Μάντεψε

Αρχείο Παίχτηκε από 15/01/2020 έως 27/02/2020
στο Άλμα
Διάρκεια: 80’
Συγγραφέας: Στρατής Μπέης
Σκηνοθέτης: Μαριάννα Κοντούλη
Σκηνογραφία: ΑΙΜΙΛΙΑ ΚΑΚΟΥΡΙΩΤΗ
Κοστούμια: ΚΑΝΕΛΛΑ ΒΟΛΛΑΡΗ
Φωτισμοί: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ
Μουσική: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Ερμηνεύουν: ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΕΗΣ, ΓΩΓΩ ΒΟΓΑΣΑΡΗ, ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΜΠΟΥΡΗΣ, ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΓΚΟΥΡΑΣΑ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΠΟΘΕΚΡΑΣ

Περιγραφή

Αθήνα 2020. Μια πολυκατοικία, έξι ένοικοι, κι ένα πτώμα, συνθέτουν το σκηνικό της μαύρης κωμωδίας  ΜΑΝΤΕΨΕ.

Περισσότερα

«Κάθε άνθρωπος είναι ένας εγκληματίας που παραμένει άγνωστος.»

Ο Θράσος, διαχειριστής της πολυκατοικίας, έχει αποφασίσει να περάσει μια ήρεμη βραδιά στο σπίτι του. Για κακή του τύχη, ο μήνας έχει 9, και είναι η μέρα που οι ένοικοι πληρώνουν τα κοινόχρηστα.

Την ηρεμία που αναζητούσε ανατρέπουν η Κέλυ, μια εν δυνάμει ηθοποιός, ο Νίκος, ένας άβουλος τραπεζικός υπάλληλος, η Αλέκα, μια επαγγελματίας αριστερή, ο Βικέντιος, ένας αποτυχημένος δικηγόρος, η Μαρία, μια ζωγράφος και ένα… ΠΤΩΜΑ!

Μέσα από µια σειρά αμοιβαίων επιθέσεων, σπαρακτικών εξομολογήσεων, σεξουαλικών προκλήσεων και λεκτικών (ή µη) αντιπαραθέσεων, θα πρέπει να παλέψουν µε την καχυποψία, τα μυστικά, την ενοχή και την αθωότητα  τους.

Το ΜΑΝΤΕΨΕ του Στρατή Μπέη ανέβηκε για πρώτη φορά στην αθηναϊκή σκηνή το 2013, και από τότε έχει κάνει πολλές επαναλήψεις λόγω επιτυχίας.

Ο γρήγορος ρυθμός, οι έξυπνες ατάκες και οι γνώριμοι χαρακτήρες, σε συνδυασμό με την κινηματογραφική σκηνοθεσία της Μαριάννας Κοντούλη, συνθέτουν μια παράσταση όπου η καυστική μαύρη κωμωδία συναντά τον σουρεαλισμό της καθημερινής ζωής στην πόλη.

Μακιγιάζ/Κομμώσεις | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΔΑΤΟΣ
Βοηθός  σκηνοθέτη | ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΝΜΔΡΕΚΑΣ
Φωτογραφίες | ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ
Graphic Design  | ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΗΓΑΣ
Επικοινωνία  | ΧΡΥΣΑ ΜΑΤΣΑΓΚΑΝΗ
Παραγωγή | ART-IOI
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Φωτογραφίες

4 ΣΧΟΛΙΑ