Ματωμένος γάμος

Αρχείο Παίχτηκε από 29/06/2016 έως 02/07/2016
στο Τσάι στη Σαχάρα
Διάρκεια: 90'
Συγγραφέας: Φ. Γ. Λόρκα
Σκηνοθέτης: Ονωρινα Βρεττου
Ερμηνεύουν: θεατρική ομάδα ΑΡΣΙΣ

Περιγραφή

Η εξύψωση του μοναδικού. Το μοναδικό πάθος που δεν μπορεί να σβήσει. Ο μονακριβος γιος και ο πόνος για το χαμό του. Και όλες οι ανθρώπινες μονάδες υπάρχουν μαζί σε μια κοινωνία που συνεχίζει να ζει εγκλωβισμένη στα δικά της ήθη.

Περισσότερα

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Ματωμένος Γάμος είναι ένα ακόμα εμβληματικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Μέσα από την απίστευτη δύναμή του αναδύεται η επική, βουκολική, παραδοσιακή τραγωδία που τόσο συναντάμε στα έργα του.. Μια τραγωδία που έχει την καταγωγή της από τις αρχέγονες ακόμα καταβολές του ανθρώπινου πνεύματος.. Τα ήθη και οι παραδόσεις στα χρόνια ακόμα του Λόρκα είχαν τρομερό βάρος, καταδυνάστευαν και καθοδηγούσαν ακόμα-ακόμα τις ζωές των ανθρώπων.. Η παράσταση που είδαμε το Σάββατο το βράδυ στο Τσάι στη Σαχάρα ήταν σίγουρα μια πρώτη απόπειρα, ένα πρωτόλειο της θεατρικής ομάδας Άρσις ν΄ ανεβάσουν τον Ματωμένο Γάμο.. Και νομίζω ότι ήταν αρκετά επιτυχημένη..! Οι μονόλογοι αλλά και τα διαλογικά μέρη ήταν έξοχα παιγμένοι απ΄ όλους τους ηθοποιούς.. Η μουσική ήταν στην κυριολεξία πανέμορφη και σίγουρα μας συνεπήρε.. Κατεδείκνυε με μεγάλη καθαρότητα και διαύγεια τα συναισθήματα των ηρώων.. Ήταν σπαραχτική και πραγματικά μας καθήλωσε.. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αλλά ξεχώρισε η ερμηνεία του Βασίλη Στρατή.. Ήταν ήρεμος αλλά έβγαζε μια εσωτερική ένταση και μια βαθιά αίσθηση του πεπρωμένου του.. Το τραγούδι που ερμήνευσε ήταν υπέροχο, ήταν σίγουρα μια κραυγή πόνου αλλά και αδιέξοδου έρωτα.. Ο χορός της Antoinette Pylarinou ήταν μεθυστικός, ονειρικός και σίγουρα μας ταξίδεψε.. Συνολικά η παράσταση ήταν ένα μικρό πρώιμο διαμαντάκι.. Ο ποιητικός και γάργαρος λόγος του Λόρκα έφτασε σε μας σαν ένα μεθυστικό ποτό που μας παρέσυρε στο διάβα του.. Μπράβο και στην σκηνοθέτιδα Ονωρίνα Βρεττού που μας συγκλόνισε με την φιλότιμη δουλειά της..!
    Ευχαριστώ πολύ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για την ευκαιρία που μου δίνετε να παρακολουθήσω αυτή την έξοχη παράσταση! Να είστε όλοι καλά! Καλή συνέχεια! Καλό και δροσερό καλοκαίρι!