1962

Όταν η Κάλλας συνάντησε τη Μονρόε

Αρχείο Παίχτηκε από 02/10/2019 έως 26/12/2019
στο Άλφα

2ος Χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 70'
Συγγραφέας: Δανάη Σταματοπούλου, Αναστασία Τζελέπη
Σκηνοθέτης: Άρτεμις Γρύμπλα, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Φωτισμοί: Στέλιος Πλασκασοβίτης
Ερμηνεύουν: Σταματοπούλου Δανάη, Τζελέπη Αναστασία

Περιγραφή

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία η παράσταση “Όταν η Κάλλας συνάντησε τη Μονρόε” ανεβαίνει και πάλι στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα για 10 μόνο παραστάσεις.

Περισσότερα

Εκείνη έμεινε στην ιστορία για τη φωνή της.
Εκείνη η άλλη έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά της.
Εκείνη φορούσε συνήθως ένα μαύρο φουστάνι.
Εκείνη η άλλη φορούσε συνήθως ένα άσπρο φουστάνι.
Εκείνης το πραγματικό όνομα ήταν Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου.
Εκείνης της άλλης το πραγματικό όνομα ήταν Νόρμα Τζιν Μόρτενσον.
Εκείνη έκανε καριέρα με το όνομα Μαρία Κάλλας και εκείνη η άλλη με το όνομα Μέριλιν Μονρόε.

Εκείνες συναντήθηκαν μόνο μια φορά από κοντά. Και αυτή είναι η δεύτερη.
Λίγα γνωρίζουμε για το τι κουβέντες αντάλλαξαν, εάν αντάλλαξαν, οι δυο τους εκείνο το βράδυ. Όμως σε αυτή τη συνάντηση θα τα πουν όλα. Δυο γυναίκες, δυο πραγματικά σύμβολα, δυο σταρ, που έγραψαν ιστορία, που απασχόλησαν, που ενόχλησαν, που αδικήθηκαν, που εκθειάστηκαν, που έζησαν με φως και σκοτάδι, που πέθαναν με φως και σκοτάδι, συναντιούνται χωρίς να το θέλουν για μια τελευταία φορά.

Μια κωμικοτραγική συνάντηση δυο γυναικών που μοιάζουν να μην έχουν τίποτα να πουν και θα πουν τα πάντα. Θα συναντηθούν, θα μιλήσουν, θα εξομολογηθούν, θα τσακωθούν, θα φωνάξουν, θα κλάψουν, θα γελάσουν.

Ένα μπαρ αποτελεί το νέο σημείο συνάντησής τους.

Τι είναι όμως αυτό το μπαρ;

Ποιος ο λόγος να βρεθούν εκεί αυτές οι γυναίκες;

Δυο γυναίκες που δεν συναντήθηκαν ποτέ ουσιαστικά, πραγματοποιούν την συνάντηση που «όφειλε» η μία στην άλλη. Μια συνάντηση που «όφειλαν» στις ιστορίες τους. Μια συνάντηση που «όφειλαν» σε όλους και όλες εμάς. Εμάς που θέλουμε να τις καταλάβουμε. Που θέλουμε να τις γνωρίσουμε. Που θέλουμε να τις δούμε από κοντά. Μια απόπειρα καταγραφής της ψυχοσύνθεσης δύο μεγάλων σταρ, μέσα από μια φανταστική συνάντηση, φωτίζοντας περισσότερο την κάτω από τα ρούχα και πίσω από τα φώτα πλευρά τους.
Η σκηνή του Θεάτρου Άλφα μετατρέπεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στον τελευταίο, μυστήριο τόπο συνάντησης των δύο γυναικών, που η ζωή τους απασχολεί ακόμα και σήμερα.

Θα λείπετε;

Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρήστος Τζιάτζιος
Φωτογραφίες: Σοφοκλής Μπιμπής

Φωτογραφίες

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καταπληκτική η συνύπαρξη των δύο αυτών μεγάλων προσωπικοτήτων επί σκηνής. Πολύ ευφάνταστη και έξυπνη ιδέα!!!!Οι συγγραφείς κατάφεραν με ακρίβεια και ευστοχία να αποδώσουν τον βίο των δύο γυναικών. Μία παράσταση με μεγάλο συναισθηματικό πλούτο και εκλεπτυσμένο χιούμορ. Συνδετικός κρίκος της ιστορίας αποτελεί η μοναξιά, η απογοήτευση και η απόγνωση που φωλιάζει στην ψυχή τους με απόρροια το κοινό αδοξο τέλος τους που μας προβλημάτισε. Η σκηνοθεσία ήταν άψογη... Και η επαφή με το κοινό την έκανε πιο άμεση και αληθινή. Οι ερμηνείες εκπληκτικές... το ταλέντο ξεχύλιζε... Όλοι οι συντελεστές αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.!!! Η παράσταση ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που δεν πρέπει να χάσει κανείς!!!

  2. Μια εξαιρετική παράσταση με δύο πολύ καλές ερμηνείες των δύο ηθοποιών!!
    Ευφάνταστο και αποκαλυπτικό!! Ωραίοι οι διάλογοι!!
    Πολυ ιδιαίτερη η σύλληψη της ιδέας και πρωτότυπη η υλοποίησή της !!!!
    Πέρασα φανταστικά...!!
    Ευχαριστούμε πολύ!