Ντόριαν Γκρέϊ

Σκηνοθέτης: Νικόλας Ανδρουλάκης
Ερμηνεύουν: καλλιτεχνική συμμορία ΝΤΟΥΕΝΤΕ

Περιγραφή

Ο ρομαντισμός μας πάει πολύ. Από το τέλος προς την αρχή. Με τόσα τέρατα γύρω και μέσα μας, κάπως να μην γίνουμε Ντόριαν Γκρέι.

Περισσότερα

H ρομαντική συμμορία ολοκληρώνει μια τρίπτυχη διαδρομή σε χώρους και -μετά την Πειραιώς 131 και το Ξενοδοχείο Μπάγκειον- μετατρέπει σε τελική της γιάφκα το Ρομάντσο, κάθε Τετάρτη και μόνο Τετάρτη, σε ένα Champions League ρομαντικών καθαρτικών συγκρούσεων.

Στο Πουθενά, δηλαδή στον απόκρυφο χωροχρόνο ενός fight club για τους φόβους και τις ελπίδες. Σε μια αλληλέγγυα, προκλητική, πανδύσκολη, παιχνιδιάρα, αναρχική, συνύπαρξη. Από τα πιο επώδυνα γρανάζια των σκέψεων ως τα πιο τρυφερά χάδια των ψυχών μας.

Είκοσι και πλέον ερμηνευτές κι εκατοντάδες θεατές, με μάσκες, με ψευδώνυμα, με αγάπες, με απωθημένα, όλοι μαζί, έχουν ήδη μετάσχει σε μια μεταφερόμενη γιάφκα φιλοσοφικής περιδίνησης που δεν τη βρίσκεις στο google. Σε συναντήσεις που βαστούν ώρες και σχεδόν κανένας δεν φεύγει ως αργά. Και κάποιοι έρχονται ξανά και ξανά. Και γίνονται με αυτοδιάθεση μέλη μιας συμμορίας που όλο και μεγαλώνει. Και δεν έχει ανάγκη κανέναν και μας χωράει όλους. Στα ψέματα και στ' αλήθεια.

Εκεί καταθέτουμε θραύσματα εαυτού που γράφουμε όλοι μαζί. Κάπως να μη μας ρουφήξει το σκοτάδι του εγωισμού. Κάπως να γίνουν έρωτες οι φόβοι και οι ελπίδες, πίστη. Με νύχια και με χάδια να σκαλίσουμε το φως, στα ορυχεία των ψυχών μας. Ως την αποδοχή, την απενοχοποίηση, την αγάπη στην πράξη.

Ως την ανάσταση.

Έλα όπως είσαι.

Υπογραφή,
ΚΣΝ

Φωτογραφίες