Μια ζαχαρένια συνταγή

Αρχείο Παίχτηκε από 28/09/2019 έως 26/04/2020
στο Φούρνος

3ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 55΄
Συγγραφέας: Φωτεινή Κωνσταντοπούλου
Διασκευή: Ελεάννα Σαντοριναίου
Σκηνοθέτης: Ελεάννα Σαντοριναίου
Σκηνογραφία: Ευγένιος Αρβανιτάκης
Κοστούμια: Ευγένιος Αρβανιτάκης
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Μουσική: Χρήστος Θηβαίος
Ερμηνεύουν: Ματίνα Δημητροπούλου, Ευτυχία Χαραλαμπάκη, Ευγενία Μαραγκού, Δήμος Μαμαλούδης

Περιγραφή

«Μια ζαχαρένια Συνταγή» είναι η νέα παράσταση της παιδικής σκηνής του Θεάτρου Φούρνος  που μιλάει για τη δύναμη της αγάπης και  το πόσο σημαντικό είναι να την μοιράζεις την αγάπη απλόχερα όπου μπορείς.

Περισσότερα

Για παιδιά από 3,5-7 ετών

Η ιστορία εκτυλίσσεται στον ουρανό . Σε μια πολυάσχολη συννεφούπολη  ζουν οι ήρωες των γνωστών παραμυθιών αλλά  και ένας γλυκός και ευγενικός ζαχαροπλάστης ο Ρένος . Ο Ρένος κάθε μέρα ετοιμάζει καταπληκτικά γλυκά για να τα τρώνε και  να παίρνουν δύναμη οι ήρωες ώστε  να διηγούνται ωραίες ιστορίες στα παιδιά .

Όταν ο Ρένος μια μέρα αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι στη γη δεν είναι και τόσο ευτυχισμένοι αποφασίζει να τους στείλει ένα σπουδαίο δώρο. Κάτι όμως που δεν είναι και τόσο εύκολο .

Μια παράσταση με πολύ χιούμορ και μουσική που δημιούργησε ο Χρήστος Θηβαίος ειδικά για  τη Ζαχαρένια Συνταγή

Στίχοι: Ελεάννα Σαντοριναίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Μουργελά
Φωτογραφίες: Αριάδνη Φυτοπούλου

Ακούγεται η φωνή του Νίκου Νίκα

Παραγωγή  Θέατρο Φούρνος 2018

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο πλαίσιο της εκστρατείας  WithRefugees-www.WithRefugees.gr

Είμαστε μαζί με τους πρόσφυγες #WithRefugees

Ένωσε τη φωνή σου μαζί μας

Υπόγραψε την έκκλησή μας στο www.WithRefugees.gr

Εκπαιδευτικά οφέλη της παράστασης

Ο Ρένος Ζαχαρένιος είναι ένας ζουμερός και καλοκάγαθος, ζαχαροπλάστης που ζει στην Συννεφούπολη, την  Χώρα που κατοικούν οι ήρωες των παραμυθιών. Κάθε μέρα στο εργαστήρι του φτιάχνει λαχταριστές λιχουδιές  για όλους τους παραμυθένιους κατοίκους. Όταν μαθαίνει ότι οι άνθρωποι στη Γη είναι στεναχωρημένοι αποφασίζει να τους βοηθήσει και να τους κάνει ένα δώρο, την πιο σπουδαία και γλυκιά συνταγή που έχει κάνει ποτέ. Γρήγορα θα καταλάβει ότι αυτό δεν είναι τόσο εύκολο.

Η Ζαχαρένια Συνταγή είναι μία παράσταση για παιδιά από 3,5 έως και 7 ετών.  Με πολύ τραγούδι και μουσική, τα παιδιά παίρνουν σημαντικά μηνύματα για τη  ζωή. Σε μία εποχή όπου πολλές οικογένειες μπορεί να αντιμετωπίζουν, προβλήματα τα οποία δεν είναι κατανοητά στα μικρά παιδιά αλλά συγχρόνως τα επηρεάζουν, είναι σημαντικό το παιδί να νιώσει ότι δεν είναι μόνο του σε μία τέτοια κατάσταση. Μέσα από την παράσταση βλέπει ότι και άλλοι άνθρωποι – στη Γη -  μπορεί να περνάνε δύσκολα. Το σπουδαίο είναι ότι με αγάπη και βοήθεια από φίλους και την οικογένεια, μπορούμε να το ξεπεράσουμε και να κάνουμε την καθημερινότητα καλύτερη.

Επί προσθέτως οι ήρωες της Συννεφούπολης αντιπροσωπεύουν διαφορετικά στάδια της παιδικής ηλικίας. Ακόμα μαθαίνουν για τη ζωή όπως οι μικροί μας θεατές, οι οποίοι εύκολα μπορούν να ταυτιστούν μαζί τους και να δουν την εξέλιξή των ηρώων μέσα από το έργο. Όλοι μαζί μαθαίνουν ότι είναι σημαντικό να μοιράζεσαι και να βοηθάς τους άλλους ακόμα και εάν αυτό σημαίνει ότι θα θυσιάσεις κάτι δικό σου, γιατί στο τέλος θα νιώσεις κι εσύ καλύτερα.

Η παράσταση, έχοντας πολλά επίπεδα ανάγνωσης, μπορεί εύκολα να παρακολουθηθεί από διαφορετικές ηλικίες, από μικρούς αλλά και μεγάλους. Η πλοκή από μόνη της είναι εύκολα κατανοητή, όσο μεγαλύτερο είναι το παιδί μπορεί να καταλάβει και τις βαθύτερες έννοιες που αναφέρονται.

Φωτογραφίες

1 ΣΧΟΛΙΟ