Το όνειρο της Πέππα

Αρχείο Παίχτηκε από 10/12/2017 έως 28/01/2018
στο Βέμπο
Κείμενο: Πένυ Φυλακτάκη
Σκηνοθέτης: Βασίλης Ισσόπουλος
Σκηνογραφία: Μαγδαληνή Σίγα
Κοστούμια: Μαγδαληνή Σίγα
Φωτισμοί: Ανέστης Άγκος
Μουσική: Αντώνης Ανέστης
Χορογραφία: Χρήστος Κατίδης

Περιγραφή

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΠΕΠΠΑ, η επίσημη θεατρική παράσταση με την Πέππα το Γουρουνάκι, μετά την ολοκλήρωση του εορταστικού προγράμματος παραστάσεων για την περίοδο των εορτών, παραμένει για 2 μόνο Κυριακές στο Θέατρο ΒΕΜΠΟ.

Περισσότερα

Σύντομη Περιγραφή

Το Όνειρο της Πέππα είναι ένα σύγχρονο παραμύθι με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών από τη ομώνυμη επιτυχημένη σειρά Peppa Pig, μεταφερμένη στην ελληνική πραγματικότητα. Το έργο πραγματεύεται τη δύναμη του ονείρου στην τρυφερή παιδική ηλικία και την πραγματοποίηση του μέσα από σχέσεις εμπιστοσύνης και αγάπης, στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, καθηλώνοντας τους μικρούς θεατές με ευφάνταστη μυθοπλασία και θεατρική γλώσσα.

Η ιστορία:

Α' Μέρος
Η Πέππα το Γουρουνάκι ξυπνάει από ένα υπέροχο όνειρο: ότι περνάει ατέλειωτες στιγμές παιχνιδιού σε έναν νερόλακκο με την οικογένεια και τους φίλους της. Αφού φάνε όλοι μαζί το πρωινό που τους ετοίμασε η Μαμά Γουρουνίτσα, η Πέππα ψάχνει τρόπο να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα αλλά του κάκου. Η ηλιόλουστη μέρα δεν προμηνύει καμιά ελπίδα για νερόλακκο, ωστόσο δίνει την αφορμή για πολλές στιγμές παιχνιδιού και μοιράσματος στον κήπο και στο δάσος κυνηγώντας πεταλούδες, παίζοντας κρυφτό, τραγουδώντας και χορεύοντας. Με την αναζήτηση του νερόλακκου, φτάνει το βράδυ και η ελπίδα της Πέππα ανανεώνεται για την επόμενη μέρα.

Β' Μέρος
Το άλλο πρωί μια έκπληξη περιμένει τα παιδιά στο σχολείο. καθώς η Μαντάμ Γαζέλα έχει οργανώσει εκδρομή σε μια υπαίθρια Γιορτή της Χαράς. Η ατμόσφαιρα της γιορτής μαγεύει τα παιδιά, αλλά η Πέππα νιώθει ακόμα απογοήτευση για το ανεκπλήρωτο όνειρο της.

Η ξαφνική βροχή τους χαλάει τα μεγαλόπνοα σχέδια και για άλλα παιχνίδια, ωστόσο προς έκπληξη τους, δημιουργεί έναν τεράστιο νερόλακκο που κάνει το όνειρο της Πέππα αληθινό, ακριβώς την στιγμή που νόμιζε ότι κάθε ελπίδα είχε χαθεί και η πραγματική ζωή γίνεται υπέροχη σαν όνειρο!!
Γ’ Μέρος (Νέο - Χριστουγεννιάτικο)

Μετά τη γιορτή της χαράς, η Πέππα επιστρέφει στο σπίτι με την οικογένεια και τους φίλους της, όπου ο μπαμπάς Γουρουνάκης έχει μία επιπλέον έκπληξη. Τα παιδιά μπαίνουν στο σπίτι και βλέπουν ένα τεράστιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, που τους περιμένει να το στολίσουν. Η Μαμά Γουρουνίτσα φέρνει τα στολίδια κι όλοι μαζί το στολίζουν τραγουδώντας και χορεύοντας. Στο τέλος θα ανάψουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με τα παιδιά, θα τραγουδήσουν τα κάλαντα και θα χαιρετήσουν έναν... απρόσμενο επισκέπτη!!

Ταυτότητα Παράστασης:
Βοηθός Σκηνογράφου:
Έλλη Ναλμπάντη
Καλλιτεχνική / δημιουργική ομάδα:
Αναστασία Γυλλού, Κυριακή Γυλλού, Νίκος Μηνάς, Παναγιώτης Πέτρου, Σοφία Τσιριγιώτη, Νίκος Τσολερίδης
Βοηθός Χορογράφου:
Εύη Κουρσαράκου
Σχεδιασμός:
Ρέα Δουφέκα

Εκτός Αθηνών: 27 και 28 Δεκεμβρίου 2017 στην Πάτρα στο Θέατρο Πάνθεον

5 Ιανουαρίου 2017 στη Χαλκίδα