433

Μαγικό κουτί

Αρχείο Παίχτηκε από 21/09/2019 έως
στο Πρόβα

2ος χρόνος παραστάσεων
Συγγραφέας: Αντώνης Ζιώγας
Σκηνοθέτης: Αντώνης Ζιώγας
Σκηνογραφία: Ηλίας Σαλβάνος
Κοστούμια: Μαρίνα Σταμάτη
Μουσική: Δημήτρης Καραβίτης
Χορογραφία: Κοραλία Τσόγκα
Ερμηνεύουν:

Διανομή:
ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ: Μαρίνα Κοσμά
ΠΑΤΕΡΑΣ: Ανδρέας Βατζώλης
ΝΤΑΝΤΑ: Ιωάννα Χρυσομάλλη
ΠΝΕΥΜΑ: Ιωάννα Χρυσομάλλη
ΚΑΚΟΥΛΗΣ: Μαρίνα Κοσμά
ΚΑΛΟΥΛΗΣ: Ανδρέας Βατζώλης

Περιγραφή

Το έργο έχει ανέβει με τη διαδραστική  μέθοδο (interactive) και στηρίζεται στη συμμετοχή των μικρών θεατών που βοηθούν ενεργά στην εξέλιξή της παράστασης. Στο τέλος όλα τα παιδιά ανεβαίνουν στη σκηνή και οι ηθοποιοί τους δίνουν ένα συμβολικό δωράκι που θα πρέπει να το χαρίσουν σε κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο.

Περισσότερα

20 χρόνια παραστάσεις & δραστηριότητες για παιδιά

Το πολυβραβευμένο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ» στα 36 χρόνια δραστηριότητας του, παρουσίασε 80 έργα και έλαβε μέρος σε 4 Διεθνή Φεστιβάλ Θεάτρου. Η Παιδική Σκηνή λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια υπό τη διεύθυνση της Μαίρης Ραζή.

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η Χαριτωμένη είναι ένα κακομαθημένο παιδί, που πιστεύει, ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω της. Όταν καταφέρνει να πείσει τον πατέρα της, να της εξασφαλίσει , που κρύβει τα δώρα των παιδιών όλου του κόσμου, μένει μόνη, κι αρχίζει να πλήττει, γιατί δεν έχει με ποιον να παίξει. Τα Ξωτικά που ζουν κάτω από τη γη αγανακτούν με τα καμώματα της και αναλαμβάνουν με τη βοήθεια του κοινού, να πείσουν τη Χαριτωμένη να επιστρέψει  εκεί που ανήκει. Η απόφασή της εξαρτάται αποκλειστικά από τους θεατές, οι οποίοι καθορίζουν με τη συμμετοχή τους την εξέλιξη της ιστορίας.

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ένα παιδί δεν παύει να είναι ένα παιδί. Κι ένα παιδί έχει ανάγκη πρωτίστως από αγάπη. Δείχνουμε όμως πάντα με σωστό τρόπο την αγάπη μας; Ή μήπως τελικά τα πολλά υλικά αγαθά που συνήθως τους προσφέρουμε, αποτελούν το άλλοθι της απουσίας μας; Κι όταν συνηθίσει ένα παιδί να ακούει πάντα «ναι», πώς θα ενταχθεί σε ένα μελλοντικό κοινωνικό σύνολο, που θα του απαντάει με ένα μόνιμο «όχι»;

Μέσα από ένα σύγχρονο κείμενο, που στοχεύει με αστείες αλλά και καυστικές καταστάσεις, στην αυτοκριτική μας,  αντικατοπτρίζεται μια οικογένεια του σήμερα, η οποία χάνει τον έλεγχο, όσον αφορά την ανατροφή του παιδιού της.  Σαν αποτέλεσμα, η μικρή ηρωίδα οδηγείται εξαιτίας του υπέρμετρου εγωισμού της, σε μια κωμικοτραγική περιπέτεια. Καλείται, για πρώτη φορά, να ανακαλύψει έννοιες όπως φιλία, φιλοτιμία, αλληλεγγύη και κοινωνική προσφορά.

Αντώνης Ζιώγας

 

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου «ΠΡΟΒΑ» λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Μαίρης Ραζή για 19η χρονιά.

Η Μαίρη Ραζή είναι απόφοιτος της Γαλλικής Φιλολογίας και της Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Μέλος του Σ.Ε.Η. και Ιδρύτρια του Θεάτρου Οδού Ερμού, της εταιρείας Θεάτρου Πρόβα και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Η Πρόβα». Υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς αγώνες. Διδάσκει υποκριτική. Έχει πρωταγωνιστήσει σε 45 παραστάσεις και έχει τιμηθεί από το Διεθνή Πολιτιστικό Σύλλογο Σαλαμίνας με το Χρυσό Μετάλλιο της Βεργίνας. Της απονεμήθηκε το βραβείο «Α' Γυναικείας Ερμηνείας -Ελένης Χατζιαργύρη» από την Ακαδημία Κορφιάτικων Θεατρικών βραβείων.

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ

Ηθοποιός, Συγγραφέας, Σκηνοθέτης

Σπουδές:1998-2001 «ΙΑΣΜΟΣ» δραματική σχολή Βασίλη Διαμαντόπουλου

Εμπειρία: 2001-2017 Έχει συμμετάσχει σε 35 θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός και σε 7 τηλεοπτικές σειρές.

Σημαντικότερα θεατρικά έργα, που έχει παίξει του Ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου:

ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟ ΚΟΙΝΟ: Ο Αλαντίν και το λυχνάρι στο ρόλο του Αλαντίν αλλά και του Τζαφάρ σε άλλη βερσιόν, Η Παναγία των Παρισίων στο ρόλο του Κουασιμόδου, Ο Μάγος του Οζ (Μάγος Οζ), Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων (δίδυμος, τραπουλόχαρτο κ.α.), Το αηδόνι του Αυτοκράτορα (υπηρέτης Λη), Χίλιες και μια νύχτες (Αλή μπαμπά κ.α.), Η πριγκίπισσα και ο μαγεμένος βάτραχος (πρίγκιπας), Η περιπέτεια του μικρού Οδυσσέα (ξωτικό) κ.α.

ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟ ΚΟΙΝΟ: Αλέξης & Γιάννης, Πίσω απ’ τις Κουρτίνες, Πανσιόν, Ο Κάφκα συνομιλεί με την Γκούντρουν Ένσλιν, Οι σοφολογιότατες, Οιδίπους Τύραννος, Υπηρέτης δύο αφεντάδων, Μικρός Ήρως, Όνειρο Καλοκαιρινής νύχτας, Για όλα φταίει η ρεσεψιόν, The pool boy, Θαύμα Αιώνιον, Υπέρ Αδυνάτου δυνατός, Θάλασσα και συγχρονισμός.

Γράφει και σκηνοθετεί έργα για παιδιά όπως: Στη Μαγευτική Κοραλλοχώρα, Η περιπέτεια του μικρού Οδυσσέα, Οι μαθητευόμενοι μάγοι, Το μαγικό χατίρι, Η Χιονάτη και οι επτά μικροί θεατές.

Φωτογραφίες