678

Όλα όσα γνωρίζω στ΄ αλήθεια

Αρχείο Παίχτηκε από 05/02/2020 έως 08/04/2020
στο Αλκμήνη
Συγγραφέας: Andrew Bovell
Μετάφραση: Γιάννα Γκιώνη
Σκηνοθέτης: Γιάννα Γκιώνη
Σκηνογραφία: Κατερίνα Χατζοπούλου
Φωτισμοί: Ηλίας Τσαντός
Μουσική: Ορέστης Τάνης
Χορογραφία: Κατερίνα Λιοντή
Ερμηνεύουν: Άννα Αναστασοπούλου, Ιορδάνης Καλέσης, Αντώνης Καραστεργίου, Σοφία Λαμπιδώνη Κωνσταντίνος Μαρούγκας, Γεωργία Σοφού

Περιγραφή

Μετά την τεράστια επιτυχία και την μεγάλη προσέλευση του κοινού η παράσταση «ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΤ΄ ΑΛΗΘΕΙΑ» του Αυστραλού συγγραφέα Andrew Bovell, που ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ομάδα Indigo σε συνεργασία με τη θεατρική εταιρεία «Ο2Ο» συνεχίζει κάθε Τετάρτη στις 20:30 στο θέατρο Αλκμήνη.

Περισσότερα

Σημείωμα σκηνοθέτη:

«Ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος κόσμος πασχίζει να γεννηθεί. Τώρα είναι η εποχή των τεράτων» Αντόνιο Γκράμσι.
Στην Αυστραλία του σήμερα μια οικογένεια γαλουχημένη με τις αξίες ενός κόσμου που πεθαίνει καλείται να αναμετρηθεί με τις προκλήσεις του νέου κόσμου που πασχίζει να γεννηθεί. Δεν πρόκειται απλώς για τη σύγκρουση δύο γενεών, ούτε μόνο για το χάσμα ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, μεγάλους μικρούς, γιους και κόρες. Πρόκειται για την διαχρονική και πάντα επείγουσα τραγωδία της αγάπης. Πρόκειται για μια αγάπη που μας φροντίζει, μας προστατεύει, μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς όταν ο κόσμος έξω φαντάζει τρομακτικός και επικίνδυνος αλλά ταυτόχρονα μας ρουφά, μας καταπίνει, αφομοιώνει το εγώ μας, τα θέλω μας, τη διαφορετικότητα μας. Είναι η αιώνια ιστορία της σύγκρουσης ανάμεσα στην βαθιά ανάγκη μας να συναντησ(θ)ούμε, να συγκινήσ(θ)ουμε, να συγκλονίσ(τ)ούμε από την επαφή με τον Άλλο και την τρομακτική αδυναμία μας να τον ακούσουμε, να τον δούμε, να τον νιώσουμε στ’ αλήθεια. Και εν τέλει η επώδυνη συνειδητοποίηση ότι πολλές φορές αληθινή αγάπη σημαίνει να αφήνεις τον άλλο να φεύγει μακριά σου.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασίλης Νικολάου
Graphic design: Σταύρος Μπιλιώνης
Φωτογραφία: Ηλίας Τσαντός
Video Art: Χρήστος Αναστασιάδης
Παραγωγή: Ο2Ο Θεατρική Εταιρεία

Facebook: https://www.facebook.com/oogsa.play/
Website: https://o2o.gr/

Φωτογραφίες

Βίντεο

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ως θέμα το έργο ήταν ενδιαφέρον και πολλά υποσχόμενο, αλλά θέλοντας ο συγγραφέας να ασχοληθεί με όλα τα πιθανά ζητήματα που απασχολούν μια οικογένεια έμεινε στην επιφάνεια χωρίς να εμβαθύνει ούτε στις καταστάσεις, ούτε στους χαρακτήρες. Το ανέβασμα ήταν απλά ερασιτεχνικό.