Ο Καραγκιόζης

Αρχείο Παίχτηκε από 14/11/2016 έως 17/11/2016
στο Αμαλία (Θεσσαλονίκη)
Διάρκεια: 45’
Συγγραφέας: Λένα Κιτσοπούλου
Σκηνοθέτης: Ανδρέας Αραούζος
Ερμηνεύουν: Ηρόδοτος Μιλτιάδους

Περιγραφή

Η παράσταση «Ο Καραγκιόζης», η οποία διακρίθηκε φέτος στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Μονοδράματος στην Πάφο και θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον ανάλογο Διεθνή Διαγωνισμό του Pafos2017, ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη για τέσσερεις παραστάσεις, 14-17 Νοεμβρίου στο Θέατρο Αμαλία-Εταιρότητα, και στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου, για τρεις παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τον Ιούνιο του 2017.
.

Πρόκειται για το διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου «Ο Καραγκιόζης», δραματοποιημένο από τους δύο Κύπριους συντελεστές της παράστασης: ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους ενσαρκώνει το τραυματισμένο αγόρι με το ομώνυμο παρατσούκλι και ο Ανδρέας Αραούζος σκηνοθετεί. Το διήγημα συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή διηγημάτων της Κιτσοπούλου «Μεγάλοι Δρόμοι», 2010.

Περισσότερα

Η ιστορία αποτελεί μια ιδιαίτερα διεισδυτική ματιά στην παιδική ηλικία – αυτή που όλοι ανεξαιρέτως κουβαλάμε σε ολόκληρη τη ζωή μας. Σκιαγραφείται η πορεία του ήρωα, από την παιδική ηλικία μέχρι την πατρότητα, αποκαλύπτοντας τραύματα του ψυχισμού του τα οποία προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος αυτά τα τραύματα να εξωτερικευτούν με καταστροφικές συνέπειες…

Με αυτή τη θεατρική παράσταση μεταφέρεται η σπαραχτική συγγραφή σε δραματικό λόγο και ζωντανεύει η ψυχοσύνθεση του λογοτεχνικού ήρωα. Το έργο και η παράσταση φωτίζουν κάποιες σκοτεινές ρίζες της προσωπικότητάς μας.

Η παράσταση διαρκεί 45 λεπτά και είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 15 χρονών. Αναμένεται και στην Λευκωσία δεύτερος κύκλος παραστάσεων μέσα στο 2017 (πριν το Φεστιβάλ «Μονόδραμα» του Pafos2017 τον Οκτώβριο).

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 15 ετών.