47

Μαγικά Πειράματα

Διάρκεια: 60 λεπτά
Σύλληψη: Χαρίκλεια Θεοδωράκη

Περιγραφή

Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά εισάγονται στη μαγεία των φυσικών επιστημών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας.  Τι είναι το φως, γιατί πατάμε στη γη και δεν πετάμε, πως μεγαλώνουν τα φυτά, πότε είναι μέρα και πότε νύχτα, τι υπάρχει πέρα από τον ουρανό, είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο εργαστήριο αυτό. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία, με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ). Οι Φυσικές Επιστήμες, εμπλέκουν ενεργά το παιδί σε διαδικασίες επιστημονικής μεθόδου (παρατήρηση, ταξινόμηση, πείραμα, μοντελοποίηση, κ.λπ), βοηθώντας το να ξεπεράσει τα γνωστικά εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παιδική σκέψη σε θέματα των Φυσικών Επιστημών.

Περισσότερα

Μαγικά Πειράματα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών για παιδιά 5-8 ετών

Κυριακή 6 Οκτωβρίου, 11:00,  Επιστήμη των μήλων. Γνωρίζοντας το Νεύτωνα!
Το φθινόπωρο είναι εδώ και τα μαγικά πειράματα μας ετοιμάζουν γι’ αυτό! Μήλα πράσινα, κόκκινα, κίτρινα, μικρά και μεγάλα είναι έτοιμα στο επιστημονικό καλάθι, για να μας ταξιδέψουν στον κόσμο του Φθινοπώρου. Όλη η μαγεία της επιστήμης σε ένα διασκεδαστικό εργαστήριο με φόντο το φθινόπωρο.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου, 11:00, Ηφαίστεια κολοκύθας!
Το φθινόπωρο είναι εδώ και οι πορτοκαλί κολοκύθες είναι έτοιμες να μας οδηγήσουν στον κόσμο της χημείας. Ηφαίστεια από κολοκύθες λοιπόν είναι έτοιμα να εκραγούν στο εργαστήριο αυτής της Κυριακής.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 11:00, Ανακαλύπτοντας τα φθινοπωρινά φύλλα
Πόσα δέντρα κρατούν τα φύλλα τους το φθινόπωρο και πόσα τα χάνουν; Τι συμβαίνει στα φύλλα που πέφτουν στη γη και σε τι μεταμορφώνονται; Σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψουμε τη δομή των φύλλων, θα μάθουμε για τα φυλλοβόλα και τα αειθαλή δέντρα και θα παρατηρήσουμε τομές από διαφορετικά φύλλα στο μικροσκόπιο. Τελειώνοντας θα κατασκευάσουμε το δικό μας μοντέλο φύλλου.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 11:00, Ανακαλύπτοντας τη δομή και τη δράση του πετρελαίου
Πως μετατρέπονται οι ζωντανοί οργανισμοί σε υδρογονάνθρακες; Πόσο επικίνδυνο είναι το πετρέλαιο για την ανθρώπινη ζωή. Σας περιμένουμε στο τελευταίο εργαστήριο του μήνα για να γνωρίσουμε τα μυστικά του πετρελαίου και των υδρογονανθράκων, να παρατηρήσουμε από τι αποτελείται και να ανακαλύψουμε πως δημιουργείται.

Πότε & Πού

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

από 06/10 έως 27/10
Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα
Τηλ: 2103250341

Εισιτήρια: Κόστος Συμμετοχής: 12€
40€ ο κύκλος (4 εργαστήρια)
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Πληροφορίες: Τ: 2103250341
Εmail: [email protected]
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ 11:00