559

Όλα όσα γνωρίζω στ΄ αλήθεια

από 31/10
Συγγραφέας: Andrew Bovell
Μετάφραση: Γιάννα Γκιώνη
Σκηνοθέτης: Γιάννα Γκιώνη
Σκηνογραφία: Κατερίνα Χατζοπούλου
Φωτισμοί: Ηλίας Τσαντός
Μουσική: Ορέστης Τάνης
Μουσική σύνθεση: Ορέστης Τάνης
Χορογραφία: Κατερίνα Λιοντή
Ερμηνεύουν: Άννα Αναστασοπούλου, Ιορδάνης Καλέσης, Αντώνης Καραστεργίου, Σοφία Λαμπιδώνη, Κωνσταντίνος Μαρούγκας, Γεωργία Σοφού

Περιγραφή

Η θεατρική ομάδα “Indigo” σε συνεργασία με τη θεατρική εταιρεία “O2O” φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την παράσταση του Αυστραλού συγγραφέα Andrew Bovell «ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ» από Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 και κάθε Πέμπτη στις 21.00 στο θέατρο Αλκμήνη, (Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα) για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Περισσότερα

Στην Αυστραλία του σήμερα μία πυρηνική οικογένεια επιλέγει να μεγαλώσει τα τέσσερα παιδιά της με πολλή αγάπη και με παραδοσιακές αρχές. Οι γονείς εύχονται για το μέλλον των παιδιών τους μια καλή ζωή σύμφωνα με τα δικά τους πρότυπα, εκείνα όμως επιλέγουν διαφορετικούς δρόμους απ’ αυτούς που οι γονείς τους τους επέδειξαν.

Πώς όμως θα αντιδράσουν οι γονείς όταν έρθει η στιγμή τα παιδιά να ακολουθήσουν διαφορετική πορεία απ’ αυτή που ήλπιζαν; Μα και πόσο έτοιμα είναι και τα ίδια να αλλάξουν τη ζωή τους, να πατήσουν γερά στα πόδια τους και να φύγουν από την μητρική εστία, μα και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους;

Με όχημα ένα πολύ δυνατό και τρυφερό κείμενο οι 6 ηθοποιοί επί σκηνής μας ξεδιπλώνουν τις έντονες σχέσεις αγάπης, εξάρτησης μα και τις συγκρούσεις μιας οικογένειας και κατά συνέπεια την αιώνια σύγκρουση των γενεών.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασίλης Νικολάου
Graphic design: Σταύρος Μπιλιώνης
Φωτογραφία: Ηλίας Τσαντός
Video Art: Χρήστος Αναστασιάδης
Παραγωγή: O2O

 

Σημείωμα Σκηνοθέτη

«Ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος κόσμος πασχίζει να γεννηθεί. Τώρα είναι η εποχή των τεράτων» Αντόνιο Γκράμσι.

Στην Αυστραλία του σήμερα μια οικογένεια γαλουχημένη με τις αξίες ενός κόσμου που πεθαίνει καλείται να αναμετρηθεί με τις προκλήσεις του νέου κόσμου που πασχίζει να γεννηθεί. Δεν πρόκειται απλώς για τη σύγκρουση δύο γενεών, ούτε μόνο για το χάσμα ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, μεγάλους μικρούς, γιους και κόρες. Πρόκειται για την διαχρονική και πάντα επείγουσα τραγωδία της αγάπης.

Πρόκειται για μια αγάπη που μας φροντίζει, μας προστατεύει, μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς όταν ο κόσμος έξω φαντάζει τρομακτικός και επικίνδυνος αλλά ταυτόχρονα μας ρουφά, μας καταπίνει, αφομοιώνει το εγώ μας, τα θέλω μας, τη διαφορετικότητα μας.

Είναι η αιώνια ιστορία της σύγκρουσης ανάμεσα στην βαθιά ανάγκη μας να συναντησ(θ)ούμε, να συγκινήσ(θ)ουμε, να συγκλονίσ(τ)ούμε από την επαφή με τον Άλλο και την τρομακτική αδυναμία μας να τον ακούσουμε, να τον δούμε, να τον νιώσουμε στ’ αλήθεια. Και εν τέλει η επώδυνη συνειδητοποίηση ότι πολλές φορές αληθινή αγάπη σημαίνει να αφήνεις τον άλλο να φεύγει μακριά σου.

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Αλκμήνη

από 31/10
Αλκμήνης 8-12, Γκάζι
Τηλ: 210 3428650 Email: [email protected] Website: www.theatro.gr

Εισιτήρια: Κανονικό 12€, Φοιτητικό / Ανέργων 8€, Προπώληση Viva:10€
Πληροφορίες: 210 3428650

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π 21:00
Π
Σ
Κ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ως θέμα το έργο ήταν ενδιαφέρον και πολλά υποσχόμενο, αλλά θέλοντας ο συγγραφέας να ασχοληθεί με όλα τα πιθανά ζητήματα που απασχολούν μια οικογένεια έμεινε στην επιφάνεια χωρίς να εμβαθύνει ούτε στις καταστάσεις, ούτε στους χαρακτήρες. Το ανέβασμα ήταν απλά ερασιτεχνικό.