Όποιος προλάβει!

Αρχείο Παίχτηκε από 13/11/2015 έως
στο Άβατον
Διάρκεια: 100’ (με διάλειμμα)
Συγγραφέας: Ζωρζ Φεντώ
Σκηνοθέτης: Γιώργος Δουργούτης
Ερμηνεύουν: Λίλη Τσεσματζόγλου, Θάνος Χρόνης, Μαργαρίτα Αμαραντίδη, Γιώργος Δουργούτης, Μάρκος Στεφάνου, Καλή Δάβρη, Μανώλης Βαζαίος.

Περιγραφή

Μια σύγχρονη ματιά στην κλασική γαλλική φαρσοκωμωδία με φρενήρεις σκηνικούς ρυθμούς και ταυτόχρονα μια απολαυστική προσέγγιση στο θέμα της ερωτικής επιθυμίας και της απιστίας.

Περισσότερα

Μια εξωφρενική κωμωδία παρεξηγήσεων σχετικά με την αιώνια μάχη των δύο φύλων από τον μαιτρ του είδους Ζωρζ Φεντώ. Η Λουσιέν, μια παντρεμένη «καθώς πρέπει» κυρία, πολιορκείται επίμονα από διάφορους επίδοξους μνηστήρες, οι οποίοι τυγχάνει μάλιστα να είναι φίλοι και γνωστοί του συζύγου της, του δικηγόρου Βατλέν. Παρ’ όλα αυτά, δηλώνει πιστή σε εκείνον εφόσον ο ίδιος δεν προβεί πρώτος στο ατόπημα της απιστίας. Πολύ σύντομα ωστόσο θα αποδειχτεί πως ο Βατλέν… δεν είναι και τόσο αθώος, γεγονός που πυροδοτεί ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων,  απροσδόκητων εξελίξεων και σουρεαλιστικών καταστάσεων στο οποίο στροβιλίζονται φίλοι, γνωστοί, λιγότερο και περισσότερο οικείοι του ζευγαριού.

Ποιος είναι τελικά το θύμα και ποιος ο θύτης; Η συνέχεια επί σκηνής…

Για λίγες μόνο παραστάσεις.

Ταυτότητα της παράστασης

   Ηθοποιοί:    Λουσιέν: Λίλη Τσεσματζόγλου

                        Βατλέν: Θάνος Χρόνης

                        Μαργαρίτα: Μαργαρίτα Αμαραντίδη

                        Ποντανιάκ: Γιώργος Δουργούτης

                        Ρεντιγιόν: Μάρκος Στεφάνου

                        Κα Ποντανιάκ: Καλή Δάβρη

                        Ιερώνυμος: Μανώλης Βαζαίος

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάρκος Στεφάνου
Σκηνικά: Μαργαρίτα Αμαραντίδη
Κοστούμια: Έλενα Ηλία
Μουσική: Γιώργος Περού
Φωτισμοί: Δημήτρης Χύτος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Τσίκος

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια πραγματικά απολαυστική παράσταση με γρήγορες εναλλαγές, ωραίες ερμηνείες, άφθονο χιούμορ που σίγουρα θα βοηθήσει τον θεατή να χαλαρώσει και να ξεχαστεί. Κλασσική φαρσοκωμωδία με διπλές διανομές ρόλων από την πλειοψηφία του θιάσου. Εκτός από τη Λίλη Τσεσματζόγλου που ήταν όλο ενέργεια επί της σκηνής, πολύ διασκεδαστική ήταν η Μαργαρίτα Αμαραντίδη ειδικά στον ρόλο της Ισπανίδας, η Καλή Δάβρη σε όλες τις εμφανίσεις της αλλά και ο Θάνος Χρόνης. Το θέατρο ήταν άνετο και το προσωπικό πολύ πολύ ευγενικό. Ευχαριστούμε για τις προσκλήσεις την ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ! 🙂