Μια Αγία εν Αναμονή

Αρχείο Παίχτηκε από 08/01/2016 έως 10/01/2016
στο
Συγγραφέας: Λάκης Φουρουκλάς
Διασκευή: Άγγελος Κάλφας
Σκηνοθέτης: Άγγελος Κάλφας

Περιγραφή

Βασισμένο στο βιβλίο του Λάκη Φουρουκλά «Αγγελική, το ημερολόγιο μιας πόρνης» και σε κείμενα της Άννας Κουρουπού, το «Μια Αγία Εν Αναμονή» έρχεται να ταράξει τα νερά στην μικρή κοινωνία των προαστίων της Θεσσαλονίκης και στο κέντρο της πόλης.

Περισσότερα

Γδαρμένα σώματα. Πληγές. Κομματιασμένη ψυχή. Η Αγγελική, σιωπηλός μάρτυρας να αντέχει και να υπομένει μέχρι να μπορέσει να ξεφύγει, όχι για να σώσει την δικιά της ζωή αλλά, για να μπορέσει το δικό της παιδί να δεχτεί όλη την αγάπη και την στοργή που εκείνη στερήθηκε από την δικιά της μάνα και που η έλλειψη των αισθημάτων αυτών την καταδίκασε στο μέλλον που ακολούθησε. Ένα μέλλον που ο βιασμός της ψυχής της ήταν πιο επώδυνος από εκείνον της σάρκας και η απόφαση να ακολουθήσει μια ζωή πορνείας πιο εύκολη από το να καταδικάσει την κόρη της. Ένα έργο εξομολόγηση για την ζωή μιας γυναίκας που η ζωή της επεφύλασσε ένα καθημερινό Γολγοθά .Μια Αγία έκπτωτη, μα με το τεράστιο έργο της χαραγμένο για πάντα στον νου.

Βασισμένο στο βιβλίο του Λάκη Φουρουκλά «Αγγελική, το ημερολόγιο μιας πόρνης» και σε κείμενα της Άννας Κουρουπού, το «Μια Αγία Εν Αναμονή» έρχεται να ταράξει τα νερά στην μικρή κοινωνία των προαστίων της Θεσσαλονίκης και στο κέντρο της πόλης. Το νόημα του έρωτα και της ζωής στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, έρχονται να διδάξουν την αξία της ελευθερίας, την ανάγκη για επιβίωση και την προσπάθεια του ανθρώπου να αναπτυχθεί βασανίζοντας πολλές φορές το ίδιο του σώμα και πολύ περισσότερο το μυαλό του. Στο ημίφως της πορνείας, γίνεται ο καλύτερος παραλληλισμός με το σήμερα, με τους ανθρώπου που πωλούν σώμα και πνεύμα προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο, βασισμένο σε ένα σήμερα με τις αθλιότερες συνθήκες.

Η παράσταση είναι κατάλληλη, με απαραίτητη τη γονική συναίνεση

Συντελεστές
Σκηνοθεσία/Διασκευή/Θεατρική μεταφορά: Άγγελος Κάλφας
Ενδυματολόγος- Σχεδιασμός κοστουμιών: Γιώτα Κανελλίδου
Χορογραφίες- Κίνηση: Μαριλένα Μαραγκού
Σκηνογραφία: Άγγελος Κάλφας
Μουσική επιμέλεια: Χρύσα Τσιακίρη - Άγγελος Κάλφας
Φωτογραφίες- Σχεδιασμός αφίσας/teaser: Κωνσταντίνος Κωστούδας
Σχεδιασμός φωτισμών/ Ηχοληψία: Παναγιώτης Δόβας , Train studio

Βίντεο