196

Ντα

Αρχείο Παίχτηκε από 23/11/2019 έως
στο Μορφές (Κρήτη)
Συγγραφέας: Hugh Leonard
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθέτης: Γιάννα Κεφάλα
Σκηνογραφία: Άννα Χιλετζάκη
Κοστούμια: Γιασμίν Τιμοτίγιεβιτς
Φωτισμοί: Νίκος Αρετάκης
Ερμηνεύουν: Γιάννα Κεφάλα (Μάγκυ), Μανόλης Κουκιαδάκης (Τσάρλυ), Παναγιώτης Κουτσούκος (Ντραμ), Βίκυ Μπουρτσουκίδου (Μαίρη Τέητ – Κα Τζάκομπ), Μανόλης Σηφάκης (‘Ολιβερ),  Ιάσονας Χριστοδούλου (Τσάρλυ, νεαρή ηλικία), Σίμος Χριστοδούλου (Ντα)

Περιγραφή

Ένα έργο βαθιά ανθρώπινο, που παρουσιάζει το μικροαστικό κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον  του εικοστού αιώνα στην Ιρλανδία μέσα στο οποίο μεγάλωσε ένα παιδί (ο Τσάρλυ), που τώρα ως ενήλικας το ζει σχεδόν ψυχαναλυτικά και λυτρωτικά από την αρχή.

Περισσότερα

Ο Τσάρλυ  επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε μετά το θάνατο του  πατέρα του και βιώνει ξανά όλη την προηγούμενη ζωή του. Με  πολύ χιούμορ και βαθιά συγκίνηση, ξεδιπλώνονται οι σχέσεις γιου – πατέρα και μάνας, τα λάθη του παρελθόντος, η απώλεια, το τίμημα της ενηλικίωσης, η σκληρότητα που πολλές φορές κρύβει μέσα της αγάπη, μέσα από αλλεπάλληλες «μεταφορές» μέσα στον χρόνο. Ο Ντα (υποκοριστικό του Daddy) μεταμορφώνεται στα μάτια του γιου του πότε σε μία τρυφερή και στοργική φιγούρα και πότε σε ένα αφελή αλλά και αυστηρό πατέρα.

Το πολυβραβευμένο έργο του Hugh Leonard που έγινε γνωστό στη χώρα μας τη δεκαετία του ΄80 από τη συγκλονιστική ερμηνεία  του Μάνου Κατράκη.

Ήχος: Νίκος Αρετάκης

“Το θέατρο ΜΟΡΦΕΣ δημιουργήθηκε το 1990 από τους ηθοποιούς Γιάννα Κεφάλα και Σίμο Χριστοδούλου. Από το 2001 στεγάζει στο χώρο του τρείς θεατρικές σκηνές: την παιδική, την κεντρική και το φουαγιέ. Παίζοντας σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης του Ηρακλείου, έχει ανεβάσει με επιτυχία, πληθώρα έργων από το παγκόσμιο ρεπερτόριο.”

Φωτογραφίες