Παραμύθι χωρίς όνομα

Αρχείο Παίχτηκε από 05/05/2019 έως 31/05/2019
στο Παραμυθίας
Διάρκεια: 70' (χωρίς διάλειμμα)
Συγγραφέας: Πηνελόπης Δέλτα
Απόδοση: Αλμπέρτα Τσοπανάκη
Σκηνοθέτης: Αλμπέρτα Τσοπανάκη
Σκηνογραφία: Τάκης Μελίδης
Κοστούμια: Τάκης Μελίδης
Φωτισμοί: Τάκης Μελίδης
Ερμηνεύουν: (αλφαβητικά): Βασίλης Ασημάκης, Αλίκη Ζωγράφου, Αγγελική Παντερμαλή, Νατάσα Παντερμαλή, Γιούλη Παπανελοπούλου, Άκης Συνετός, Ζωή Τριανταφυλλίδη.
Τραγουδούν & παιζουν μουσικό όργανο: Κρουστά: Νίκος Τουλιάτος
Ακορντεόν: Αλίκη Ζωγράφου

Περιγραφή

Ο γέρο- βασιλιάς Συνετός πεθαίνει και αναθέτει στον γιο του, τον νέο βασιλιά Αστόχαστο να κυβερνήσει τη χώρα. Ο βασιλιάς Αστόχαστος και η γυναίκα του βασίλισσα Παλάβω μαζί με τις κόρες τους τις βασιλοπούλες, Ζήλιω και Πικρόχολη, με τον αντικαγκελάριο και τους παλατιανούς συμβούλους ρίχνουν έξω τη χώρα, η οποία πτωχεύει και οι κάτοικοί της αναζητούν εργασία σε άλλες πατρίδες καθώς η χώρα τους πια δεν μπορεί να τους προσφέρει εργασία και ελπίδα.

Τότε αναλαμβάνει το βασιλόπουλο, ο γιος του Αστόχαστου, και προτείνει σε όλους τους πολίτες να εργαστούν τίμια και ευσυνείδητα καλλιεργώντας την ίδια τους τη γη. Σ’ αυτή την πρωτοβουλία σύμμαχος του βασιλόπουλου είναι όλοι οι πολίτες, έτοιμοι να σταθούν στο πλευρό του, και να εργαστούν με εντιμότητα και ευσυνειδησία, προκειμένου η χώρα τους να ανασυγκροτηθεί και να γίνει μια νέα και υγιής πατρίδα για όλους.

Περισσότερα

Μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους

Η ευαίσθητη συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα, επίκαιρη όσο ποτέ, μας ταξιδεύει σε μια χώρα γεμάτη από φαντάσματα, μύθους και άγρια θηρία και ταυτόχρονα γεμάτη από χρώματα, φως και αγάπη για την πατρίδα μας, την πατρίδα της που τόσο πολύ αγάπησε, που τόσο πολύ πίστεψε σ’ εκείνη, που την ευεργέτησε και που για πάντα θα μείνει στ’ αυτιά όλων ο ήχος της αγάπης για μια κοινωνία ελεύθερη, γεμάτη από το φως και τη μαγεία των παραμυθιών της.

Η παράσταση είναι βραβευμένη από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στα πλαίσια του Πρώτου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραμυθιού.

1 ευρώ από κάθε εισιτήριο θα δοθεί στο ίδρυμα « η καρδιά του παιδιού».

Φωτογραφίες