160

Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής

Αρχείο Παίχτηκε από 29/03/2019 έως 21/04/2019
στο Ροντίδη
Διασκευή: Γιώργος Ροντίδης
Σκηνοθέτης: Γιώργος Ροντίδης
Σκηνογραφία: Βάσος Καδίτης
Κοστούμια: Ελένη Δημοπούλου
Χορογραφία: Χρήστος Κατίδης
Ερμηνεύουν: Σωτήρης Ταχτσόγλου, Κώστας Καπετάνιος, Μαρία Χειμώνα, Χριστίνα Καραγρηγορίου, Αναστασία,Πρόδρομος Ροντήρης, Μαριλένα Ζωδιάτου,Δάφνη Κυρστεργίου, Κασσιανή Τζιάτζη και ο Γιώργος Ροντίδης.

Περιγραφή

Mε επιτυχία συνεχίζεται για δεύτερο μήνα η πιο γνωστή κωμωδία του Μολιέρου ¨Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής¨, που παρουσιάζεται από το Σύγχρονο Θέατρο Ροντίδη. 

Περισσότερα

Η εμμονή του ότι πάσχει από σοβαρή ανίατη ασθένεια, ενώ χαίρει άκρας υγείας, οδηγεί τον ήρωα του έργου Αργκάν, σε ακρότητες, εξευτελισμό και ταπείνωση.
 
Φτάνει στο σημείο να χάσει τον αυτοσεβασμό του, αλλά και της οικογένειας του, ενώ γίνεται πολύ εύκολο θύμα γιατρών και φαρμακοποιών που τον εκμεταλλεύονται οικονομικά.
 
Προσεγγίσαμε το έργο αυτό του Μολιέρου με σχετική υπερβολή στην κίνηση του σώματος και των εκφραστικών μέσων, δίνοντας μια σύγχρονη διάσταση πολλών ταχυτήτων, αλλά και πλήθος κωμικών σκηνών.
 
Ο Μολιέρος, με την άπιαστη φαντασία και την εκπληκτική μεγαλοφυΐα του έπλαθε χαρακτήρες τόσο τέλειους, που πολλοί από αυτούς έμειναν παροιμιώδεις, κάνοντας τον δημιουργό τους, έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς του καιρού του και της χώρας του, αλλά κάθε καιρού και κάθε χώρας. Στον ¨Κατά Φαντασίαν Ασθενή¨ ο Μολιέρος σατιρίζει και ταυτόχρονα κηρύττει τον πόλεμο εναντίον των γιατρών.    
 
make up artist Ελένης Δημοπούλου
φωτογραφίες & video Οδυσσέα Χλωρίδη
 

Φωτογραφίες