215

Ο Σαρλό και το κορίτσι

Διάρκεια: 60' χωρίς διάλειμμα
Κείμενο: Ελευθερία Αλεξοπούλου
Σκηνοθέτης: Ελευθερία Αλεξοπούλου, Θανάσης Αποστόλου
Σκηνογραφία: Ελευθερία Αλεξοπούλου
Κοστούμια: Ελευθερία Αλεξοπούλου
Ερμηνεύουν: Ελευθερία Αλεξοπούλου, Θανάσης Αποστόλου

Περιγραφή

Η παιδική σκηνή του ανακαινισμένου «Πολυχώρου Αυλαία», παρουσιάζει φέτος με χαρά, αγάπη και πολύ σεβασμό προς τα παιδιά, το παιδικό θεατρικό παντομίμας των Θανάση Αποστόλου και Ελευθερίας Αλεξοπούλου «Ο ΣΑΡΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ».

Περισσότερα

Η παράστασή μας στηρίζεται στο σωματικό θέατρο, την παντομίμα, την ταχυδακτυλουργία, τα μαγικά και ζογκλερικά κόλπα, το γρήγορο ρυθμό, το χορό και τη ρετρό μουσική. Είναι μία ρετρό παιδική και οικογενειακή παράσταση (comedy circus magic show), αφιερωμένη στο βωβό κινηματογράφο και στο θέατρο παντομίμας.

Ο συνδυασμός των στοιχείων αυτών, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών από την πρώτη ως και την τελευταία στιγμή, προσφέροντας άφθονες στιγμές γέλιου και θεάματος.

Το θέμα της, πραγματεύεται μικρές σκηνές από την καθημερινή ζωή, τις περιπέτειες, τις γκάφες και τις σκανταλιές του Σαρλό, πάντα δοσμένες μέσα από το χιούμορ, την χαρά, την αθωότητα και την παιδικότητα που εκπέμπει ο κλασικός αυτός ήρωας μικρών και μεγάλων.

Η ελπίδα, η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η δύναμη της πίστης και της επιμονής για το καλύτερο, η καλοσύνη και η δύναμη της φιλίας, είναι μερικά από τα μηνύματα που εκπέμπει στο παιδικό κοινό η παράσταση μας.

Στις σκηνές της παράστασης, συμπεριλαμβάνονται από την αρχή ως και το τέλος πολλά και εντυπωσιακά μαγικά κόλπα σκηνής, ταχυδακτυλουργικά, juggling με μπάλες, μαντήλια και κορύνες και χορός με την συνοδεία μουσικής της εποχής του 30.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά το πέρας της παράστασης, γίνεται εκτενής συζήτηση με τους μαθητές για την ιστορία και τις αξίες του βωβού κινηματογράφου και του θεάτρου παντομίμας.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι μετά το τέλος της παράστασης πραγματοποιούνται μαγικά κόλπα και θεατρικά σκετς με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 ως 12 ετών, αλλά και στο παιδί μέσα μας που δεν έχει ηλικία!

Φωτογραφία: Σεραφείμ Στοιχειός

Παραγωγή: Sakito and Richi fantasy - Υπηρεσίες Θεάματος

Φωτογραφίες