1977

Ο Κοντορεβυθούλης

Αρχείο Παίχτηκε από 15/10/2017 έως 01/04/2018
στο Εξ αρχής
Διάρκεια: 70'
Συγγραφέας: Σαρλ Περό
Διασκευή: Ελένη Τσακάλου
Σκηνοθέτης: Ελένη Τσακάλου
Σκηνικά: Δανάη Σταματίου
Κοστούμια: Δανάη Σταματίου
Μουσική: Ελένη Τσακάλου
Χορογραφία: Δέσποινα Χουζούρη
Ερμηνεύουν: Γιάννης Διακονικόλας, Ίλια Σπυροπούλου, Γιάννης Βερβενιώτης και η Ελένη Τσακάλου

Περιγραφή

Το κλασικό και διαχρονικό παραμύθι του Σαρλ Περό

Περισσότερα

Υπόθεση του έργου
Στο παραμύθι, ο Κοντορεβυθούλης είναι το μικρότερο, αλλά και εξυπνότερο παιδί μιας φτωχής οικογένειας καλαθοποιών. Όταν οι γονείς του δεν έχουν πλέον χρήματα να μεγαλώσουν αυτόν και τα έξι αδέρφια του, αποφασίζουν να τα εγκαταλείψουν στο δάσος αφήνοντας τα στην τύχη τους.

Ο Κοντορεβυθούλης με βοηθό τον πιστό του φίλο το σκυλάκι του το Ζιν και πολλά ζώα του δάσους, θα καταφέρει να νικήσει τον φοβερό γίγαντα που μπήκε εμπόδιο στο δρόμο του. Θα βοηθήσει όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Θα κατορθώσει ο Κοντορεβυθούλης με το έξυπνο μυαλό του να εξαφανίσει τον γίγαντα; Στο δάσος θα παίζουν τα παιδιά ή θα παραμείνει στον κακό γίγαντα; Όλες αυτές τις περιπέτειες με τους ήρωες των παραμυθιών θα τις απολαύσετε μέσα από την παράστασή μας. Με πολύ γέλιο, χορό, τραγούδι και φυσικά σε πρώτο πλάνο τη συμμετοχή των παιδιών, το τέλος του  παραμυθιού θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη, τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους φίλους.

Η φιλία, η συνεργασία, η πίστη, το θάρρος, η θέληση, μας κάνουν να ξεπερνάμε όλα τα εμπόδια και να είμαστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι.

Ενορχήστρωση – sound design : Δημήτρης Σόρκος
Μακιγιάζ: Γρηγορία Αυγερινοπούλου

 

Φωτογραφίες