Παραμύθια για να σπάτε κέφι

Αρχείο Παίχτηκε από 22/09/2019 έως
στο Studio Μαυρομιχάλη

2ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 70’
Διασκευή: Πλειώνης Δημήτρης
Σκηνοθέτης: Πλειώνης Δημήτρης
Σκηνογραφία: Μαντώ Ψυχουντάκη
Κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη
Μουσική: Νάσος Σωπύλης
Χορογραφία: Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου
Κίνηση: Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου
Ερμηνεύουν: Στέλιος Ξανθουδάκης, Εύη Καρρά, Στέλλα Μαγγανά, Δημήτρης Πλειώνης

Περιγραφή

7 ιστορίες του Ροντάρι ζωντανεύουν και γίνονται μια μοναδική παιδική παράσταση όπου τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές αφού χωρίς την ενεργή συμμετοχή τους η παράσταση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί:
Το Μαγικό Ταμπούρλο
Περιπέτεια με την Τηλεόραση
Η Μηχανή που Κάνει τα Μαθήματα του Σχολείου
Το Λουλούδι
Ένα Παιδί που ήταν 7 Παιδιά
Η Πρασινοσκουφίτσα
Το Μεγάλο Καρότο

Περισσότερα

Πιο επίκαιρα από ποτέ, τα παραμύθια του Ροντάρι μιλούν για τον εθισμό στην τηλεόραση και το διαδίκτυο (τα τάμπλετ), για τον ρατσισμό, την ισότητα, για την δύναμη του χορού και της μουσικής  για την λύση των προβλημάτων μέσω της ομαδικότητας.

Η ομάδα Τόπι χρησιμοποιώντας το χιούμορ του παραλόγου, το παιχνίδι των στερεότυπων, καλεί μικρούς και μεγάλους να απελευθερωθούν από τα καλούπια και τις προκαταλήψεις και να κοιτάξουν μακριά.

Κοινός παρανομαστής στις ιστορίες του Ροντάρι είναι η διαχρονικότητα των θεμάτων του, το ανήσυχο πνεύμα των ηρώων του, ο ηθικός προβληματισμός του και η θαρραλέα διαμαρτυρία.

7 ιστορίες του Ροντάρι ζωντανεύουν και γίνονται μια μοναδική παιδική παράσταση:

 • Το Μαγικό Ταμπούρλο
 • Περιπέτεια με την Τηλεόραση
 • Η Μηχανή που Κάνει τα Μαθήματα του Σχολείου
 • Το Λουλούδι
 • Ένα Παιδί που ήταν 7 Παιδιά
 • Η Πρασινοσκουφίτσα
 • Το Μεγάλο Καρότο

Κίνηση/χορογραφίες: Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου
Βοηθός σκηνοθέτη:  Αντώνης Γιανούλης
Κατασκευή σκηνικού:  Άγγελος Καρύδας
Design/σχεδιασμός αφίσας:  Φώτης Πολίτης
Φωτογραφίες:  Αθηνά Λέκκα

www.paidikotheatrotopi.gr

Τζιάνι Ροντάρι (1920 -1980 )

 Γεννήθηκε στην επαρχία Νοβάρα. Εργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα ως δάσκαλος και μετά ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία. Σχεδόν τυχαία ξεκίνησε να γράφει για παιδιά. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν τιμηθεί με διάφορα βιβλία , μεταξύ των οποίων και το βιβλίο Άντερσεν ( το 1970 ) το οποίο θεωρείται το Νόμπελ της παιδικής λογοτεχνίας.

Χάρη στον Τζιάνη Ροντάρι η παιδική λογοτεχνία ξέφυγε από τα όρια της «λιγότερο σημαντικής» παραγωγής και με την γοητευτική της πολυπλοκότητα, βρήκε ξανά τη θέση  της στην ιστορία της λογοτεχνίας και της παιδαγωγικής.

Η διανομή τη σεζόν 2018-2019 ήταν: Εύη Καρρά, Μαρίνα Πανηγυράκη, Στέλιος Ξανθουδάκης, Δημήτρης Πλειώνης

Βοηθός σκηνοθέτη: Αντώνης Γιανούλης
Design/σχεδιασμός αφίσας: Φώτης Πολίτης
Φωτογραφίες: Σόλωνας Μάλκας & Γιώργος Κοκονός

Φωτογραφίες

Βίντεο

36 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πήγαμε στην παράσταση την Κυριακή 19/1/2020 με την 4χρονη κόρη μου, η οποία την απόλαυσε ιδιαίτερα! Έξυπνη, διαδραστική, διασκεδαστική. Συγχαρητήρια στους συντελεστές! Ευχαριστούμε Θεατρομανία για την πρόσκληση!

 2. Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση! Πολύ ωραία μηνύματα που τα συζητήσαμε με την κόρη στο τέλος. Γιατί τα παιδιά δεν πρέπει να είναι κολημμένα στα τάμπλετ κ την τηλεόραση. Γιατί τα παιδιά όλου του κόσμου είναι ίσα κ είναι όλα παιδιά!

 3. Εξαιρετική παράσταση! "Μήπως έχει κανείς ένα τραπέζι; Ορίστε! Μα αυτό είναι ένα λουλούδι... Όχι είναι ένα τραπέζι!" Πολύ κέφι, παιχνίδι και συμμετοχή από όλους και για όλους, μικρούς και μεγάλους. Μια παράσταση χωρίς εντυπωσιασμούς, μόνο με αγνή καρδιά όπως ακριβώς είναι και τα παιδιά! Ευχαριστούμε Θεατρομάνια!!!

 4. Καταπληκτική παράσταση με πρωτότυπα παραμύθια και ωραία μηνύματα περασμένα με έξυπνο τρόπο προς το παιδικό κοινό. Μεγάλο μπράβο στους ηθοποιούς. Περάσαμε πολύ ωραία. Ευχαριστώ το μέλος Ιωάννα Χ. για την παραχώρηση της διπλής πρόσκλησης απο θεατρομάνια/σελίδα στο facebook.

 5. Η παράσταση ήταν καταπληκτική! πολύ ωραία μηνύματα, με απλό και πετυχημένο τρόπο, καταπληκτικές ερμηνείες! άρεσε πολύ στα παιδιά μας 5 και 8 ετών. Θέλουν να ξαναπάμε και έχουμε φυσικά αγοράσει το cd με αυτή την φανταστική μουσική!
  Ευχαριστούμε, η παράσταση αξίζει.