Μονόλογοι ( ή μήπως διάλογοι;) γυναικών

Διάρκεια: 60'
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Τσακανάκης
Διασκευή: Κωνσταντίνος Τσακανάκης
Σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Τσακανάκης
Μουσική: Νικολέτα Ρούσσου(επιμέλεια)
Μουσική σύνθεση: Νικολέτα Ρούσσου
Κίνηση: Δήμητρα Τζιμούρτου
Ερμηνεύουν: (με αλφαβητική σειρά) Κατραμάδου Βάσω, Κοσκινά Χριστίνα, Μαυρίδη Ζωή, Μπουλάκου Κατερίνα

Περιγραφή

Το έργο "Μονόλογοι (ή μήπως διάλογοι?) γυναικών" αποτελεί μία σύνθεση αποσπασμάτων βασισμένων στο κοινωνικό δράμα ‘’Talking with’’ του Jane Martin σε μετάφραση-διασκευή και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Τσακανάκη και κάνει πρεμιέρα στις 12 Σεπτεμβρίου και θα ζωντανεύει κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στην ‘’Αθηνα’ι’κή Σκηνή’’ .

Περισσότερα

Λίγα λόγια για το έργο

Πέντε ηρωίδες μ’ έμπνευση τον εαυτό τους και τα βιώματά τους ξετυλίγουν ιστορίες γυναικείες –κι όχι μόνο- και μιλούν για τον έρωτα, τη δόξα, την ανάγκη της επικοινωνίας και την αναζήτηση της αλήθειας, της προσωπικής τους αλήθειας στη ζωή .

Ο Κωνσταντίνος Τσακανάκης  ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής σημειώνει :

Πολλές φορές περνάνε άνθρωποι δίπλα μας χωρίς να τους αγγίζουμε, χωρίς να τους ακούμε . Είναι άνθρωποι με παρελθόν, δυνατό παρόν κι αδιόρατο μέλλον – όπως εμείς – αλλά μένοντας συνεχώς προσκολλημένοι στον εαυτό μας, κλείνουμε μάτια κι αυτιά σε ο,τιδήποτε δεν καταλαβαίνουμε και δε μας αφορά εξαρχής . Οι πέντε ηρωίδες της παράστασης είναι γυναίκες που συναντάμε δίπλα μας τώρα, χθες ή αύριο γεμάτες συναισθηματικά και ψυχολογικά αδιέξοδα  που με το προσωπείο του καθωσπρεπισμού μιας συντηρητικής κοινωνίας έχουν αποφασίσει να τα κρατούν φυλαγμένα μέσα τους . Μέσα από τις προσωπικές εξομολογήσεις τους , ακούμε και νιώθουμε τις αγωνίες τους, διαβάζουμε τις ψυχές τους και ταξιδεύουμε στο προσωπικό μας εγώ. Σας καλούμε λοιπόν να γίνετε κι εσείς συνταξιδιώτες μας …

Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Κοσκινά                                                         Φωτογραφίες: Βαγγέλης Σταύρακας 
Δημόσιες Σχέσεις-Επικοινωνία: Χριστιάννα Ανανιάδου

Ενημέρωση:  Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδό του και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του !

Φωτογραφίες