Η πουπουλένια πολιτεία

Αρχείο Παίχτηκε από 20/12/2015 έως
στο Παραμυθίας
Σκηνοθέτης: Ιωάννα Αγγελίδη, Γιώργος Ιωσηφίδης
Ερμηνεύουν: Ιωάννα Αγγελίδη, Γιώργος Ιωσηφίδης

Περιγραφή

Ένα χαρούμενο και διδακτικό παραμύθι για την αποδοχή και το σεβασμό της διαφορετικότητας και την αξία της αλληλεγγύης, που ξυπνάει και τις πέντε αισθήσεις των μικρών μας φίλων

Περισσότερα

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα και τους συντελεστές

Η συγγραφέας Αντωνία Καπελέρη
Η Αντωνία Καπελέρη είναι επιστημονική συνεργάτης στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Με σπουδές φιλοσοφίας και μεταπτυχιακά, επίσης στη φιλοσοφία, είναι επιστημονικός συνεργάτης  για τις δράσεις της Ακαδημίας Πλάτωνος, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με εμπειρία τρία έτη στην εκπαίδευση εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που οργανώθηκαν σε σχολεία σε πέντε περιφέρειες της Ελλάδας, και συμμετέχει με έκθεμά της στο Ψηφιακό Μουσείο του Πλάτωνα, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν προχθές. Εκπονεί τη διδακτορική διατριβή στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ιδρύσει το "ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ" με δράσεις στην παιδεία και τον πολιτισμό.

Ιωάννα Αγγελίδη

Απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου. Έχει παίξει στο θέατρο στα έργα: Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας, 2015, Έλα να παίξουμε, 2013, Η Νύχτα της Ιγκουάνα, 2012, Χωρίς Μουσική, 2008

Γιώργος Ιωσηφίδης

Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Γ. Θεοδοσιάδη, με σπουδές στη Νέα Υόρκη (Ξενοδοχείο ο Παράδεισος, 2015, Ο Δον Περλιμπλίν και η Μπελίσα).

Η σκηνογράφος Ματίνα Μέγκλα

Η Ματίνα Μέγκλα είναι σκηνογράφος, ενδυματολόγος και σχεδιάστρια ρούχων. Σπούδασε ενδυματολογία στο τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Θέλοντας να ειδικευτεί σωστά και ολοκληρωμένα στον τομέα του ενδύματος, συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σχετικό με το Fashion Design στο UCA και ένα ακόμη μεταπτυχιακό στον τομέα Costume Design for Performance στο London College of Fashion του UAL. Παράλληλα παρακολούθησε και ολοκλήρωσε μία σειρά από Courses στο Central Saint Martin’s College of Art, όλα σχετικά με ειδικές κατασκευές, μεταμορφώσεις του ενδύματος αλλά το ρόλου του κοστουμιού στις διάφορες μορφές τέχνης.

Παράλληλα με τις σπουδές της αλλά και μέχρι σήμερα, έχει δουλέψει ως ενδυματολόγος και σκηνογράφος σε θεατρικές παραγωγές σε Ελλάδα και Λονδίνο, συμμετέχει σε εικαστικές εκθέσεις με ενδυματολογικά έργα της και επιπλέον έχει εργαστεί ως ενδυματολόγος στο γυναικείο ενδυματολογικό κομμάτι της τηλεόρασης του Σκάι. Διατηρεί επίσης τη δική της εταιρία σχεδιασμού και κατασκευής χειροποίητων νυφικών και βραδινών φορεμάτων.

Το 2011, κέρδισε το πρώτο βραβείο κοινού για τον “καλύτερο νέο σχεδιαστή” στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το Lookk, ένα Αγγλικό online περιοδικό και τον Φεβρουάριο του 2012 καλέστηκε για πρώτη φορά να παρουσιάσει την προσωπική της κολεξιόν στο Nolcha Fashion Week της Νέας Υόρκης.

Μουσικός επί σκηνής: Κώστας Λώλος
Για πρώτη φορά η γνωστή εταιρεία COCO-MAT, συμμετέχει ως χορηγός σε είδος, σε θεατρικό παραμύθι.