214

Ο μάγος το Οζ

Διάρκεια: 90' (με διάλειμμα 10 λεπτών)
Συγγραφέας: Φρανκ Λ. Μπάουμ
Διασκευή: Σπύρος Κολιαβασίλης
Σκηνοθέτης: Σπύρος Κολιαβασίλης
Σκηνογραφία: Εύα Λυγνού
Κοστούμια: Εύα Λυγνού
Χορογραφία: Ελένη Ηλιάκη
Ερμηνεύουν: (αλφαβητικά) Αντωνία Πίντζου, Μάνια Σπαθή, Καλυψώ Συλλελόγλου, Θανάσης Τσόδουλος, Νάνσυ Χρυσικοπούλου

Περιγραφή

Ένα από τα πιο ευφάνταστα λογοτεχνικά κείμενα παρουσιάζει φέτος η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ.

Περισσότερα

Μία κλασική περιπέτεια!

Σε μια σπουδαία παραγωγή, με υπέροχα σκηνικά και κοστούμια, μουσικές και τραγούδια.

Οι ήρωες:
Η Ντόροθι, το Σκιάχτρο, ο Τενεκεδένιος Ξυλοκόπος και το Λιοντάρι ενσωματώνουν παραδοσιακές αξίες. Η Ντόροθι γενναία και αποφασιστική, γεμάτη ζωή. Το Σκιάχτρο συμβολίζει την νοημοσύνη και την ικανότητα του μυαλού· πάντα με καλές ιδέες, που βοηθούν την ομάδα στις δυσκολίες. Ο Τενεκεδένιος συμβολίζει τη συμπόνια. Είναι η συνείδηση της ομάδας: οι ενέργειές μας δεν βλάπτουν τους άλλους. Το Λιοντάρι συμβολίζει τη γενναιότητα. Είναι πάντα πρόθυμο να πολεμήσει μέχρι θανάτου. Η Κακιά Μάγισσα, είναι οι δυσκολίες και τα εμπόδια. Το Κάνσας και οι θείοι της Ντόροθι, είναι η “μήτρα”: όλοι μας έχουμε την ανάγκη να ανήκουμε κάπου, να νιώθουμε ασφαλείς.

Συμπέρασμα του έργου:
Η διαδρομή προς τη Σμαραγδένια Πόλη “Είναι ένα μακρύ ταξίδι, μέσα από μια χώρα που μερικές φορές είναι ευχάριστη και μερικές φορές σκοτεινή και φοβερή”. - Έτσι είναι και ο δρόμος της ζωής μας. Στη διαδρομή γινόμαστε πιο δυνατοί και σοφότεροι.

Περίληψη:
Η Ντόροθι είναι ένα ορφανό κορίτσι που περνά μια μονότονη ζωή στη φάρμα των θείων της. Η ευχή της να γνωρίσει τον κόσμο και να απολαύσει την περιπέτεια πραγματοποιείται όταν ένας δυνατός άνεμος την μεταφέρει στη μαγική Χώρα του Οζ. Εκεί έρχεται σε αντιπαράθεση με την Κακιά Μάγισσα της Δύσης και μετά από τις συμβουλές μιας Καλής Μάγισσας, η Ντόροθι κατευθύνεται προς την Σμαραγδένια Πόλη όπου εκεί ζει ο πανίσχυρος Μάγος του Οζ, ο μοναδικός που μπορεί να τη βοηθήσει να επιστρέψει στη φάρμα των θείων της, στο Κάνσας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, η Ντόροθι γνωρίζεται με το Σκιάχτρο, τον Τενεκεδένιο Ξυλοκόπο και το Δειλό Λιοντάρι. Το Σκιάχτρο επιθυμεί να αποκτήσει μυαλό, ο Τενεκεδένιος Ξυλοκόπος λαχταρά να αποκτήσει καρδιά ενώ το Δειλό Λιοντάρι θέλει να αποκτήσει τι άλλο; Θάρρος! Ελπίζοντας πως ο Μάγος του Οζ θα τους βοηθήσει, συνοδεύουν τη Ντόροθι στο απρόβλεπτο ταξίδι της προς την

Σμαραγδένια Πόλη…

 

Λίγα Λόγια:
Οι χαρακτήρες παραπλανιούνται σε ένα σύμπαν με κάστρα, μάγισσες και μαγικά γοβάκια

συνθέτοντας μια από τις εξυπνότερες αλληγορίες για την ενηλικίωση και συγκινούν κυριολεκτικά μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για ένα παραμύθι που έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα ομορφότερα που γράφτηκαν ποτέ.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες σχετικά με την “καταγωγή” του ονόματος “Οζ”. Λέγεται πως δεν είναι παρά το O-Z κάτω από το Α-Ν των δύο συρταριών που είχε ο Μπάουμ για τα αρχεία του. Ο ίδιος πάντως δεν περίμενε με τίποτα την απίστευτη επιτυχία του Θαυμάσιου Μάγου του Οζ που ήταν ένα παραμύθι τελείως διαφορετικό από κάθε άλλο που είχε γραφτεί ως εκείνη την εποχή.

20 Χρόνια συμπληρώνει φέτος η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ.
Χρόνια επιτυχημένης πορείας και εμπειρίας στο παιδικό θέατρο. Με έργα όπως ο Φαντασμένος της Ζωρζ Σαρρή, Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου, Μικρός Πρίγκιπας του Εξιπερί, Τομ Σόγερ του Μαρκ Τουέιν, Τα μάγια της πεταλούδας του Λόρκα, Ο Μάγος με τα χρώματα του Γ. Ξανθούλη, Ρουμπελστίλτσκιν των αδερφών Γκριμ, Ο Μυστικός Κήπος της Μπάρνετ και άλλα, κέρδισε επάξια την εμπιστοσύνη γονέων και δασκάλων.

  • Την διασκευή και την σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί ο Σπύρος Κολιαβασίλης, έχοντας σκηνοθετήσει πάνω από 17 παραστάσεις για παιδιά.

 Για Σχολεία: Καθημερινά στις 10:00 από 04.11.2019 - 29.05.2020.

Επικοινωνία & Ομαδικές Κρατήσεις
10:00 με 13:00 Δευτέρα ως Παρασκευή - Ηλέκτρα Λιούμη,
τηλέφωνο: 6932439586 / e-mail: [email protected]

Το Θέατρο ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ, απέχει μόλις 30 λεπτά από την Αθήνα μέσω Αττικής Οδού.

 www.periaktoi.gr

Φωτογραφίες