Με κουκί και με ρεβύθι, ράβουμε το παραμύθι

Διάρκεια: 60'

Περιγραφή

Ο Παραμυθοράφτης  ράβει κάθε παραμύθι με κουκί και με ρεβύθι… και ξεκινάει από το «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020. Ώρα: 12:00,  ένα ταξίδι μακρινό, σε τόπο άγνωστο και μαγικό για παιδιά 4 έως 10 ετών και τους συνοδούς τους.

Περισσότερα

Στο ταξίδι του θα συναντήσει πλάσματα που έχουν ανάγκη τις παραμύθοφορεσιές του και θα του χαρίσουν για αντάλλαγμα, με αγάπη, τρια παραμύθια που θα  θρέψουν την ψυχή και το σώμα, έτσι ώστε κανείς να μην μείνει νηστικός... γιατί «αν έχεις φαΐ παραπανίσιο καλύτερα να φτιάξεις τραπέζι μεγαλύτερο παρά τοίχο πιο ψηλό».

Θα ακολουθήσει εργαστήριο χειροτεχνίας
Τα παραμύθια θα δώσουν έμπνευση στα παιδιά για να φτιάξουν μια χειροτεχνία, ένα σουπλά  για το σπίτι που όταν πάνω του βάζουν ένα πιάτο φαΐ, θα θυμούνται τα νόστιμα παραμύθια του κόσμου.

Αφήγηση - Σχεδιασμός, υλοποίηση εργαστηρίου: Βιολέτα Σολιδάκη

Συμμετέχει η  Ερμίνα Ποτουρίδου

 

Τα παραμύθια

Η μαγική χύτρα. 
Δύο φτωχά γεροντάκια ζουν σε μια καλύβα κι έχουν μόνο μια αγελάδα. Μια μέρα στο δρόμο, ο γεράκος συναντάει ένα παράξενο ανθρωπάκι και ανταλλάσει την αγελάδα με μια χύτρα για βραστό. Δεν είναι όμως όπως φαίνεται μια απλή χύτρα... Είναι μαγική! Ένα παραμύθι για την ελπίδα πως όλα μπορούν να αλλάξουν στη ζωή, προς το καλύτερο, από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ο γέρος αυτοκράτορας
Ένας γέρος αυτοκράτορας ψάχνει να βρει διάδοχο του θρόνου. Όχι αναμεσα στους έμπιστους και στα παιδιά του. Αλλά ανάμεσα στους νέους του τόπου. Δίνει στον καθένα να φυτέψει ένα σπόρο, μπορεί ένα κουκί, μπορεί ρεβύθι... Σε ένα χρόνο θα κρίνει ποιος είναι άξιος για το θρόνο του. Ένα παραμύθι για την αξία της ειλικρίνειας και της εντιμότητας.

Πετρόσουπα
Ένας ταξιδιώτης που ψάχνει να βρει την τύχη του πέφτει πάνω στο πάμφτωχο Πετροχώρι. Πέτρα παντού. Τα σπίτια, οι δρόμοι, μέχρι κι οι στέγες πέτρινες ήταν! Ο ταξιδιώτης πείθει τους κατοίκους του χωριού να φτιάξουνε πετρόσουπα να φάνε και να χορτάσουν. Μα γίνεται να χορτάσει κανείς με πετρόσουπα; Τι σούπα είναι αυτή; Ένα παραμύθι για την αξία του μοιράσματος και της αλληλεγγύης .

Αφήγηση - Σχεδιασμός, υλοποίηση εργαστηρίου: Βιολέτα Σολιδάκη
Καλεσμένη αφηγήτρια: Ερμίνα Ποτουρίδου
Απευθύνεται: Σε παιδιά 4 έως 10 ετών και τους συνοδούς τους.

Ιστοσελίδα: http://e-mythos-house.blogspot.com

Φωτογραφίες