Όταν η Κάλλας συνάντησε τη Μονρόε

Αρχείο Παίχτηκε από 06/01/2020 έως 07/01/2020
στο Αυλαία (Θεσσαλονίκη)
Διάρκεια: 70' χωρίς διάλειμμα
Συγγραφέας: Δανάη Σταματοπούλου, Αναστασία Τζελέπη
Σκηνοθέτης: Άρτεμις Γρύμπλα, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Φωτισμοί: Στέλιος Πλασκασοβίτης
Ερμηνεύουν: Δανάη Σταματοπούλου, Αναστασία Τζελέπη

Περιγραφή

Το Θέατρο Άλφα μετά τις μεγάλες επιτυχίες «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» και «Οι κάτω απ τ' αστέρια» ανεβαίνει ξανά στη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Αυλαία με την παράσταση «Όταν η Κάλλας συνάντησε την Μονρόε».

Περισσότερα

Το Θέατρο Άλφα μετά τις μεγάλες επιτυχίες «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» και «Οι κάτω απ τ' αστέρια» ανεβαίνει ξανά στη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Αυλαία με την παράσταση «Όταν η Κάλλας συνάντησε την Μονρόε».   Μία παράσταση που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία για δύο σεζόν στην Αθήνα (Θέατρο Άλφα) και στη συνέχεια συνεχίζει μια μίνι περιοδεία σε επιλεγμένες πόλεις και θέατρα της περιφέρειας. Εκείνη έμεινε στην ιστορία για τη φωνή της. Εκείνη η άλλη έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά της. Εκείνη φορούσε συνήθως ένα μαύρο φουστάνι. Εκείνη η άλλη φορούσε συνήθως ένα άσπρο φουστάνι.

Εκείνης το πραγματικό όνομα ήταν Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου. Εκείνης της άλλης το πραγματικό όνομα ήταν Νόρμα Τζιν Μόρτενσον. Εκείνη έκανε καριέρα με το όνομα Μαρία Κάλλας και εκείνη η άλλη με το όνομα Μέριλιν Μονρόε. Εκείνες συναντήθηκαν μόνο μια φορά από κοντά. Και αυτή είναι η δεύτερη. Λίγα γνωρίζουμε για το τι κουβέντες αντάλλαξαν, εάν αντάλλαξαν, οι δυο τους εκείνο το βράδυ. Όμως σε αυτή τη συνάντηση θα τα πουν όλα.

Δυο γυναίκες, δυο πραγματικά σύμβολα, δυο σταρ, που έγραψαν ιστορία, που απασχόλησαν, που ενόχλησαν, που αδικήθηκαν, που εκθειάστηκαν, που έζησαν με φως και σκοτάδι, που πέθαναν με φως και σκοτάδι, συναντιούνται χωρίς να το θέλουν για μια τελευταία φορά.   Μια κωμικοτραγική συνάντηση δυο γυναικών που μοιάζουν να μην έχουν τίποτα να πουν και θα πουν τα πάντα. Θα συναντηθούν, θα μιλήσουν, θα εξομολογηθούν, θα τσακωθούν, θα φωνάξουν, θα κλάψουν, θα γελάσουν.

Ένα μπαρ αποτελεί το νέο σημείο συνάντησής τους. Τι είναι όμως αυτό το μπαρ; Ποιος ο λόγος να βρεθούν εκεί αυτές οι γυναίκες; Δυο γυναίκες που δεν συναντήθηκαν ποτέ ουσιαστικά, πραγματοποιούν την συνάντηση που «όφειλε» η μία στην άλλη. Μια συνάντηση που «όφειλαν» στις ιστορίες τους. Μια συνάντηση που «όφειλαν» σε όλους και όλες εμάς. Εμάς που θέλουμε να τις καταλάβουμε. Που θέλουμε να τις γνωρίσουμε. Που θέλουμε να τις δούμε από κοντά.

Μια απόπειρα καταγραφής της ψυχοσύνθεσης δύο μεγάλων σταρ, μέσα από μια φανταστική συνάντηση, φωτίζοντας περισσότερο την κάτω από τα ρούχα και πίσω από τα φώτα πλευρά τους. Η σκηνή του Θεάτρου Άλφα μετατρέπεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στον τελευταίο, μυστήριο τόπο συνάντησης των δύο γυναικών, που η ζωή τους απασχολεί ακόμα και σήμερα. Θα λείπετε;

Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρήστος Τζιάτζιος
Φωτογραφίες: Σοφοκλής Μπιμπής
Επικοινωνία: Καραβέλη Βάσια
Δ/νση παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ.ΘΕΑΤΡΟ Ε.Ε

Φωτογραφίες

Βίντεο