Μωρό μου

Αρχείο Παίχτηκε από 07/11/2016 έως 28/02/2017
στο Χυτήριο
Διάρκεια: 60'
Κείμενο: Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου
Σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Χατζής
Ερμηνεύουν: Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου

Περιγραφή

Μια γυναίκα μετράει τη ζωή της. Δεν περιμένει τίποτα. Η μήπως περιμένει?... Νοσταλγεί, σαρκάζει, αυτοσαρκάζεται. Λέει πώς δεν θυμώνει πια. Τζογάρει στον έρωτα…. Μια γυναίκα: έζησε, απόλαυσε, σημάδεψε, σημαδεύτηκε…. Μια γυναίκα σε αέναη αναζήτηση....

Περισσότερα

Η Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου ερμηνεύει τον ρόλο μιας γυναίκας, που «διανυκτερεύει»… στον θεατρικό μονόλογο «ΜΩΡΟ ΜΟΥ», σε κείμενο της ίδιας. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Χατζής. Από Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Χυτήριο.

Ιούνιος. Στη γιορτή του Κλήδονα. Η κυρία Μαρία εδώ. Με θέα την Ακρόπολη. Εδώ. Πιστή στο νυχτερινό της ραντεβού, αργά το βράδυ, στις 5. Εδώ πάντα καταλήγει, μετά από πολύωρο περπάτημα στους δρόμους της Αθήνας. Εδώ, στην δική της πρωτεύουσα.

Μιλάει:

« Κυρία Μαρία γιατί δεν πας σπίτι; Ξεμεινες! Ρουφιάνα της νύχτας! Εσύ και τα τσιγάρα σου. Εσύ κι οι μουσικές σου. Για να παρατηρείς. Για να σαρκάζεις. Για να περιφέρεσαι γύρω απ την ιστορία σου.

Για να νοσταλγείς. Για να λες πως δεν θυμώνεις πια. Για να τζογαρεις στον έρωτα. Για να αναζητάς την αγάπη. Κυρία Μαρία των γηπέδων, κλέψε μια γαρδένια. Βαλ' την στο στήθος σου. Σου πάει. Καλό σου ξημέρωμα.»

Ο χρόνος που διαρκεί ο λόγος της κυρίας Μαρίας είναι πραγματικός. Απο τις 5:00 αργά το βράδυ μέχρι 6:05 το πρωί, όταν ακριβώς έρχεται το πρώτο φως, στις 24 Ιουνίου του 2016.

Συντελεστές:
Κείμενο/Ερμηνεία: Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου
Σκηνοθεσία – Φωτισμοί: Κωνσταντινος Χατζής
Σκηνική εγκατάσταση: Θανάσης Καλογιάννης
Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης
Παραγωγή: Χυτήριο Σημείο Πολιτισμού – Σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς

http://www.chytirio.gr , https://www.facebook.com/XYTHPIOTheatreArtCafe, https://twitter.com/chytirio

Ευχαριστούμε την κυρία Αλίκη Δανάλη για την επικοινωνία και την προβολή της παράστασης.

Ευχαριστούμε την NOVA για την συνεργασία:

Τα Nova Προνόμια είναι το πρόγραμμα επιβράβευσης συνδρομητών της Nova!!!

Μέσα από τα Nova Προνόμια, οι συνδρομητές μπορούν να κερδίσουν δώρα & να απολαύσουν προσφορές που έχουν εξασφαλιστεί αποκλειστικά για εκείνους.

Nova Προνόμια, γιατί έχεις πάντα κάτι να κερδίσεις!»

Ευχαριστούμε την MAC για τα προιόντα μακιγιάζ

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας απέδωσε την πορεία της ζωής της ηρωίδας της μέσα στο χρόνο οδηγώντας το κοινό μαζί της σε μια εσωτερική αναζήτηση διανύοντας μια περίοδο πολιτικών κοινωνικών και ιστορικών ανατροπών.
    Αν βοηθούσε και ο χώρος ...

  2. Καλή παράσταση αν και η μικρή διάρκειά της (40') δεν προσφέρεται για ολοκληρωμένη κριτική.
    Εκφραστική η κα Βασιλακοπούλου αλλά δεν υπήρχαν σημεία έντασης, το έργο παραμένει σε μία επίπεδη γραμμή καθ' όλη τη διάρκεια. Ωραίος χώρος, ζεστός, φιλικός όπως και η κυρία στην είσοδο.