Πως θα αποφύγετε τα ατυχήματα της καθημερινής ζωής

Αρχείο Παίχτηκε από 10/01/2019 έως 10/02/2019
στο Bios
Διάρκεια: 60'
Συγγραφέας: Άρτεμις Χρυσοστομίδου
Σκηνογραφία: Άρτεμις Χρυσοστομίδου
Κοστούμια: Δήμητρα Χατζηγιάγκου
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Κίνηση: Ιωάννα Παρασκευοπούλου
Ερμηνεύουν: Ματίνα Περγιουδάκη, Νατάσα Παπανδρέου, Νεφέλη Ανανιάδη, Φιντέλ Ταλαμπούκας (βίντεο, φωνή)

Περιγραφή

Έργο για μια μητέρα, της οποίας τον άντρα έχει πατήσει το τρένο. Η κόρη και η φίλη της τη βοηθούν να αποδεχθεί το γεγονός του θανάτου και να επανασυνδεθεί με τον κόσμο. Ταυτόχρονα οι δύο αυτές γυναίκες ερωτεύονται ενώ αγωνιούν για την ιστορίας της τέχνης, την αισθητική τύφλωση, το παγόβουνο στο λαιμό.

Μια παράσταση με όρους γλωσσικού και εικαστικού κολάζ, ένα δείγμα της ανθρωπότητας, το σήμερα και η νύξη. Το θέατρο ως ποίηση, η γλυπτική ως χορός, η τέχνη ως ερωτική σύνθεση.

Περισσότερα

κεντρική σκηνή

 

Σημείωμα της δημιουργού

“Ξεκίνησα να γράφω το έργο κοιτάζοντας μια διαρροή ενός αποχετευτικού, η ιστορία ήρθε μετά. Η αφετηρία ήταν η ευκολία με την οποία αποπροσανατολίζεται το βλέμμα. Η στάση μας απέναντι στον θάνατο, η σχέση μας με τους ανθρώπους, τα έργα τέχνης, τον έρωτα. Δεν μου αρέσουν τα θεατρικά έργα γι’ αυτό συνθέτω δικά μου, χωρίς κανένα ψυχολογικό ή καθαρά λογικό αντίκρισμα. Διαισθητικά, υπαινικτικά, ενθουσιαστικά, ξέροντας ότι ο ενθουσιασμός είναι ένας παραλογισμός γιατί τα περισσότερα πράγματα γύρω μας πάσχουν από έλλειψη φροντίδας. Σ’ αυτό το έργο η μητέρα μετά τον χαμό του άντρα της κατά κάποιο τρόπο τυφλώνεται αισθητηριακά, αισθητικά, συναισθηματικά. Με τη βοήθεια της κόρης και της φίλης της ξανά μπαίνει στη θαλπωρή του κόσμου, η θερμότητα των σχέσεων λιώνει τον πάγο και οι άνθρωποι γίνονται ωραίες πλούσιες πρασινάδες με μπλεγμένα κλαδιά. Μακάρι η παράσταση να μεταφέρει αυτό τον ενθουσιασμό και το θάρρος στον έρωτα, τη ζωή και τα ατυχηματα της.” —  Άρτεμις Χρυσοστομίδου

Ηχητικός χώρος: Στέλλα Χρίστου
Φωτογραφίες: Δήμητρα Χρυσοστομίδου

Στις παραστάσεις της Κυριακής, γίνεται χρήση υπερτίτλων στα Αγγλικά

Φωτογραφίες