Ο τραπεζίτης

Αρχείο Παίχτηκε από 18/02/2022 έως 20/03/2022
στο
Συγγραφέας: Ιγνάθιο δελ Μοράλ και Ερνέστο Καμπαγιέρο
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθέτης: Βαρβάρα Δούκα
Σκηνογραφία: Άκης Χειρδάρης
Κοστούμια: Πηνελόπη Μάμαλου
Φωτισμοί: Αντώνης Χονδρογιάννης
Μουσική: Ξενοφών Ραράκος (Επιμέλεια)
Ερμηνεύουν:

Διανομή
Εουσέμπιο Ρομπλέδο ( Τραπεζίτης) : ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΡΟΧΑΣ
Μάργα: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
Μπαρτολομέο: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ
Γιασμίν: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΓΙΑΤΑΚΗ
Φέλιξ: ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Στο ρόλο του σωσία Μανόλο , ο Ζαχαρίας Ρόχας

Περιγραφή

Μία πικρή κοινωνική σάτιρα για τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Περισσότερα

Μία “σιωπηλή” περίοδος δύο χρόνων για το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, που οφείλεται στις αντίξοες συνθήκες της παγκόσμιας πανδημίας, αλλά και στην πρωτόγνωρη διοικητική δυσπραγία που αντιμετώπισε ο οργανισμός, όταν εντάχθηκε στο διαδημοτικό καθεστώς τριών Δήμων, έλαβε τέλος, φέρνοντας ελπιδοφόρες προοπτικές για το καινούργιο μας ξεκίνημα.

Η σιωπή μας έδωσε φωνή… και η φωνή δύναμη και καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν νέο, φιλόξενο χώρο για τις παραστάσεις και τις δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ.

Ένα μικρό λειτουργικό θεατράκι 80 θέσεων, το Στούντιο του θεάτρου, έγινε πραγματικότητα χάρη στον εξοπλισμό που απέκτησε το ΔΗΠΕΘΕ, μέσα από τα δύο τελευταία Ευρωπαϊκά Προγράμματα INTEREGG ( Ελλάδα- Αλβανία και Ελλάδα-Ιταλία) που πραγματοποίησε, για τις παραστάσεις “Καυγάδες στην Κιότζα”, “Γεύσεις και Κατακτήσεις” και “ Μια Ιλιάδα”.

Το Στούντιο είναι έτοιμο να ανοίξει την αυλαία του και να υποδεχτεί την πρώτη παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ για το 2022:

Μία τρελή κωμωδία γύρω από την οικονομική κρίση που βίωσαν τα τελευταία χρόνια οι χώρες του Νότου της Ευρώπης και μέσα σ’ αυτές και εμείς…

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Μάργα και ο Μπαρτ, ένα νεαρό ζευγάρι που νιώθει στο πετσί του την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, αποφασίζει να απαγάγει τον μεγαλύτερο τραπεζίτη της Ισπανίας, τον Εουσέμπιο Ρομπλέδο, με σκοπό να απαιτήσει ελαφρύνσεις από τις τράπεζες, και απελευθέρωση των κόκκινων δανείων.

Τον κρύβουν σε ένα μυστικό δωματιάκι του διαμερίσματός τους, καταφύγιο του παππού της οικογενείας, τον καιρό του πραξικοπήματος, και τον παρουσιάζουν στο διαδίκτυο μαζί με τα αιτήματα της απαγωγής. Τίποτε όμως δεν πάει καλά, και ένα σωρό ευτράπελα τους περιμένουν, που οδηγούν την απαγωγή, σε μία σειρά αναπάντεχες ανατροπές.

Στο καταιγιστικό αυτό έργο, που αλλάζει συνεχώς ύφος, κάνοντας την πλοκή να μοιάζει, πότε με την πιο απίθανη σαπουνόπερα της τηλεόρασης, πότε με το πιο μαύρο κόμικ θυμίζοντας το σουρεαλισμό και τον πολύχρωμο κόσμο των ταινιών του Αλμοδόβαρ, μπλέκονται συμφέροντα, επανάσταση, συνδικαλισμός και απάτη.

Πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα;

Πού τελειώνει η κωμωδία και πού αρχίζει το δράμα;

Ποια είναι η ψευδαίσθηση και ποια η πραγματικότητα;

Είναι 24 Δεκεμβρίου, παραμονές Χριστουγέννων. Λίγο πριν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τα πράγματα περιπλέκονται τόσο πολύ, που τίποτα δε μπορεί να γυρίσει στη θέση του. Άραγε είναι μοιραίο πάντα να νικάει ο καπιταλισμός;

Visuals: Μαριάνα Γιαννείου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντζελίνα Φιλιππίδου

Φωτογραφίες: Μιχάλης Καπετανίδης

Ευχαριστούμε την ‘Επιτροπή Συμπαράστασης εκ μέρους της Κοινότητας’, για τη συνεισφορά τους: Ντίνα Αβαγιανού, Θώμη Καρύδη, Χριστίνα Κατσάρη, Βασίλη Κολοβό, Μαρία Οικονόμου, Μαριτίνα Σωμηρά, Σοφία Τόμπρου, Μαρία Φαροπούλου, Ευγενία Ζάγουρα, Άννυ Νούνεση, Αλέξανδρο Χειμαριό, Βαγγέλη Παπαδάκη, Ιουλιέττα Γεωργιάδου, Σοφία Γεωργιάδου, Ηλίας Σαραντίδης, Κατερίνα Κονιάρη, Λεωνίδα Κοσκινά, Μαρία Γαρνέλη, Μαρία Φαροπούλου, Μαρία Χατζηλεωνίδα, Νικόλαο Βάρελη, Παναγιώτα Μούρτου, Παναγιώτη Μαυρωνά και τους μικρούς: Κωνσταντίνο Χονδρογιάννη, Εύη Χειμαριού, Χρήστο Χειμαριό.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Φωτογραφίες