330

P.O. BOX UNABOMBER

Αρχείο Παίχτηκε από 25/02/2019 έως 22/04/2019
στο Faust
Διάρκεια: 70' (χωρίς διάλειμμα)
Κείμενο: ομάδα EPOPSIS(επιμέλεια)
Συγγραφέας: Zdrava Kamenova, Gergana Dimitrova
Μετάφραση: Δημήτρης Βέργαδος
Σκηνοθέτης: Σταύρος Στάγκος
Σκηνογραφία: Κατερίνα Χατζοπούλου
Κοστούμια: Χριστίνα Πανοπούλου
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
Μουσική: Λάκης Χαλκιόπουλος
Κίνηση: Κατερίνα Φωτιάδη
Ερμηνεύουν: (με αλφαβητική σειρά) Ιωάννα Κανελλοπούλου, Γωγώ Καρτσάνα, Τατιάνα Άννα Πίττα, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Στράτος Σωπύλης

Περιγραφή

Η Gergana Dimitrova, η συγγραφέας (μαζί με την Zdrava Kamenova) του βραβευμένου έργου «PO BOX: Unabomber», θα παρευρεθεί στο Faust στην παράσταση της Τρίτης 19 Μαρτίου, ώρα 20:30. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «PO BOX: Unabomber» κέρδισε το Βραβείο IKAR για το καλύτερο θεατρικό έργο και, την ίδια χρονιά, η Gergana Dimitrova βραβεύθηκε με το IKAR για τη σκηνοθεσία και δραματουργία του «PO BOX: Unabomber» για την παράσταση που ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο της Σόφιας.
Υπενθυμίζεται ότι το «PO BOX: Unabomber» παρουσιάστηκε (σε μορφή αναλογίου) στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο του Φόρουμ Σύγχρονης Δραματουργίας, μια διήμερη παρουσίαση σημαντικών σύγχρονων έργων από τον χώρο των Βαλκανίων που οργάνωσε το ΚΘΒΕ σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, τον Ιούνιο του 2014 στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα

22 Αυγούστου, 01:16 πμ, 37° 49' 13" Β, 121° 58' 14" Δ.  Ένας άνθρωπος εξαφανίζεται. Η γυναίκα του και το παιδί του κοιμούνται στο διπλανό δωμάτιο. Η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει 1 ακόμα βαθμό. Ένα αρχαίο πρωτοθηλαστικό βγαίνει από το δάσος. Ένας αστυνομικός αρχίζει την έρευνα. Ένας επιστήμονας αποφασίζει να κατασκευάσει τον διαστημικό ανελκυστήρα. Όλα συμβαίνουν κάτω απ’ το άγρυπνο βλέμμα ενός δορυφόρου που διαγράφει τροχιές στο μακρινό διάστημα.
Ποιος είναι ο αλγόριθμος της ελευθερίας μας; Υπάρχει άραγε πια κάποιο ήσυχο μέρος στη γη ή θα δραπετεύσουμε στα άστρα; Πόσα κυβικά νερού χρειάζονται για να βυθιστούν όλες οι πόλεις; Θα δύσει ποτέ ο ήλιος της παθητικότητας; Μπορεί το σύστημα να αλλάξει με τη βία; Μήπως είμαστε η τελευταία γενιά ελεύθερων ανθρώπων;
Σ’ ένα δυστοπικό κόσμο ξεδιπλώνονται παράλληλα η διαδρομή του Αμερικανού οικολόγου τρομοκράτη Τεντ Καζίσνκι, (που πρόσφατα έγινε μίνι σειρά από το Netflix), μιας δυτικής μακρόρυγχης έχιδνας που αναζητά το ταίρι της προκειμένου να μην εξαφανιστεί ως είδος, μιας οικογένειας που διαλύεται υπό την πίεση μιας ανεξήγητης εξαφάνισης, και μιας σειράς άλλων χαρακτήρων «καταδικασμένων» να μην συναντηθούν ποτέ.
Ένα ποιητικό «μανιφέστο» για την περιβαλλοντική καταστροφή και τον περιορισμό της ελευθερίας του ανθρώπου, που επιφέρει η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη και χρήση της τεχνολογίας.
Βοηθός σκηνοθέτη: Mαρία Φέξη
Videos: Σταύρος Στάγκος
Διεύθυνση Φωτογραφίας videos: Τάκης Μπαρδάκος
Μοντάζ: Τρύφων Καρατζίνας
Γραφιστική επιμέλεια: Βίκυ Πάφα

Φωτογραφίες

1 ΣΧΟΛΙΟ