Μακρυγιάννης

Αρχείο Παίχτηκε από 08/03/2022 έως 29/03/2022
στο Αλκμήνη
Μουσική: Θεολόγος Παπανικολάου, Κατερίνα Μιχαλάκη
Ερμηνεύουν: Άθως Δανέλλης, Νικόλας Τζιβελέκης

Περιγραφή

Η επιστημονική και καλλιτεχνική ομάδα “Οθόνιον”, της οποίας ιδρυτής είναι ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ Καθηγητής Ιωσήφ Βιβιλάκης, θα παρουσιάσει την παράσταση «Μακρυγιάννης» στο Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 10) και ώρα έναρξης: 19.30, για τέσσερις Τρίτες, συγκεκριμένα 8, 15, 22, 29 Μαρτίου 2022.

Περισσότερα

Ένα ηρωικό δράμα για την επανάσταση του 1821 στήνεται στον μπερντέ, με πρωταγωνιστή τον βιοπαλαιστή που αναδείχθηκε σε σύμβολο θάρρους και πατριωτισμού.

Η παράσταση Μακρυγιάννης” στοχεύει στην ανάδειξη του ελληνικού θεάτρου σκιών ως ζωντανής έκφρασης του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού και παρακολουθεί την ιστορία του Γιάννη Μακρυγιάννη, την μεταμόρφωση του αγράμματου ταπεινού βιοπαλαιστή που γίνεται παράδειγμα θάρρους και πατριωτισμού, “τον ενθουσιασμό του αγωνιστή, τη φιλοπατρία, τη σχέση του με τους συντρόφους του, με βάση τα κείμενά του, την κατά Σεφέρη: συνείδηση ενός ολόκληρου λαού”.

Ο ακαταπόνητος Άθως Δανέλλης που γνώρισε και αγάπησε τον Καραγκιόζη δίπλα σε παλιούς δασκάλους της τέχνης παίζοντας και μελετώντας το Θέατρο Σκιών και ο Νικόλας Τζιβελέκης βρίσκονται πίσω από τον μπερντέ. Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Ιωσήφ Βιβιλάκη και η μουσική και τα τραγούδια ερμηνεύονται ζωντανά από τον Θεολόγο Παπανικολάου και την Κατερίνα Μιχαλάκη.

Φωτογραφίες