Ο ψεύτης βοσκός και άλλοι μύθοι…

Αρχείο Παίχτηκε από 14/05/2016 έως 15/05/2016
στο Ισόγειο
Διάρκεια: 90'
Διασκευή: Σάκης Σερέφας
Σκηνοθέτης: Τάσος Ράτζος
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Μάρκος Τότσκας

Περιγραφή

ΓΙΑ ΜΟΝΟ 2 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ στην ΑΘΗΝΑ, η παράσταση «Ο Ψεύτης Βοσκός και άλλοι μύθοι», από τη θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς! 5 μύθοι του Αισώπου, διαχρονικοί και εξαιρετικά επίκαιροι, διδακτικοί, αλλά και εξαιρετικά διασκεδαστικοί!

Περισσότερα

Από τη θεατρική ομάδα ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ

για παιδιά από 3 ετών

Επί σκηνής τρεις ηθοποιοί που μεταμορφώνονται σε περισσότερους από δέκα διαφορετικούς χαρακτήρες – ήρωες των παραμυθιών του παππού Αισώπου- αξιοποιώντας μάσκες, μουσικά όργανα, τραγούδι και διαδραστικό παιχνίδι! Η παράσταση «Ο Ψεύτης Βοσκός και άλλοι μύθοι», σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου, από τη θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς, έρχεται στην Αθήνα για μόνο 2 παραστάσεις στο χώρο τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ, στην Κηφισιά. Μεταφέρει, με θεατρικότητα και κίνηση, με διαδραστικά θεατρικά παιχνίδια και με αμεσότητα, τα παραμύθια Ο ψεύτης βοσκός, Η γαλατού, Οι δύο τράγοι, Η αλεπού και τα σταφύλια, Οι δύο φίλοι και η αρκούδα, που συναρπάζουν παιδιά κάθε ηλικίας.

ΨΕΥΤΗΣ ΒΟΣΚΟΣ -8

Με ρυθμό και εναλλαγές που ξαφνιάζουν, με λόγο, που κινητοποιεί τη σκέψη και το συναίσθημα, τα παραμύθια της παράστασης βιώνονται συμμετοχικά από τα παιδιά. Η δράση σταματά για να προσφέρουν οι θεατές τη δική τους ματιά σχετικά με την εξέλιξη της κάθε ιστορίας, ενώ στο τέλος της παράστασης οι μικροί θεατές γίνονται και οι ίδιοι ηθοποιοί. Ανεβαίνουν στη σκηνή και με την εμψύχωση των ηθοποιών ζωντανεύουν τον μύθο της παράστασης που τους έκανε μεγαλύτερο νόημα!

«...Να προσφέρουμε φρέσκο αέρα του δάσους!  Να τον συσκευάζουμε σε μπαλόνια και να τον πουλάμε στην πόλη!...» Δυο οδοιπόροι, μια αρκούδα, μια αλεπού, δύο τράγοι, ένας βοσκός, δύο σταφύλια και πολλοί ακόμη χαρακτήρες ξεπηδούν μέσα από τους μύθους του Αισώπου για να προσφέρουν αέρα της εξοχής, αλλά επίσης γνώση και εμπειρία πολύτιμη, από τον κόσμο της φύσης και των ζώων.

Οι συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Διασκευή: Σάκης Σερέφας*
Σκηνογραφία: Μαγδαλινή Σίγα
Κοστούμια: Ιωάννα Παγιατάκη
Κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά
Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη
Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Διδασκαλία τραγουδιών: Έλσα Μουρατίδου
Διδασκαλία κρουστών: Δημήτρης Ράπτης
Φωτογραφία: Άρης Ράμμος
Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου
Παραγωγή: Μικρός Βορράς

*για τη συγγραφή ορισμένων μύθων συνεργάστηκε δημιουργικά όλη η ομάδα