Μέλισσες

Αρχείο Παίχτηκε από 06/11/2015 έως 03/01/2016
στο Αθηναϊκή σκηνή Κάλβου - Καλαμπόκη
Διάρκεια: 120' (με διάλειμμα)
Συγγραφέας: Γιώργος Φολόκης
Σκηνοθέτης: Σούμας Κωνσταντίνος
Ερμηνεύουν: Νικητίδου Δέσποινα, Καλομοίρη Πολυτίμη-Αλεξάνδρα, Βέρδης Ιάκωβος, Φολόκης Γιώργος, Μακριδάκης Κωνσταντίνος, Φαν Σοφία, Γεράρδη Χρυσή, Μεχάνι Νάντια, Γρύλλος Πέτρος, Κοκκινόπουλος Τόλης

Περιγραφή

Τι γίνεται όμως όταν η εργάτρια Ηλιάνθη ερωτεύεται τον πεταλούδο Χόρχε που την σώζει από τον διαβόητο Μπάμπουρα; Θα αλλάξει πολιτικές πεποιθήσεις η επιστάτρια Άγκαθα; Θα καταφέρει η Βασίλισσα να παντρευτεί; Οι Κηφήνες θα βάλουν μυαλό; Το μυρμήγκι θα πάρει την πολυπόθητη προαγωγή και η κατσαρίδα Sugar θα βρει παρέα για τον χειμώνα;

Περισσότερα

Όλοι γνωρίζουμε την εργατικότητα των αξιαγάπητων αυτών εντόμων, το θάρρος και την αυταπάρνηση για το κοινό καλό της κυψέλης. Τι γίνεται όμως όταν η εργάτρια Ηλιάνθη ερωτεύεται τον πεταλούδο Χόρχε που την σώζει από τον διαβόητο Μπάμπουρα; Θα αλλάξει πολιτικές πεποιθήσεις η επιστάτρια Άγκαθα; Θα καταφέρει η Βασίλισσα να παντρευτεί; Οι Κηφήνες θα βάλουν μυαλό; Το μυρμήγκι θα πάρει την πολυπόθητη προαγωγή και η κατσαρίδα Sugar θα βρει παρέα για τον χειμώνα; Το μόνο σίγουρο είναι πως τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο στην κυψέλη μετά από αυτόν τον θυελλώδη έρωτα!

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Μαριλένα Μέλη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Πελαγία  Σκινιώτη
ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Bέρδης Ιάκωβος

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καλή παράσταση με αρκετό χιούμορ και καλές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς. θα μπορούσε βέβαια να είναι και παιδική - εφηβική παράσταση. Σε γενικές γραμμές περάσαμε ωραία και την παρακολουθήσαμε ευχάριστα. Συγχαρητήρια σε όλους τους ηθοποιούς!!!!!

  2. Ας ξεκινήσω με τα θετικά. Το σενάριο είχε κάποιο ενδιαφέρον και 3-4 ηθοποιοί ήταν παρόντες στην παράσταση. Αυτά. Πάμε στα άλλα. Καταρχάς το θέατρο πρέπει να σέβεται τους θεατές του. Αν δεν έχουμε θέσεις, δεν βάζουμε κόσμο. Όχι να δίνονται εισιτήρια με αριθμημένες θέσεις και τελικά να κάθεσαι για 2 ώρες σε ξύλινο σκαμπό στα πλάγια της σκηνής. Και μια κολώνα να σου κρύβει τη μισή σκηνή. Οκ θα αναλάβω την ευθύνη ότι δεν περίμενα τόσο ερασιτεχνική παράσταση. Ναι γιατί είδα πως έχει εισιτήριο 12 γενική. Και τουλάχιστον όλοι οι ηθοποιοί θα ξέρουν τα λόγια τους. Και τουλάχιστον θα κάνουν μια προσπάθεια να μη φαίνεται σαν παράσταση Λυκείου. Ακόμα κι αν κάποιοι προσπαθούν να σώσουν την κατάσταση και το κείμενο σου την παλεύει καλά για κωμωδία, η παράσταση δε σώζεται αν δεν σέβεσαι τη σκηνή σου και τον κόσμο που έρχεται να σε δει. Και κυρίως θεωρώ πως η ευθύνη πέφτει στον σκηνοθέτη. Ευχαριστώ Θεατρομάνια, που είδα κάτι διαφορετικό-ας το θέσουμε έτσι.

  3. Mια ακόμη τρανή απόδειξη ότι για να κάνεις τέχνη δεν είναι απαραίτητα ούτε πολλά τετραγωνικά θεατρικής σκηνής, ούτε εντυπωσιακά σκηνικά ούτε φανταχτερά κουστούμια παρά μόνο μεράκι!
    Ειλικρινά ήταν από τις ωραιότερες παραστάσεις που έχω δει. Πολύ έξυπνο σενάριο, το οποίο με έναν πολύ εύσχημο, χαριτωμένο δηκτικά τρόπο θίγει αρκετά ζητήματα. Το δυνατό στοιχείο της παράστασης, η πολύ πετυχημένη μεταφορά αρκετών "κακώς κειμένων" της καθημερινής μας ζωής στον κόσμο των εντόμων! Ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο δόθηκε το "σύνθημα" για διάλειμμα της παράστασης ήταν μακράν ο πιο εμπνευσμένος που έχω δει.

  4. Παρακολούθησα την avant premiere στις 6/11 και ευχαριστώ πολύ τη Θεατρομάνια για την πρόσκληση (είχα κερδίσει για τις 30/10, όμως η παράσταση, μαζί της και η πρόσκληση, αναβλήθηκε για τις 6/11).
    Πρόκειται για μια ευχάριστη κι ανάλαφρη κωμωδία, ένα χαρούμενο παραμύθι για μεγάλους που σου φτιάχνει τη διάθεση και φεύγεις με χαμόγελο. Όλοι οι ηθοποιοί ήταν πολύ καλοί στους ρόλους τους, ιδιαίτερα οι κηφήνες ήταν πάρα πολύ αστείοι, γελούσα συνεχώς με τις ατάκες και τις γκριμάτσες τους. Συγχαρητήρια σ'όλους τους συντελεστές!