Ο σεισμός στη Χιλή

Αρχείο Παίχτηκε από 09/11/2015 έως 01/12/2015
στο Bios
Διάρκεια: 80'
Συγγραφέας: Χάινριχ Φον Κλάιστ
Μετάφραση: Θοδωρής Δασκαρόλης
Σκηνοθέτης: Ακύλλας Καραζήσης
Ερμηνεύουν: Μάνος Βαβαδάκης, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Κατερίνα Ζησούδη, Γιώργος Κατσής, Ελένη Μπούκλη, Κωνσταντίνος Πλεμμένος

Περιγραφή

Ο Σεισμός στη Χιλή, ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2015 στο Bios σε σκηνοθεσία του Ακύλλα Καραζήση, με πρωταγωνιστές μία ομάδα νέων ηθοποιών, αποφοίτους του Εθνικού Θεάτρου και του Ωδείου Αθηνών.

Περισσότερα

Γραμμένη αρχικά με τον τίτλο Χερώνυμο και Γιοζέφα το 1807 μέσα από τη φυλακή, η νουβέλα του Χάινριχ Φον Κλάιστ αφηγείται την ιστορία ενός καταδικασμένου έρωτα ανάμεσα σε δύο μελλοθάνατους νέους, η οποία ανατρέπεται από το μεγάλο σεισμό του 1647 στη Χιλή.

Ο μεγάλος σεισμός απελευθερώνει τους καταδικασμένους ήρωες - τη Γιοζέφα από αποκεφαλισμό και τον Χερώνυμο από την αυτοκτονία- για να οδηγηθούν, ωστόσο, λίγο αργότερα σε τραγικό τέλος από τους κατοίκους της πόλης, όταν καταφεύγουν σε μία εκκλησία, το μοναδικό κτίριο που παραδόξως επέζησε του σεισμού.

Με ιδιαίτερα θετικές κριτικές και την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού, ο Σεισμός στη Χιλή επιστρέφει στο Bios αυτό το Νοέμβριο. Η πρωτότυπη αφήγηση των ηθοποιών ζωντανεύει αυτή τη γοητευτική ιστορία αγάπης επί σκηνής, κάνοντάς μας να νιώθουμε αληθινοί μάρτυρες των δραματικών εξελίξεων της ιστορίας!

 

Ο Κλάιστ έχει τον τρόπο του να μας βασανίζει και –εδώ είναι ο θρίαμβός του ως καλλιτέχνη- κατορθώνει να μας κάνει να τον ευγνωμονούμε γι’ αυτό το μαρτύριο.

Thomas Mann

Facebook | Ο Σεισμός Στη Χιλή |

Βίντεο