493

Οι Διωγμένοι

Διαγωνισμός από 22/01 έως 26/02
Διάρκεια: 90’
Κείμενο: Αντώνης Καλομοιράκης, Έφη Δράκου
Σκηνοθέτης: Αντώνης Καλομοιράκης
Σκηνογραφία: Κατερίνα Σακουλά
Κοστούμια: Κατερίνα Σακουλά
Φωτισμοί: Κατερίνα Σακουλά
Μουσική: Jon Lagen
Μουσική σύνθεση: Jon Lagen
Χορογραφία: Ελισάβετ Μπενίση
Κίνηση: Ελισάβετ Μπενίση
Ερμηνεύουν: Αντώνης Καλομοιράκης, Δήμητρα Αρκάλη, Κωνσταντίνα Αλεφαντινού, Ηρώ Βερβεράκη, Μάρκος Δεληγιάννης, Μάνος Χρηστάκης, Βούλα Μπλάντα, Νάσος Τόλιας
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Οι Διωγμένοι για την ημέρα Τρίτη 26/02 στις 21:00
Ελάτε στην Κοινότητα της Θεατρομάνια και λάβετε μέρος στους διαγωνισμούς

Περιγραφή

Η θεατρική ομάδα terra incognito παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση του Αντώνη Καλομοιράκη και της Έφης Δράκου «οι Διωγμένοι».

Περισσότερα

Η σκηνή του θεάτρου Ελπίδας μετατρέπεται σε σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής από το 1938 μέχρι σήμερα. Καθώς το κουβάρι της ζωής δυο γυναικών ξετυλίγεται, φτάνουμε από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην απειλούμενη από έναν νέο πόλεμο σύγχρονη πραγματικότητα. Μία προσπάθεια επιβίωσης σε μια κατάσταση που δε σου επιτρέπει να ζήσεις, ήρωες που έχουν χάσει τα πάντα αλλά όχι τον ηρωισμό τους και μια εποχή γεμάτη ρομαντισμό και κτηνωδία. Πόσο απέχει η μια πραγματικότητα από την άλλη; Και τι μπορείς να κάνεις όταν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα; Μια παράσταση γεμάτη συγκίνηση, ελπίδα και προβληματισμό, που ντύνεται με την πρωτότυπη μουσική του Jon Lagen και ερμηνεύεται από 8 νέους ηθοποιούς. Μόνο για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Ελπίδας.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Σακουλά
Γεν. Οργάνωση: Ηρώ Βερβεράκη
Γραφιστικά: Γρηγόρης Μάντης

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Θέατρο Ελπίδας

από 22/01 έως 26/02
Σμύρνης 5-7 και Αριστοτέλους
Τηλ: 2130883934 Website: theatroelpidas.blogspot.gr/

Εισιτήρια: 10 ευρώ (ταμείο) / 8 ευρώ (viva)
Πληροφορίες: 6977198088

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ 21:00
Τ
Π
Π
Σ
Κ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαιρετικη παράσταση αποτελούμενη απο μια ομάδα νέων ταλαντούχων ηθοποιών με όραμα και αξίες που προσπαθούν να αφυπνήσουν τον θεατή παραλληλίζοντας την εποχή των στρατόπεδων συγκέντρωσης στη ναζιστική Γερμανία με την σημερινή εποχή και με όλα αυτά που βιώνουμε και δεν μας αφήνουν να ζήσουμε σαν άνθρωποι.Εχουμε χάσει τη χαρά και το νόημα της ζωής,το χαμόγελο,τους στόχους και τα ιδανικά μας.Και δεν υπάρχει τιποτε χειρότερο απο αυτό. Είναι μια παράσταση που όλοι θα πρεπε να δουν μπας και ξυπνήσουμε κάποτε απ τον λίθαργο και τον αργό θάνατο.Ειναι μια παράσταση με πολύ ομορφα μυνήματα που σε προβληματίζει και σε αφυπνίζει.Πολλά συγχαρητηρια σε όλα τα παιδιά!!!!!!
    Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.Με συγκίνησε πραγματικά.

  2. Η παράσταση εξέφραζε πλήρως τα μνμ της κ σε αυτό συνετελεσαι η πολύ καλή σκηνοθεσία κ οι μεστες ερμηνείες. Η διαχρονικοτητα του νοήματος μας συγκίνησε κ μας προβλημάτισε. Το ιστορικό γίγνεσθαι είναι υπεράνω της ατομικοτητας. Ο καθένας μας πρέπει να σκεφτεί ποιο ιστορικά, ποιο κοινωνικά κ πέρα από το εγώ του. Ευχαριστούμε θεατρομανια.