Ο Γιος

Αρχείο Παίχτηκε από 05/12/2019 έως 12/04/2020
στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Συγγραφέας: Φλοριάν Ζελλέρ
Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου
Σκηνοθέτης: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνογραφία: Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Ερμηνεύουν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Δέσποινα Κούρτη, Άννα Καλαϊτζίδου, Δημήτρης Κίτσος, Γιώργος Μακρής

Περιγραφή

Το ευαίσθητο αυτό έργο του Φλοριάν Ζελλέρ, που έχει στο επίκεντρό του την εφηβεία, αποτελεί το τρίτο μέρος μιας άτυπης τριλογίας, μαζί με τον Πατέρα και τη Μητέρα που έχουν προηγηθεί. Σύμφωνα με τους Times, ο Ζελλέρ είναι «ο πιο συναρπαστικός θεατρικός συγγραφέας της εποχής μας». Ο πολυβραβευμένος Ζελλέρ, γνωστός και στην Ελλάδα, ανατέμνει με μοναδική ικανότητα τις δυναμικές της σύγχρονης οικογένειας, δίνοντάς μας ένα έργο με απρόβλεπτο φινάλε, που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά των θεατών.

Περισσότερα

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου, με αίσθημα ευθύνης και με δεδομένα τα κυβερνητικά μέτρα που έχουν ληφθεί προληπτικά κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αναστέλλει προσωρινά τις παραστάσεις του.

Αναστολή παραστάσεων από 16/3 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

 

Κεντρική Σκηνή

Ο 17χρονος Νικολά περνάει μια δύσκολη φάση ύστερα από το χωρισμό των γονιών του. Είναι αδιάφορος, έχει παρατήσει το σχολείο, λέει ψέματα. Η μητέρα του έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, κι ο Νικολά σκέφτεται πως θα ήταν καλύτερα να πάει να μείνει με τον πατέρα του, που ζει με την καινούρια του σύντροφο και το μωράκι που έχουν αποκτήσει πρόσφατα. Όμως, παρ’ όλες τις προσπάθειες του πατέρα, ανάμεικτες με τις ενοχές του, ο οποίος θέλει να βοηθήσει με κάθε τρόπο το γιο του, και παρ’ όλες τις ελπίδες που γεννάει η καινούρια αυτή αρχή, το πείραμα δεν πετυχαίνει. Όπως πέφτει στο κενό και η προοπτική της ψυχιατρικής βοήθειας.

Ο άλλος, ο έφηβος, με όση φροντίδα κι αν περιβάλλεται, παραμένει ένας άγνωστος, ένα άλυτο αίνιγμα, και η αγάπη δεν μπορεί να κάνει το θαύμα της.

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργουδάκη

Φωτογραφίες

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγκλονιστική, δυνατή παράσταση!
    Οι έξοχες ερμηνείες κράτησαν τους θεατές σε εγρήγορση σε όλη τη διάρκεια της παράστασης. Θαυμάσια σκηνοθεσία και εξαιρετική υπόθεση. Η παράσταση αυτή απευθύνεται σε όλους μας, γονείς και μη.
    Σπεύσατε...σπανίζουν τέτοιες παραστάσεις.