Ο Σταυρής των σφοντυλιών

Διάρκεια: 105' (με διάλειμμα)
Συγγραφέας: Ευάγγελος Κουφάκος
Σκηνοθέτης: Ευάγγελος Κουφάκος
Ερμηνεύουν: Νικολέτα Αγγελή, Εβίτα Αμερικάνου, Ελευθερία Κρατημένου, Ελένη Κουταλώνη, Σταύρος Λιλικάκης, Φρόσω Μάνη, Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου, Κωνσταντίνα Χαρμαλιά, Λωρίνα Χατζημανώλη

Περιγραφή

Στρίψε, γύρνα το σφοντύλι και το παραμύθι θα αρχίσει... Ένα ταξίδι προς την ενηλικίωση, που όλοι, αργά ή γρήγορα, καλούμαστε να κάνουμε. Παράλληλα με την παράσταση θα υπάρχει διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, για άτομα με προβλήματα ακοής και για όσους θέλουν να γνωρίσουν έναν ακόμα κόσμο.

Περισσότερα

Στην παιδική σκηνή του θεάτρου Τζένη Καρέζη, η εταιρεία θεάτρου Rondade, παρουσιάζει την παράσταση «Ο Σταυρής των σφοντυλιών».

Ένα παιδί με πλούτη κι εξουσία τα αφήνει όλα πίσω του, για να καταφέρει αυτό που ονειρεύεται: να βρει το καλύτερο σφοντύλι του κόσμου, να το στρίβει και τα παραμύθια του να αρχίζει, όπως έκανε η γιαγιά του παλιά. Και θα τα καταφέρει, αλλά τόσες ερωτήσεις πρώτη φορά Τα σφοντύλια, των σφοντυλιών, το σφοντύλι, του σφοντυλιού… Τι είναι πια αυτά τα σφοντύλια; Πώς ξεκινάει και τι χρειάζεται ένα παραμύθι; Γίνονται οι δράκοι πεταλούδες; Οι γοργόνες έχουν ομορφιά κι ας έχουνε ουρά; Πώς υφαίνει κανείς με μάτια κλειστά; Πεινάνε οι νεράιδες; Κι αν ναι, τι τρώνε; Ένα φιλί αρκεί η αγαπημένη για να ξεχαστεί; Μια τσιγγάνα είναι δυνατόν μέσα στο μυαλό να ζει; Μπορεί ένα ταξίδι να σε μεγαλώσει; Τελικά η ζωή έκανε τα παραμύθια ή τα παραμύθια τη ζωή;  Α! Κι αν ακόμα δεν ξέρεις τι είναι τα σφοντύλια, δεν πειράζει.

Μία σύγχρονη ιστορία επηρεασμένη από τα λαϊκά παραμύθια, σε έναν κόσμο μαγικό, που ίσως να μη διαφέρει και πολύ από τον δικό μας.

Μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου
Σκηνικά – κοστούμια: Rondade, Λίνα Τσιώλη
Επιμέλεια κίνησης: Κατερίνα Λιόντου
Οργάνωση Παραγωγής: Ευάγγελος Βογιατζής, Λίνα Τσιώλη
Εκπαιδευτικό Υλικό: Αφροδίτη Χαραλαμπάκη
Παραγωγή: Εταιρεία θεάτρου Rondade
Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Μαρία Κουθούρη, Φωτούλα Λαμπρινάκου, Αφροδίτη Χαραλαμπάκη
Σχεδιασμός Αφίσας: Γεωργία Ζάχαρη

Η παράσταση είναι προτεινόμενη από το Υπουργείο Παιδείας

Παραστάσεις για σχολεία δίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 10:00 π.μ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εξαιρετικό έργο, με λιτά σκηνικά, που όμως αφήνουν τη φαντασία των παιδιών να συμπληρώσει τα υπόλοιπα. Ωραίες φωνές από τις ηθοποιούς, έργο με σοβαρά νοήματα,που τα δίνουν ευχάριστα στα παιδιά, κάνοντάς τα απλά και κατανοητά. Βαθμιδωτό θέατρο, που επιτρέπει σε όλα τα παιδιά καλή θέαση. Προτιμήστε να πάτε με το μετρό, δύο τετράγωνα από το σταθμό Συντάγματος, αλλιώς προετοιμαστήτε να συνεργαστείτε με ιδιωτικό πάρκινγκ.