Ο διάλογος

Αρχείο Παίχτηκε από 10/02/2023 έως 05/03/2023
στο Απαράμιλλον
Διάρκεια: 65'
Κείμενο: Ι.Καμπανέλλης
Σκηνοθέτης: Σπύρος Μπέτσης, Ιωάννα Ρουμελιώτη (συνεργάτης)
Σκηνογραφία: Δήμητρα Ζερβού
Κοστούμια: Ελίνα Τσούτσια
Φωτισμοί: Νίκος Πυλαρινός
Ερμηνεύουν: Ρόζυ Μονάκη, Ντίνος Παπαγεωργίου 

Περιγραφή

Ένα “οικιακό σύμπαν” όπου τα πάντα συρρικνώνονται. Όχι μόνο με την έννοια των χωρικών διαστάσεων αλλά και της ανθρώπινης επαφής. Ο Ι. Καμπανέλλης μέσα από το μονόπρακτο “Ο Διάλογος”, γραμμένο στα τέλη της δεκαετίας του 80΄, καταφέρνει να αποτυπώσει το τότε και ταυτόχρονα να προφητεύσει την διαφαινόμενη ρωγμή μέσα στα μπετά των νεόδμητων διαμερισμάτων. Είναι το σημείο εκείνο όπου στερεύει το πάθος και έρχεται η καθημερινή επανάληψη η οποία, κυοφορεί  το ανείπωτο.

Περισσότερα

“Μια συνομιλία και μη συνομιλία ανάμεσα σε δύο πρόσωπα”

Απόγευμα.

Μεσοαστικό διαμέρισμα.

Ένα ζευγάρι.

Δύο άνθρωποι,

ένα ζευγάρι

αλλά  είναι - δύο.

Η Άννα.

Ο Δημήτρης.

Αλλά είναι ζευγάρι.

Η Άννα και ο Δημήτρης.

Δύο σώματα το ένα δίπλα στο άλλο. Κλεισμένα μέσα σε τέσσερις τοίχους. Οδός Ιβήρων 73. Ακόμα μία Τρίτη, κάποιου Απρίλη. Ώρα πέντε και είκοσι. Μια ανθρώπινη σχέση που επικοινωνεί μέσα από το παράλογο χωρίς αυτό να σημαίνει το ανοίκειο και περίεργο. Είναι περισσότερο μια αναζήτηση που ξεπερνά τον συμβατικό λόγο. Κάπου εκεί βρίσκεται το σημείο όπου η Άννα και ο Δημήτρης, συνομιλούν με τους ήρωες του Ιονέσκο κ. & κα. Σμίθ στην προσπάθεια να ξεφύγουν από τα δεσμά ενός περίκλειστου χώρου όπως αναφέρει ο Z. Περέκ στο “Χορείες Χώρων”.

 Στο βάθος ένα παράθυρο, -διαφυγή- ή -θέα- προς έναν κόσμο βραχυκυκλωμένο όπως και η σχέση τους;

Βίντεο-Φωτογραφίες προώθησης: Σπύρος Μπέτσης, Ιωάννα Ρουμελιώτη

Δημιουργία εντύπου-αφίσας: Δήμητρα Ζερβού

Ευχαριστούμε τους: Σάββα Στρούμπο, Μιχάλη Μάρταλη, Ομάδα Απαράμιλλον

Φωτογραφίες

Βίντεο

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι ωραία παράσταση! Με ένα πολύ ενδιαφέρον θεατρικό κείμενο του Καμπανέλλη, μια σκηνοθεσία που το ανέδειξε και τις ερμηνείες των δυο ηθοποιών που το απογείωσαν, περάσαμε μια υπέροχη ώρα, που γελάσαμε, προβληματιστήκαμε πάνω στα θέματα που θίγει το έργο και ευφράνθηκε η ψυχή μας! Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!