Οι Α.Υ.Τ.Ο.Ι. που θα αλλάξουν τον κόσμο

Αρχείο Παίχτηκε από 05/08/2021 έως 19/08/2021
στο Αλεξάνδρεια - Πολυχώρος Τέχνης
Κείμενο: Αντώνης Καλομοιράκης
Σκηνοθέτης: Αντώνης Καλομοιράκης
Σκηνογραφία: Τερέζα Καζιτόρη
Μουσική: Ars Artis*(επιμέλεια)
Χορογραφία: Τερέζα Καζιτόρη
Ερμηνεύουν: Αντώνης Καλομοιράκης, Τερέζα Καζιτόρη, Χρήστος Ματσιαρόκος, Νικόλας Παπαδάκης, Ειρήνη Ιερωνυμάκη

Περιγραφή

«Οι Α.Υ.Τ.Ο.Ι. που θα αλλάξουν τον κόσμο» είναι η νέα κωμωδία του Αντώνη Καλομοιράκη που θα παρουσιαστεί Δευτερότριτα το φετινό χειμώνα σε θεατρική σκηνή στην Αθήνα. Η παράσταση όμως ξεκινάει δυναμικά ήδη από τον Αύγουστο στον πολυχώρο Αλεξάνδρεια. Ο Αντώνης Καλομοιράκης γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί με άλλους τέσσερις νέους και εξαιρετικούς ηθοποιούς σε μια ξεκαρδιστική κωμωδία, που θα μείνει σε όλους αξέχαστη.

Περισσότερα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Έχεις σκεφτεί πώς θα ήταν η ζωή σου αν δεν είχες πράξει το λάθος πράμα τη λάθος στιγμή; Έχεις σκεφτεί πόσο λάθος είναι να καθορίζει τη ζωή σου... ένα λάθος;

Ο Αχιλλέας είναι ένας διάσημος ηθοποιός, ο οποίος έχει σχέση με την αψυχολόγητη ψυχολόγο, Υακίνθη. Συγκεκριμένα έχει μια αρρωστημένη σχέση με την Υακίνθη, καθώς ο Αχιλλέας είναι παθολογικά ζηλιάρης. «Υπάρχει άλλος»; τη ρωτάει πρωί – μεσημέρι και βράδυ και η Υακίνθη ασφυκτιά. Το κερασάκι στην τούρτα μπαίνει όταν η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, τους κάνει έξωση. Ψάχνοντας για άσυλο καταλήγουν στο σπίτι του κολλητού τους φίλου, Οδυσσέα. Στο σπίτι όμως του Οδυσσέα φιλοξενείται κι ένας φίλος του «γκάου», ο οποίος περιπλέκει συνεχώς τα πράγματα προσφέροντας απίστευτο γέλιο. Την ευχάριστη αυτή ατμόσφαιρα έρχεται να συμπληρώσει η εκρηκτική Τάνια, η οποία καταζητούμενη από την αστυνομία αναζητά κι εκείνη άσυλο στο σπίτι του Οδυσσέα. Η συγκατοίκηση αυτή οδηγείται σε ανεξέλεγκτα αδιέξοδα με το γέλιο να είναι ασταμάτητο. Γέλιο το οποίο κόβεται απότομα όταν ο Αχιλλέας σε μια νυχτερινή κρίση ζήλιας αποφασίζει να δολοφονήσει την Υακίνθη. Μία σφαίρα, ένα όπλο και μια σκανδάλη είναι αρκετά για να το κάνουν. Και το κάνουν. Έλα όμως που το πτώμα… δεν είναι της Υακίνθης. Και έλα που τα πράγματα … δεν είναι τελικά όπως φαίνονται. Μια νύχτα φρενίτιδας που εκτός από το ασταμάτητο γέλιο που προκαλεί, οδηγεί και σε μια βαθιά αλήθεια. Μια αλήθεια που πολλοί δεν είναι έτοιμοι να την ακούσουν.

Γραφιστικά / Φωτογραφίες: Στέλιος Καζιτόρης

Στο θέατρο τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας σχετικά με την προστασία από την νόσο Covid-19.

Ο χώρος τηρεί όλες τις συστάσεις και λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων σε κατάλληλες συνθήκες ασφαλείας σε σχέση με τον COVID-19 και ακολουθεί όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και αποστάσεων.

Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων καθώς και η προσέλευση του κοινού 30 λεπτά πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Φωτογραφίες

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Από τον Κωνσταντίνο Πλατή

  Ο Αντώνης Καλομοιράκης έχει κάνει, ήδη, αισθητή την παρουσία του ερμηνεύοντας μικρούς αλλά χαρακτηριστικούς ρόλους, τους οποίους αναδεικνύει εξαιρετικά, στις τελευταίες παραγωγές του Χάρη Ρώμα "Ο βαφτιστικός της κυρίας" και "Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός". Οκ, έχει ταλέντο. Σε αυτή τη στήλη όμως δεν μπαίνουν απλά ταλαντούχοι ηθοποιοί αλλά εξαιρετικά ταλαντούχοι. Αυτό κατάφερε να το αποδείξει υπό δύσκολες συνθήκες καθότι στο τελευταίο του εγχείρημα υπογράφει το κείμενο, τη σκηνοθεσία και ερμηνεύει ένα από τους ρόλους της παράστασης που ανέβηκε μέσα στον "καυτό" Αύγουστο στην αυλή του θεάτρου Αλεξάνδρεια, στην Κυψέλη.

  Και ποιος από αυτούς που έχουν μείνει στην Αθήνα θα σηκωνόταν να πάει αυτή την εποχή στο θέατρο για να δει ένα νέο ηθοποιό που νομίζει ότι μπορεί να τα κάνει όλα σχεδόν μόνος του; Μόνο ένας ΘΕΑΤΡΟΜΑΝήΣ.

  Ξεκίνησα λοιπόν και αφού διέσχισα την μελαγχολική αλλά όμορφη λεωφόρο Πατησίων βρέθηκα στο θέατρο ολίγον αργοπορημένος αλλά πάντα πριν χτυπήσει το τρίτο κουδούνι.

  Και η παράσταση ξεκινά. Αντιλαμβάνομαι γρήγορα ότι βλέπουμε μια κωμωδία καταστάσεων όπου με κάποιο τρόπο εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες βρίσκονται στον ίδιο χώρο με αποτέλεσμα να συμβαίνουν διάφορα ευτράπελα που προκαλούν το γέλιο των θεατών. Κλασσική συνταγή. Που λοιπόν διαφοροποιείται αυτή η παράσταση; Αρχικά παρατηρείς το αστείρευτο ερμηνευτικό ταλέντο του Αντώνη Καλομοιράκη αλλά η διάρκεια της παράστασης είναι δύο ώρες οπότε η αριστερή πλευρά του προσώπου μου το διασκεδάζει αλλά η άλλη μισή περιμένει κάτι παραπάνω. Και ήταν η τυχερή μου μέρα.

  Ένας ένας οι νεόκοποι ηθοποιοί που εμφανίζονται και περιπλέκουν την κατάσταση (Τερέζα Καζιτόρη, Χρήστος Ματσιαρόκος, Νικόλας Παπαδάκης, Ειρήνη Ιερωνυμάκη) ερμηνεύουν εξαιρετικά τους ρόλους τους και με διακριτά στοιχεία ο καθένας, πάντα υπό την πολύ σωστή καθοδήγηση του Αντώνη Καλομοιράκη που ελέγχει σκηνοθετικά το ρυθμό του έργου και δίνει τη δυνατότητα στο θεατή να αναλύσει τις πληροφορίες που του δίνονται αλλά και να γελάσει με τις ανατροπές που συμβαίνουν συνεχώς.

  Όλα τα στοιχεία είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να υπάρχει σωστή ροή στο έργο και χωρίς να λείπουν οι πολύ εύστοχες αναφορές σε κοινωνικά ζητήματα που είναι πάντα επίκαιρα όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας, τα ναρκωτικά και με βασικό άξονα την αέναη μάχη της συλλογικής συνείδησης ενάντια στον ατομικισμό και την ιδιοτέλεια.

  Το τέλος είναι εξαγνιστικό και δίνει στο κάθε θεατή αυτό που επιθυμεί. Γέλιο, συγκίνηση αλλά και έντονο προβληματισμό.

  Η παράσταση θα συνεχιστεί το χειμώνα στο θέατρο Αλάμπρα.