κλειώ Ροκανά,  Joe Tornabene
Παίζουν μουσική: Χριστίνα Αντωνιάδου(εκκλησιαστικό όργανο)

Περιγραφή

Η παράσταση “Λήθη. Τρεις νύχτες στην εκκλησία”, με οδηγό τους πέντε θεατρικούς μονολόγους “Ηττα-Μνήμη-Μετάνοια-Τέχνη-Λήθη” του Δημήτρη Δημητριάδη, ανεβαίνει για τρεις μοναδικές βραδιές στην Αγγλικανική Εκκλησία “Άγιος Παύλος” στις 2, 4 και 5 Οκτωβρίου, σε συν-σκηνοθεσία Βίκυς Αδάμου και Χρήστου Καπενή.

Περισσότερα

(Επι)Κοινωνώντας το κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη

 “… Έχετε προσέξει, ότι μέσα στο είναι υπάρχει το ναι;”

“Το σώμα είναι ο εκπρόσωπος του σώματος. Δεν υπάρχει άλλος Θεός.” Πόσες βιομηχανίες, άραγε, έχουν στηθεί πάνω στην άρνηση του ανθρώπου να αποδεχτεί το “τέλος”; Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος, αν (υπο)δεχόμασταν τη θνητότητα;  Πέντε περφόρμερ μεταφέρουν τις πέντε φωνές του έργου, περνώντας απ’ τη σωματικότητα στο κείμενο, απ’ την αισθαντικότητα στο γέλιο κι απ’ τη μουσική του εκκλησιαστικού οργάνου στο τραγούδι. Πέντε φορές αρχίζουν και πέντε φορές τελειώνουν, και κάθε φορά είναι η πρώτη, και κάθε φορά είναι η τελευταία. Αρχίζουν για να μιλήσουν και τελειώνουν για να μην ξαναμιλήσουν.”

Η Βίκυ Αδάμου και ο Χρήστος Καπενής, έχοντας “συναίσθηση της καλλιτεχνικής ασημαντότητάς” τους, παίζουν με την αυστηρότητα της γραφής και κρατώντας λευκή σημαία, επι(κοινωνούν) τη
“Λήθη” του Δημήτρη Δημητριάδη, ένα κείμενο – καθημερινή προσευχή γι’ αυτούς που το γνωρίζουν, τη συστήνουν σ’ εκείνους που την αναζητούν κι ας μην το ξέρουν, και προσεγγίζουν τις βαθύτερες α-λήθειες της με τη σοβαρότερη χαρά. Γιατί “η μεγαλύτερη χαρά είναι να μη φοβάσαι”.

Σχεδιασμός Φωτισμού - Σκηνικού χώρου & Videο projection: Βασίλης Αποστολάτος
Επιμέλεια μαλλιών: Γιώργος Νικολαΐδης
Κατασκευή νυφικού: Νεφέλη Κλαπή - Αριστοτέλης Γεώργιος Ζώγας
Βοηθός Παραγωγής: Μάιρα Πάγκαλου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ελεάννα Γεωργίου
Φωτογραφίες: Φώτης Πλέγας Γ.

Μια παραγωγή της life after death theatre company με την υποστήριξη του Καλλιτεχνικού Δικτύου Κινητήρας

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

“Μέσα μου όλος ο χώρος και μέσα μου όλος ο χρόνος. Μέσα στο σώμα μου χρυσά χρυσάνθεμα. Ο τέλειος σχεδιασμός του μέσα κήπου”.

 Τα δενδρίλια του καταπράσινου και ολόφρεσκου σκηνικού “κήπου” της παράστασης “Λήθη” Τρεις νύχτες στην Εκκλησία” θα διατίθενται προς υιοθέτηση. Οι ανάδοχοι  των δέντρων θα ενημερωθούν για την ημερομηνία της δεντροφύτευσης, την οποία θα συντονίσει ο περιβαλλοντικός σύλλογος νέων “Ώρα για Δράση” σε συνεργασία με τη μεγάλη εθελοντική δράση της χώρας, “Let’s do it Greece”. Ο στόχος είναι κοινός και αφορά σε μία συλλογική και οργανωμένη δράση για την προστασία και διάσωση του περιβάλλοντος που μας φιλοξενεί.

Φωτογραφίες