Η Ποκαχόντας πάει στο τσίρκο

Αρχείο Παίχτηκε από 03/12/2017 έως 17/12/2017
στο Ιδιόμελο
Διάρκεια: 60' (χωρίς διάλειμμα)
Κείμενο: Ελευθερία Αλεξοπούλου
Σκηνοθέτης: Ελευθερία Αλεξοπούλου , Θανάσης Αποστόλου
Σκηνογραφία: Ελευθερία Αλεξοπούλου
Κοστούμια: Ελευθερία Αλεξοπούλου
Μουσική: Θανάσης Αποστόλου
Ερμηνεύουν: Ελευθερία Αλεξοπούλου , Θανάσης Αποστόλου

Περιγραφή

Μια πρωτότυπη θεατρική παιδική παράσταση με ήρωες την νεαρή Ποκαχόντας και έναν ταλαντούχο παλιάτσο. Ένας πρωτότυπος σχεδιασμός, Κωμωδίας, Παντομίμας, Ταχυδακτυλουργίας, Juggling, Χορού και μουσικής τσίρκου αφήνουν τα παιδιά άλλοτε με το στόμα ανοικτό θαυμάζοντας τα όσα μαγικά κόλπα εξελίσσονται και άλλοτε τα κάνουν να ξεκαρδίζονται στο γέλιο με τις απίστευτες γκάφες του Παλιάτσου και της Ποκαχόντας.

Ένα ονειρικό ταξίδι στο μαγικό και φανταστικό κόσμο ενός τσίρκου.

Περισσότερα

Το θέμα του  έργου  πραγματεύεται την στεναχώρια ενός μικρού κλόουν ο οποίος περιπλανιέται απεγνωσμένα από μέρος σε μέρος χωρίς να βρίσκει κοινό για  την παράσταση του. Απογοητευμένος βλέπει  το μικρό του τσίρκο να παραμένει κλειστό, ώσπου ξάφνου, από το πουθενά,  σαν σε όνειρο,  εμφανίζεται μπροστά του μια μικρή Ινδιάνα η οποία προσπαθεί να του χαρίσει ελπίδα, αισιοδοξία και να του διώξει την μελαγχολία, ταξιδεύοντας τον μέσα στους όμορφους χορούς, τις συνήθειες  και την κουλτούρα της δικής της φυλής.

Η παράστασή μας  προσκαλεί τα παιδιά στη χαρά της παρέας, στη δύναμη της φιλίας, την ελπίδα, την αισιοδοξία και την πίστη ότι τα όνειρά μας μπορούμε να τα πραγματοποιήσουμε!

Ωστόσο, οργανικό κομμάτι της παράστασης από την αρχή έως και το τέλος είναι τα πολλά και εντυπωσιακά μαγικά κόλπα σκηνής, ταχυδακτυλουργίες,  juggling με μπάλες, μαντήλια και κορίνες,  και χορός, πάντα με μουσική επένδυση εμπνευσμένη από κλασικά μουσικά κομμάτια του τσίρκου.

Μετά το τέλος της παράστασης πραγματοποιούνται μαγικά κόλπα με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών!

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4  μέχρι 12 ετών, αλλά και στο παιδί μέσα μας που δεν έχει ηλικία!

 

Ελευθερία Αλεξοπούλου ( Richi )
Θανάσης   Αποστόλου     ( Sakito )

Φωτογραφία: Χρήστος Βαρβαρέσος